Z2

*Postaus toteutettu yhteistyössä Sonyn kanssa*

Mä olen täysin kyllästynyt. Nimittäin Appleen ja mun rakkaaseen omaneiseen. Olen ollut ompputyttö jo muutaman vuoden ja ollut vahvasti sitä mieltä että Applella on ehdottomasti parhaat tuotteet; niin puhelimet kuin läppäritkin. Rakkauteni pieneen Macbook Airiini on kukoistanut koko yhteisen aikamme, mutta lempi ei ole viime aikoina leiskunut tuon puhelinpaholaisen suuntaan.

Mä käytän tosi paljon puhelinta, ja mun puolisen vuotta vanha iPhone 5 on siinä tilassa, että sen akku kestää n. 3 tuntia, ihan parhaimmillaan jos sitä käyttää koko ajan. NAURETTAVA aika. Jos poistun himasta klo 9, viimeistään lounaan jälkeen akku huutaa punaisella ja mun on pakko saada se ladattua jossain. Akku myös tekee mitä haluaa; välillä siinä kestää 1 % vaikka tunnin. Välillä akku sammuu 27 % kohdalla. Yks mun eniten käyttämiä lauseita onkin tuntunut olevan ”sori, oli akku loppu”.

Tämän takia Sonyn yhteistyöehdotus tuli aika passeliin aikaan. Sony julkaisi nimittäin pari viikkoa sitten uuden lippulaivamallinsa, Sony Xperia Z2 ja sain kokeiltavakseni sekä puhelimen, että tabletin tästä mallista. Joojoo, Apple on Apple ja sitä rataa. Suhtauduin itsekin epäillen tähän puhelimeen, mutta olin alle viikossa aivan rakastunut siihen ja se on hypännyt täysin ohi iPhonen mun ykköspuhelimena.

IMG_5292IMG_5299IMG_5301IMG_5304.CR2Noi Z2 -mallit on muotoilultaan tosi tyylikkäitä, ohuita ja simppeleitä. Esittelen ne tässä samassa, sillä ne on tosi samanlaiset. Molemmissa on tosi kirkas ja iso näyttö, molemmissa on hyvät kamerat ja molemmat on tosiaan todella ohkaisia. Tuo puhelin on isompi kuin iPhone, mutta vielä sen kokoinen, että sillä pystyy kirjoittamaan yhdellä kädellä. Ainakin näillä nakkisormilla. Tuo tablet on ihanan kevyt, ja mahtuu jokaiseen käsilaukkuun lisäämättä sinne hirveesti painoa. Tuo tabletin mattainen taustapuoli ei naarmuunnu ihan yhtä helposti kuin esim. iPadin hopeinen taustapuoli. Puhelimessa taas molemmat puolet on lasisia, eli helposti pysyvät puhtaana ja naarmuttomana.

Kaiken tämän lässytyksen jälkeen; mikä näistä tekee siis niin mahtavia?

IMG_5307IMG_5313IMG_5318

 

No se akku. Mulla on ollut toi tabletti kaksi viikkoa ja oon ladannu sen kerran. En ole sitä kylläkään ihan hirveesti käyttänyt.

Mutta sitten tuo puhelin. Herramunvereni, mä tunnen itseni niiiiin vapaaksi!! Jatkuvalla käytölläkin puhelin kestää mulla KAKSI VUOROKAUTTA täyteen ladattuna. Laitteissa on Stamina-toiminto, joka on mun ehdoton suosikkiasia puhelimessa. Käyttäjä voi itse määritellä, mitkä appit pääsee läpi silloin kun puhelin on ”pimeänä”, eli kun sitä ei siis käytä. Puhelut ja tekstarit siinä on oletuksena, ja ä olen määritellyt, että mun työmeilit, FB ja WhatsApp pääsee läpi silloin, muut ohjelmat ei. Käytännössä ero on siis siinä, että esim. iPhonessa kaikki ohjelmat rullailee taustalla ja syö akkua, kun puhelin on laukussa. Kun näyttö on pimeenä, puhelimen akkua syö vain ne ohjelmat, jotka sallit. Tämä ei siis ole tavallinen akunsäästö/virransäästö -moodi, joka on siis myöskin tässä olemassa. Vaan juuri sellainen mahdollisuus, jolla voit määritellä, minkä verran akku voi käyttää energiaa ja mihin ohjelmiin. Kaiken maailman selaimet, lokaatiopalvelut, Instagramit jne. ei siis rullaile siellä taustalla. Mulla menee päivässä n. 40 % akkua kun on tuo Stamina koko ajan päällä. Samalla käytöllä mulla menisi 300 % iPhonen akkua.

IMG_5324IMG_5335Ne on vedenkestäviä! Okei, joku voi kokea tän ehkä hifistelynä ja turhana, mutta mm. Samsung on lähtenyt mukaan tähän vedenkestävien puhelinten valmistamiseen. Olit sitten rankkasateessa tai suihkussa tai uima-altaassa, voit leikkiä puhelimellasi. Sonylla on ollut waterproof-tekniikka käytössä jo monessa puhelinmallissa ja tämän historian takia väittäisin Sonyn olevan tässä kilpailijoita jonkun verran edellä. Puhelimen vedenkestävyys, tai tabletin moinen, ei ehkä tunnu tarpeelliselta, mutta itseäni tämä kiinnosti puhelimessa melkein eniten! Ei tarvetta vedenalaiselle kameralle, ei pelkoa puhelimen pudottamisesta uima-altaaseen reissussa jne. Mä tykkään lukea lomalla ja oon aina pelännyt viedä mun iPadia altaalle. Aina reissun jälkeen mun iPad on ollut hiekkainen tai öljyinen tms. Nää laitteet voi pestä juoksevan veden alla 😀 Koska puhelimen kaikki outputit on suojeltu vesitiiviiksi, tekee se myös laitteista aika hyvin pöly/hiekka-tiiviit samalla. Esim. kun olimme Dubaissa vesipuistossa, mulla oli koko ajan vedenalainen kamera mukana. Jouduin kuitenkin aina käymään lokerolla toisella puolella vesipuistoa, jos halusin tsekata puhelimen / instagrammailla tms.

Kokeilin jo muuten tätä vedenkestävyyttä. Olen pessyt puhelimeni kraanan alla ja pitänyt sen suihkun alla käydessäni suihkussa. Oon popittanut Spotifyta suihkussa niin, että puhelin on ollut lattialla veden pulputessa ympärillä. Hyvin tuntuu pelittävän edelleen. Odotan innolla kun pääsen seuraavan kerran aurinkolomalle ja pääsen testailemaan tätä vedenalaista kuvailua snorklatessa jne. IMG_5336

IMG_5349Ja sitten loput suosikkini. Rakastan kaikkia noita puhelimen kuvaominaisuuksia. Tämä on bloggaajan unelmapuhelin! 4K videokuva, slow motionin mahdollistava Timeshift video, panoramat ja manuaaliasetukset plus lukuisat muut kuvamahdollisuudet. Niistä suosikkini on kuitenkin Background defocus -toiminto puhelimen kamerassa. Pikakuvakkeella pääset helposti ottamaan ihan hillittömän hyvälaatuisen kuvan.

Screenshot_2014-05-22-09-43-32

Kamera ottaa puolestasi kaksi kuvaa tilanteesta, ja voit tuolla kaarevalla säätimellä valita kuinka paljon tausta blurrautuu.

20140522_094322

Täysi blurraus.

20140522_094401

Blurraamaton.

Näiden välistä olisi voinut valita minkä tahansa tehon siis. Voi siis unohtaa isoilla aukoilla leikkimiset järkkärillä, kun tuon saman vaikutelman saa puhelimen kamerallakin tehtyä!

Ja sitten suosikkini appeista, jotka olen puhelimeen jo ehtinyt lataamaan. Cymera – app on ihan mieletön!! Kaiken maailman erilaisten filttereiden ja tehosteiden lisäksi siinä on hauska Beauty-ominaisuus.

10264657_10152374431158007_3024085235670814927_n

1. Muokkaamaton kuva.

Screenshot_2014-05-22-09-39-011

 

2. Beauty -toiminnolla muokkaaminen on ihan superhauskaa. Haluatko isommat silmät ja leveämmän hymyn?

CYMERA_20140522_093941

 

3. Done. (Silmät muokattu ja hymyä levennetty. Appi lukee ton kuvan ja yhtä ”vipua” vetämällä saat isommat silmät ja isomman hymyn. Mä en pysty ymmärrä, miten tuo osaa lukea hymyn esim. noin luonnollisesti oikein.

No sitten.. Unohtuiko silmärajaukset?

Screenshot_2014-05-22-09-40-124. Valitse sopivat.

CYMERA_20140522_094020

5. Voila. Kissamaiset silmärajaukset.

Voit myös tehdä itsestäsi lähestulkoot emojin.

CYMERA_20140522_094150

6. Go over-the-top or go home.

Tuossa on myös kivoja concealer ja softening -toimintoja. Onko puhelimessasi loistava selfie, mutta otsassa on yksi kirkkaanpunainen finni? Ei huolta, toi concealer on ihan mahtava peittämään ihovirheet ja softeningilla saa sellaisen ”pehmoisen” ihonsävyn yhdellä napinpainalluksella.

Screenshot_2014-05-22-09-40-53

7. Softattu iho.

Toki voidaan miettiä kuinka järkevää on tällainen omien kasvojen muokkaaminen ”viehättävämmäksi”, enkä itse ainakaan koe oikeaksi julkaista Instagrammissa / blogissa retusoituja kuvia itsestäni, ellen tee selväksi, että kuvaa on retusoitu. Tää antaa kuitenkin mahdollisuuden hauskaan leikkimiseen kuvilla, tuolla voi kokeilla erilaisia hiustyylejä ja tehdä ihan holtittomia kuvamuokkauksia 🙂

Kuten sanottua jo alussa: olen aivan myyty! Ihanaihanaihana puhelin, johon ei paukahda hermot parin tunnin välein. Superhelppo käyttää, Android-käyttöliittymä on itse asiassa jopa kätevämpi kuin iOs ja puhelimeen saa ihan mielettömän määrän hyviä appeja. Suosittelen kaikille 🙂

Puhelimen suositushinta on muuten 699, tabletin 649. Ensi viikolla palaan hieman Sony-aiheeseen, nimittäin silloin yksi teistä saa mahdollisuuden voittaa jotain aika mahtavaa!! 🙂 

Kommentit (96)
 1. Pakko kyllä ladata toi ohjelma, näyttää löytyvän iPhonelle kans! 🙂

  1. Joo, se on mahtava 🙂

 2. Sait _kokeiltavaksi_ vai sait _omaksi_? Olisi kiva, jos näissä yhteistyöpostauksissa ilmaistaisiin selkeästi, mistä on kyse. Toki jos tosiaan sait x-ajaksi kokeiltavaksi, niin eihän siinä sitten mitään.

  1. Postauksessa musta aika selvästi lukee ”kokeiltavaksi”?!

  2. Onko sillä väliä saiko kokeiltavaksi vai omaksi?

   kiva kuulla kokemuksia, itsekin ompputyttönä.. oon kans turhautunut tohon akkuun :/

   1. Joillekin se on kato ihan hirveen tärkeetä pitää kirjaa siitä, mitä bloggaajat saa omakseen 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *