Z2

Mungolife

*Postaus toteutettu yhteistyössä Sonyn kanssa*

Mä olen täysin kyllästynyt. Nimittäin Appleen ja mun rakkaaseen omaneiseen. Olen ollut ompputyttö jo muutaman vuoden ja ollut vahvasti sitä mieltä että Applella on ehdottomasti parhaat tuotteet; niin puhelimet kuin läppäritkin. Rakkauteni pieneen Macbook Airiini on kukoistanut koko yhteisen aikamme, mutta lempi ei ole viime aikoina leiskunut tuon puhelinpaholaisen suuntaan.

Mä käytän tosi paljon puhelinta, ja mun puolisen vuotta vanha iPhone 5 on siinä tilassa, että sen akku kestää n. 3 tuntia, ihan parhaimmillaan jos sitä käyttää koko ajan. NAURETTAVA aika. Jos poistun himasta klo 9, viimeistään lounaan jälkeen akku huutaa punaisella ja mun on pakko saada se ladattua jossain. Akku myös tekee mitä haluaa; välillä siinä kestää 1 % vaikka tunnin. Välillä akku sammuu 27 % kohdalla. Yks mun eniten käyttämiä lauseita onkin tuntunut olevan "sori, oli akku loppu".

Tämän takia Sonyn yhteistyöehdotus tuli aika passeliin aikaan. Sony julkaisi nimittäin pari viikkoa sitten uuden lippulaivamallinsa, Sony Xperia Z2 ja sain kokeiltavakseni sekä puhelimen, että tabletin tästä mallista. Joojoo, Apple on Apple ja sitä rataa. Suhtauduin itsekin epäillen tähän puhelimeen, mutta olin alle viikossa aivan rakastunut siihen ja se on hypännyt täysin ohi iPhonen mun ykköspuhelimena.

Noi Z2 -mallit on muotoilultaan tosi tyylikkäitä, ohuita ja simppeleitä. Esittelen ne tässä samassa, sillä ne on tosi samanlaiset. Molemmissa on tosi kirkas ja iso näyttö, molemmissa on hyvät kamerat ja molemmat on tosiaan todella ohkaisia. Tuo puhelin on isompi kuin iPhone, mutta vielä sen kokoinen, että sillä pystyy kirjoittamaan yhdellä kädellä. Ainakin näillä nakkisormilla. Tuo tablet on ihanan kevyt, ja mahtuu jokaiseen käsilaukkuun lisäämättä sinne hirveesti painoa. Tuo tabletin mattainen taustapuoli ei naarmuunnu ihan yhtä helposti kuin esim. iPadin hopeinen taustapuoli. Puhelimessa taas molemmat puolet on lasisia, eli helposti pysyvät puhtaana ja naarmuttomana.

Kaiken tämän lässytyksen jälkeen; mikä näistä tekee siis niin mahtavia?

 

No se akku. Mulla on ollut toi tabletti kaksi viikkoa ja oon ladannu sen kerran. En ole sitä kylläkään ihan hirveesti käyttänyt.

Mutta sitten tuo puhelin. Herramunvereni, mä tunnen itseni niiiiin vapaaksi!! Jatkuvalla käytölläkin puhelin kestää mulla KAKSI VUOROKAUTTA täyteen ladattuna. Laitteissa on Stamina-toiminto, joka on mun ehdoton suosikkiasia puhelimessa. Käyttäjä voi itse määritellä, mitkä appit pääsee läpi silloin kun puhelin on "pimeänä", eli kun sitä ei siis käytä. Puhelut ja tekstarit siinä on oletuksena, ja ä olen määritellyt, että mun työmeilit, FB ja WhatsApp pääsee läpi silloin, muut ohjelmat ei. Käytännössä ero on siis siinä, että esim. iPhonessa kaikki ohjelmat rullailee taustalla ja syö akkua, kun puhelin on laukussa. Kun näyttö on pimeenä, puhelimen akkua syö vain ne ohjelmat, jotka sallit. Tämä ei siis ole tavallinen akunsäästö/virransäästö -moodi, joka on siis myöskin tässä olemassa. Vaan juuri sellainen mahdollisuus, jolla voit määritellä, minkä verran akku voi käyttää energiaa ja mihin ohjelmiin. Kaiken maailman selaimet, lokaatiopalvelut, Instagramit jne. ei siis rullaile siellä taustalla. Mulla menee päivässä n. 40 % akkua kun on tuo Stamina koko ajan päällä. Samalla käytöllä mulla menisi 300 % iPhonen akkua.

Ne on vedenkestäviä! Okei, joku voi kokea tän ehkä hifistelynä ja turhana, mutta mm. Samsung on lähtenyt mukaan tähän vedenkestävien puhelinten valmistamiseen. Olit sitten rankkasateessa tai suihkussa tai uima-altaassa, voit leikkiä puhelimellasi. Sonylla on ollut waterproof-tekniikka käytössä jo monessa puhelinmallissa ja tämän historian takia väittäisin Sonyn olevan tässä kilpailijoita jonkun verran edellä. Puhelimen vedenkestävyys, tai tabletin moinen, ei ehkä tunnu tarpeelliselta, mutta itseäni tämä kiinnosti puhelimessa melkein eniten! Ei tarvetta vedenalaiselle kameralle, ei pelkoa puhelimen pudottamisesta uima-altaaseen reissussa jne. Mä tykkään lukea lomalla ja oon aina pelännyt viedä mun iPadia altaalle. Aina reissun jälkeen mun iPad on ollut hiekkainen tai öljyinen tms. Nää laitteet voi pestä juoksevan veden alla :D Koska puhelimen kaikki outputit on suojeltu vesitiiviiksi, tekee se myös laitteista aika hyvin pöly/hiekka-tiiviit samalla. Esim. kun olimme Dubaissa vesipuistossa, mulla oli koko ajan vedenalainen kamera mukana. Jouduin kuitenkin aina käymään lokerolla toisella puolella vesipuistoa, jos halusin tsekata puhelimen / instagrammailla tms.

Kokeilin jo muuten tätä vedenkestävyyttä. Olen pessyt puhelimeni kraanan alla ja pitänyt sen suihkun alla käydessäni suihkussa. Oon popittanut Spotifyta suihkussa niin, että puhelin on ollut lattialla veden pulputessa ympärillä. Hyvin tuntuu pelittävän edelleen. Odotan innolla kun pääsen seuraavan kerran aurinkolomalle ja pääsen testailemaan tätä vedenalaista kuvailua snorklatessa jne. 

Ja sitten loput suosikkini. Rakastan kaikkia noita puhelimen kuvaominaisuuksia. Tämä on bloggaajan unelmapuhelin! 4K videokuva, slow motionin mahdollistava Timeshift video, panoramat ja manuaaliasetukset plus lukuisat muut kuvamahdollisuudet. Niistä suosikkini on kuitenkin Background defocus -toiminto puhelimen kamerassa. Pikakuvakkeella pääset helposti ottamaan ihan hillittömän hyvälaatuisen kuvan.

Kamera ottaa puolestasi kaksi kuvaa tilanteesta, ja voit tuolla kaarevalla säätimellä valita kuinka paljon tausta blurrautuu.

Täysi blurraus.

Blurraamaton.

Näiden välistä olisi voinut valita minkä tahansa tehon siis. Voi siis unohtaa isoilla aukoilla leikkimiset järkkärillä, kun tuon saman vaikutelman saa puhelimen kamerallakin tehtyä!

Ja sitten suosikkini appeista, jotka olen puhelimeen jo ehtinyt lataamaan. Cymera - app on ihan mieletön!! Kaiken maailman erilaisten filttereiden ja tehosteiden lisäksi siinä on hauska Beauty-ominaisuus.

1. Muokkaamaton kuva.

 

2. Beauty -toiminnolla muokkaaminen on ihan superhauskaa. Haluatko isommat silmät ja leveämmän hymyn?

 

3. Done. (Silmät muokattu ja hymyä levennetty. Appi lukee ton kuvan ja yhtä "vipua" vetämällä saat isommat silmät ja isomman hymyn. Mä en pysty ymmärrä, miten tuo osaa lukea hymyn esim. noin luonnollisesti oikein.

No sitten.. Unohtuiko silmärajaukset?

4. Valitse sopivat.

5. Voila. Kissamaiset silmärajaukset.

Voit myös tehdä itsestäsi lähestulkoot emojin.

6. Go over-the-top or go home.

Tuossa on myös kivoja concealer ja softening -toimintoja. Onko puhelimessasi loistava selfie, mutta otsassa on yksi kirkkaanpunainen finni? Ei huolta, toi concealer on ihan mahtava peittämään ihovirheet ja softeningilla saa sellaisen "pehmoisen" ihonsävyn yhdellä napinpainalluksella.

7. Softattu iho.

Toki voidaan miettiä kuinka järkevää on tällainen omien kasvojen muokkaaminen "viehättävämmäksi", enkä itse ainakaan koe oikeaksi julkaista Instagrammissa / blogissa retusoituja kuvia itsestäni, ellen tee selväksi, että kuvaa on retusoitu. Tää antaa kuitenkin mahdollisuuden hauskaan leikkimiseen kuvilla, tuolla voi kokeilla erilaisia hiustyylejä ja tehdä ihan holtittomia kuvamuokkauksia :)

Kuten sanottua jo alussa: olen aivan myyty! Ihanaihanaihana puhelin, johon ei paukahda hermot parin tunnin välein. Superhelppo käyttää, Android-käyttöliittymä on itse asiassa jopa kätevämpi kuin iOs ja puhelimeen saa ihan mielettömän määrän hyviä appeja. Suosittelen kaikille :)

Puhelimen suositushinta on muuten 699, tabletin 649. Ensi viikolla palaan hieman Sony-aiheeseen, nimittäin silloin yksi teistä saa mahdollisuuden voittaa jotain aika mahtavaa!! :) 

Kommentit

Nomi (Ei varmistettu) http://nomiblogi.blogspot.fi

Pakko kyllä ladata toi ohjelma, näyttää löytyvän iPhonelle kans! :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se on mahtava :)

Chandra (Ei varmistettu)

Sait _kokeiltavaksi_ vai sait _omaksi_? Olisi kiva, jos näissä yhteistyöpostauksissa ilmaistaisiin selkeästi, mistä on kyse. Toki jos tosiaan sait x-ajaksi kokeiltavaksi, niin eihän siinä sitten mitään.

Anna (Ei varmistettu)

Postauksessa musta aika selvästi lukee "kokeiltavaksi"?!

mari (Ei varmistettu)

Onko sillä väliä saiko kokeiltavaksi vai omaksi?

kiva kuulla kokemuksia, itsekin ompputyttönä.. oon kans turhautunut tohon akkuun :/

Anna (Ei varmistettu)

Joillekin se on kato ihan hirveen tärkeetä pitää kirjaa siitä, mitä bloggaajat saa omakseen :D

windi (Ei varmistettu) http://oilimaria.blogspot.fi

Voi jestas. Oon tähän saakka ollu oikeen tyytyväinen tuohon halvimpaan Lumia-malliin mikä mulla on ollut viime syksystä asti, mutta en tiedä oonko enää... :D Tuollanen puhelin olis kyllä ihan mieletön saada edes vähäksi aikaa testiin, nimim. puhelinta tehokäyttävä mämmikoura, jolta tämän tästä roiskuu luurille jotain juotavaa.

Anna (Ei varmistettu)

Ahh, Lumia on mulle ku kirosana, en tykkää niistä yhtään, musta se on jotenkin tosi huono softa, mutta se nyt on vaan mun henkilökohtainen mielipide :D

Milla (Ei varmistettu)

Heip!

Tuli vaan mieleen että mulla ei ainakaan iPhonessa kulje muut apit taustalla sillä suljen ne täysin painamalla kotivalikkoa kaksi kertaa ja suihkimalla apit pois. Mikäli niitä ei kunnolla silje, pörrää ne taustalla tuntitolkulla :)

ps. lentokone-modella akku latautuu supernopeasti! :) Käytän tätä kikkaa aina kun pitää saada nopeasti lisävirtaa puhelimeen.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mutta kun se on oma vaivansa aina muistaa sammuttaa ne kaikki appit, mä en ainakaan ikinä muista sammuttaa niitä koko ajan :(

-A-

Mä en jostain syystä saa viimeisen päivityksen jälkeen sammutettua ohjelmia iphonestani :(

Mulle tämä puhelin kelpaisi JOS akku kestäisi. Nyt mun pitää ladata se keskellä päivää ainakin kerran. Takkuilu alkoi noin vuosi oston jälkeen ja se todella hatuttaa.
Sony vaikuttaa lupaavalta ja muutkin kritiikit ovat melko ylistäviä sitä kohtaan.

Anna (Ei varmistettu)

No aivan, se akkuongelma on kaikista pahin :/

Meri (Ei varmistettu)

Hehe, eihän tää tuu ku vuoden myöhässä nyt tää mun vastaus...

Mut en tiiä huomasitko aikanaan Applen uutista että Iphone vitosten kanssa että monissa tuotannoissa todettiin valmistusvirhe. Ite sain kahen vuoden käytön jälkeen uuden puhelimen, juurikin tän kyseisen akkuvian takia. Ite olin sinnitelly liki kaks vuotta aivan älyttömän huonolla akulla ja sitten sain kuulla että Apple lupas korvata kaikkien niiden puhelimet joilla todettaisiin tää valmistusvirhe. Ja mullahan se sitten oli ja uus puhelin käyttöön! Vaihdon jälkee kestäny huomattavasti paremmin :)

Tuskin enää sulla tälle tarvetta, koin vaan jostakin syystä tarpeelliseksi selittää et miksi monissa vitosissa on aivan älyhuono akku.

Emma (Ei varmistettu)

Hmmmm pitääkin alkaa tutkimaan vähän innokkaammin poikaystävän puhelinta - se kun osti ton Z2 pikkuveljen tossa puolisen vuotta sitten :-D Kamera osuus täytyy ainakin ottaa tarkempaan syyniin koska sen Z1 kameraa oon haukkunu suorastaan sysipaskaks tähän asti verrattuna mun iPhone vitoseen...!

Annika (Ei varmistettu)

Mulla hajos puhelin just viimeviikolla ja oon miettiny et ostanko iphone 5, mut oon jotenki niin kyllästyny iphoneen vaikka aluks siitä tykkäsinkin. Akku loppuu monta kertaa päivässä ja mulla näyttö on hajonnu tuhat kertaa vaikkei se oo kolhahtanu edes kauheesti. Kiitos tästä postauksesta, pitää alkaa nyt säästämään tähän, kuulosti sen verran hyvältä!

juliajj (Ei varmistettu)

Oon vähä miettinykki et sitte ku aika jättää mun Samsung Galaxy S2:sesta nii siirtyisin Sonyn Xperiaan. Etenki toi vedenkestävyys houkuttelis ihan törkeesti! Kiva kyl kuulla et vaikuttaa hyvält ostokselt nii voin sitte tulevaisuudessa ku on sen aika (ja finanssipuoli sallii) nii ostaa moisen kapulan.

Katariina (Ei varmistettu)

on myynnissä sellasia n. kahenkympin hintaisia muovisia kuutioita nimeltä Juice Cube, jotka toimii sillä periaatteella, että ne ladataan kotona ja sitten voi reissun päällä usb-johdon avulla yhdistää niihin latausta tarvitsevan laitteen :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mulla on tollanen :) Harmi vaan, että sekään ei auta, koska se lataa aika hitaasti puhelinta ja puhelin hukkaa energiaa samalla tavalla koko ajan :D

Katariina (Ei varmistettu)

höh aijaa, oon kuvitellu että ne on joku jumalan lahja taivaasta :D entä jos sammuttaa puhelimen latauksen ajaksi?

Anna (Ei varmistettu)

Kai se sit on nopeempaa, mutta joo, ei mikään vaikuttavin laite musta :)

pauliina (Ei varmistettu)

Mulla on kans ns vara-akku mukana aina joka just lataa puhelimen usb johon avulla..... Ei oo tarvinnu sitäkään ladata kun muutaman kerran ja vuoden on jo ollu.... On siis joku ibo (?) ja gigantissa oli sillon ainakii jottain 70e

pauliina (Ei varmistettu)

Ja siis ainakin minusta lataa nopeesti..mm

Pepa (Ei varmistettu) http://storyofmylife-pepa.blogspot.com

Mulla on ollut Samsungin Note 3 nyt puolisen vuotta ja vaikuttaa vähän samantyyliseltä toi Sony :) Akku kestää 2 päivää helposti edelleen, kameran kuvien tausta blurraantuu järkkärityylisesti ja noi beauty-jututkin on kamerassa valmiina. Ihmettelin pitkään miks naama näyttää selfieissä niin hyvältä :D mut sen ominaisuuden sai onneks pois :) toi vesitiiviys ois kyllä iso plussa! Ja hyvä kun kirjotit tosta app-hommasta, pitääkin muistaa sulkea appsit kokonaan tästä lähtien, en tajunnu et ne vie tosiaan akkua koko ajan. Saas nähdä yltääkö akun kesto sit jo 3 päivään :)

indeed (Ei varmistettu)

Samsungeissa on muuten sisäänrakennettu toiminto, joka sulkee kasan ohjelmia pois taustalta yhden napin painalluksella. :) Sen löytää ainakin siten, että pitää koti-näppäintä pohjassa ja aukeavasta valikosta valitsee sen piirakkakuvakkeen. Tän toiminnon saa myös widgetiksi aloitusnäytölle, mutta joissain uusissa malleissa se widget oli jossain vaiheessa poistettu...

Omassa melkein kaksivuotiasssa sampassa akku kestää normaalisti sen kaksi päivää, mutta oonkin kamala hifistelijä ja suljen koko ajan niitä appeja käsin, pidän näytön kirkkautta nollassa aina kun vaan voi, jnejne. :D

Pepa (Ei varmistettu) http://storyofmylife-pepa.blogspot.com

Joo niin on mut oon tosi surkee muistaan käyttään sitä :D ja aiemmin en tosiaan ees ajatellut et ne veis siellä taustalla akkua :) haha ehkä mun pitäis ottaa susta vähän mallia ;)

Ansku (Ei varmistettu)

iPhonessa (nelosessa) on etu- ja takakansi lasia ja kyllä se lasi naarmuuntuu käytössä aika reippaasti ja nopeasti, siksihän niihin niitä suojakalvoja ja -kuoria myydäänkin. iPhonesta voi myös sammuttaa ne ohjelmat sieltä taustalta rullaamasta pois ja samoin voi myös säätää sitä, mitkä ohjelmat saavat päivittää itseään taustalla ja mitkä eivät :) Ihan googlettamalla löytyy kyllä hyviä ohjeita siihen akunkeston pidentämiseen. Tokihan noissa eri valmistajien uusissa puhelinmalleissa on vaihtelua ja parempia akunkestoja, mutta jos ei halua uuden puhelimen ostoon ryhtyä, niin vinkkejä sen oman nykyisen iPhonen käyttökokemuksen parantamiseenkin löytyy :)

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä toi Sonyn lasi on jotenkin erilaista, jostain syystä se ei musta ole niin "herkkä" kuin iPhonen lasi. En toki tiedä tuota matskua niin tarkkaan, mutta vaikuttaa musta parempilaatuiselle :)

amy (Ei varmistettu)

http://lifehacker.com/quitting-apps-in-ios-actually-worsens-battery-life-1560086834?utm_campaign=socialflow_lifehacker_facebook&utm_source=lifehacker_facebook&utm_medium=socialflow

Appien sulkeminen ja uudelleen avaaminen on se eniten akkua kuluttava. Ei sillä että itse olisin erityisen tyytyväinen iphone5 akkuun, mutta melko reilulla käytöllä ei akku 5kk käytöllä ole kovinkaan huonontunut, vuorokauden kestää vähällä käytöllä ja 10-12h reilulla, todennäköisesti kuitenkin käytän paaljon vähemmän kuin sinä. Toisaalta tajusin että ehkä akkuani säästää myös se että kuuntelen musiikkia äänentoistojärjestelmän kautta ja vahvistimeen yhdistettynä puhelin samalla latautuu ja täytyttyään se ylläpitää virtaa jotta akku ei rasitu.. Tuo vedenkestävyyskin olis kovasti plussaa myös!

Piipu (Ei varmistettu)

iPhonessakin saa asetusten kautta määriteltyä, mitkä ohjelmat haluaa taustalle pyörimään ja mitkä ei. Säästää huomattavasti akkua, kun ottaa sieltä valikosta pois ne sovellukset, joiden ei halua tulevan läpi silloin ku puhelin on lukitussa tilassa.

Jenna (Ei varmistettu) http://sairaudestavoittoon.wordpress.com/

Tuo tabletti! Vitsit se houkuttaisi! Puhelin on IPhone 4, mut miettinyt kun tulee aika vaihtaa ni blackberry on ollut ykkös ajatus pitkään mut kieltämättä annoit sillekkin hyvän vastuksen tällä bloggauksella! Koskaan en ole tablettia omistanut joten millainen tuo on käyttää? Kotona nyt asus kannettava ja miettinyt voisiko sen vaihtaa kokonaan pois ja ottaa tabletti tilalle :)

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä voi! Mä en muuten suosittelis blackberrya, musta tuntuu, että kaikki manaa sitä, joilla se siis on :D Mutta siis joo, kyllä mun mielestä tabletilla pärjää ilman läppäriä, varsinki jos hankkii langattoman keyboardin niihin hetkiin ku näytön hakkaaminen alkaa ärsyttämään :D Toi on ainakin niin kätevä tabletti, että itse voisin hyvin kuvitella pärjääväni hetken ilman läppäriä, jos tuollainen olisi :D

Jennn (Ei varmistettu)

Blackberryn omistaneena voin sanoo että se on hyvä vieroitus kaikesta mitä puhelimilla voi nykyään tehdä:) (Ainakaan omaan halvempaan Blackberryyni) ei saa suurinta osaa appeista (instagram nyt ei ainakaan toimi) ja muutenkin appi valikoima on älyttömän kapea. Pääasiassa kai sen takia että Blackberryä markkinoidaan 'business' puhelimena joten sen oman app storen tarjonta on sen mukaista. Kalenteri ja muista appeja löytyy siis varmasti vaativaankin ToDo-listan suunnitteluun ja minuutti aikataulun hiomiseen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ei ehkä mikään multimediapuhelin se :)

Kristina (Ei varmistettu)

Näyttää tosi kivalta molemmat tabletti ja puhelin. Tolla puhelimella saa siis screenshotteja? Ja kiva kun teet tällasia rehellisiä esittelyjuttujakin, on ainakin mun mielestä kiinnostavia! Saa vähän eri kuvan kuitenkin tuotteista kun niitä myyvien yritysten sivuilta, missä tuote on "upea", "aikaansa edellä" tai mitä ikinä ja seuraavassa tuotteessa samat adjektiivit...

Anna (Ei varmistettu)

Aivan :) Siksi halusin kertoa suoraan, miksi tykkään tästä enemmän kuin ennen rakastamastani iPhonesta :) Koska olen kuluttaja, joka kertoo mielipiteen, en Sonyn edustaja :)

Vilma (Ei varmistettu)

Heippa! Ei liity nyt postaukseen, mutta mä iskin silmäni tohon ihanaan H&M raidalliseen crop toppiin! Milloin ostit sen? Oliskohan sitä vielä jossain jäljellä, mulla kun olisi just tollanen hakusessa.

Kiitos! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, on siitä kai jo muutama kuukausi ja nettikaupassa ei ainakaan ollut kun tarkastin :/

Salla (Ei varmistettu)

Kuulostaa pahalta ja vähän epätoivoiselta aloittaa mainospostaus suoraan mollaamalla vastaavaa ja kilpailevaa yritystä. Mainokset ovat täynnä vertailuja jossa tutkimuksien mukaan ko. tuote on paljon parempi kuin muut markkinoilla olevat tuotteet, mutta ero on siinä, että yksityiskohtiin ei mennä. Tämä Apple vs. Sony asettelu sinun toimesta on ihan naurettava. Mä mielenkiinnolla luin postauksen alusta loppuun ja olin positiivisesti yllättynyt näistä uusista mainostamistasi Sonyn tuotteista. Ainut mistä jäi paha maku suuhun oli se, miten aloitit postauksen. Mulla ei tulisi mieleenkään ostaa näitä Sonyn tuotteita omien Applen tuotteiden tilalle, koska ne toimivat moitteetta. Ymmärrän jos sinä nämä sait Sonyn mainoskampanjaa varten veloituksetta/alennuksella/edes osa korvauksena kampanjasta ja omat Applen tuotteesi eivät pelitä, jolloin siirryt näiden käyttöön ja jätät Applen tuotteet omaan arvoonsa. Itse olisin voinut noilla Sonyn tuotteiden kameran huippu ominaisuuksien ja vesitiiviyden takia ostaa ne aikaisempien rinnalle. Applen tuotteissa näitä ei ole, joten se olisi ollut ihan riittävä kilpailuvaltti mielestäni mainospostaukseen. Jokainen, joka kokee tarvitsevansa nuo ominaisuudet osaa varmasti harkita nykyisten teknologiatuotteiden päivittämistä? Ilmeisesti tiedät Applen tuotteiden olevan viallisia, akkujen heikkokestoisia jne noin yleisesti? Itse en tätä tiennyt. Luin oman kommentini vielä uudelleen läpi, jotta en menisi ohi aiheen ja ymmärtäisit kommentini pointin. Mielestäni tämä ei vaan ole hyvän tavan mainostamista.

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä mun kohdalla on tärkeää, että lukijat ymmärtävät, miksi vaihdan kelkkaa näin jyrkästi. Jos olen profiloitunut vuosien aikana Applen vannoutuneeksi faniksi, olisi musta käsittämätön veto lähteä mainostamaan uutta yritystä messiaana, perustelematta miksi se edellinen yritys on muuttunut kullasta kupariksi :)

Salla (Ei varmistettu)

Asia selvä. Kiva kun otit mun kommentin niin asiallisesti vastaan, olisin itse voinut ehkä valita sanat vielä paremmin, mutta mukava huomata miten perustelit valintasi. :)

Anna (Ei varmistettu)

Ei siinä mitään :) Asialliseen kysymykseen/palautteeseen asiallinen vastaus :)

Salla (Ei varmistettu)

Minusta edes tuo ensimmäinen "ehostettu" kuva ei ole nätti! Ihan oudon käsitellyltä näyttää. Toimii ehkä silloin jos et ole nähnyt ko. hekilöä tai kuvaa hänestä aiemmin, mutta tosi avaruusoliomainen vaikutelma tulee kun tietää miltä näyttää ilman käsittelyä.

Anna (Ei varmistettu)

Totta kai! Ja hyvähän se vaan on, että luonnollinen kuva näyttää "parhaalta". Retusointi on musta jotenkin niin turhaa, luonnollinen aito ihminen on parempi. Mä en esim koskaan retusoi ulkonäköäni, ainoastaan värejä ja kontrastia säädän kuvissa :)

Rapu (Ei varmistettu)

Heii, kyllähän iPhoneenkin saa säädettyä sitä, mitä se hakee aktiivisesti silloin kun ei ole käytössä. Mä ainakin vaihdon asetuksista niin että hakee FB:n (se on kuulemma pahin akunsyöjä nykyään) päivitykset vasta kun avaan puhelimen tai määrittelemäni ajan välein. Silti viestit tulee läpi ihan normaalisti. Pidensi akun kestoa koko päivään. Ja akun lataus kannattaa tehdä lentokonetilassa, niin se käy supernopeasti.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, jos jotain parempaa muuten iPhonessa on, on se, että se latautuu alle tunnissa. Sonyssa lataus kestääkin sitten pidempään täyteen 100 %.

Minna (Ei varmistettu)

Hehz, kyllä iPhonessakin saa määriteltyä mitkä appit saa hakee dataa kokoajan/halutuin väliajoin tai mitkä appit saa/ei saa hakee dataa sillon ku näyttö on pimeenä, jollon akunkesto paranee huomattavasti. :-)

Anna (Ei varmistettu)

Se ei oo ihan niin helppoa kuin Sonyssa. Sen saa toki tehtyä, mutta se vaatii aika paljon tekemistä omalta puolelta. Ensin se pitää säätää ja sitten ohjelmia sulkea käsin joka kerta kun niitä on käyttänyt :)

elli (Ei varmistettu)

joo, se on ehkä hankalampaa, mutta enpä silti sanoisi että on kovin työlästä painaa kotivalikkoa x2 ja parilla sormella yhtä aikaa skrollata ohjelmat pois.
on sitäpaitsi harhaanjohtavaa kun sanoit, että iphonessa ei voisi ollenkaan poistaa niitä takana rullaavia ohjelmia.

Anna (Ei varmistettu)

No itse asiassa vaikka sammutan meiliohjelman, niin se hakee ja pushaa meilejä, ilman että sen push-ominaisuuden sammuttaa erikseen. Jnejne. Kyllä siellä aina ne ohjelmat jonku verran taustalla rullailee

Rosa (Ei varmistettu) http://rosa-v.blogspot.com

Toivottavasti en äsken vahingossa lähettänyt kommenttia, kun juttu oli kesken, mutta tosiaan ollaan siis poikakaverin kanssa vaihdettu molemmat vastikään Sonyyn, tosin mulla on pienemmässä koossa. Tähän mennessä ainakin ollaan oltu tyytyväisiä ja kun edellinen puhelin meni kastumisen takia rikki, tuo vedenkestävyys on ihan loisto homma! Hyvä kamera, niin järkkäriäkään ei enää tarvi raahata kaikkialle :) Pitääkin testata tuota appia minkä sanoit!

Pages

Kommentoi