Ladataan...
Mungolife

MUUTTOAHDISTUS. Saanko mä vähän valittaa? Rehellisyyden nimissä on nyt nimittäin hirveen vaikee vaan kertoa hyväntuulisia juttuja, kun vaan itkettää ja tekee mieli käpertyä sikiöasentoon uikuttaman vähän väliä. Ei, kukaan ei ole kuollut, eikä mitään sen järisyttävämpää tapahtunut. Mä olen vaan aivan täysin rikki tähän muuttoon. Mun piti tulla julkaisemaan nää asukuvat eilen, mutta koska eilen pakkasin tavaroita 11 tuntia putkeen yhdellä lyhyellä ruokabreikillä, ei oikein läppärille jäänyt aikaa. Siinä vaiheessa kun iskin pään tyynyyn yhden aikaan yöllä, mun koko kroppaa särki ja olin vaan aivan rikki. Pakkaaminen jo itsessään on perseestä, varsinkin kun tää on mun seitsemäs muutto viiden vuoden sisään. Jos ei siis lasketa kesäksi Suomeen menemisiä. Oon vähän maaninen tavaroiden säilytyksen suhteen ja pakkaaminen käy oikeesti mulla voimille. Kamalaa nähdä kalliita ja tärkeitä tavaroita tungettuna laatikoihin.

PACKING ANXIETY. I spent yesterday 11 hours packing, and I am absolutely spent. I hate moving, and this move is exceptionally stressful, can't wait to get it over with! I'm not gonna translate my yapping about the anxiety it's causing me, but in short: I will be homeless for 7 days in between the flats, which luckily fits well with the holiday in Gambia. However it's been such a hassle to organise a storage facility, the moving van and a mans and all that. Friday will be hell, and the 11th of November will be one hellish day as well, as we'll be moving again on Friday. Luckily I can share this anxiety with my friends who are moving with me :D We're still in the middle of our referencing process and haven't signed our contract which makes me even more anxious, but I'm sure it will all sort out before then. Luckily I have some outfits in store from Helsinki, as I'm sure this week I'll look literally like a homeless person and then next week my ootds will be bikinis and a tunc. Not much inspiration there. That's all this time around, check out the photos of the outfit I wore on Monday, it's one of my favourite looks for everyday at the moment :)  I'm off to gym and then IKEA to get some more packaging stuff!

Mut lisäks tää muutto on hyvin erilainen kuin edellinen. Edellisessä pääsimme muuttamaan neljä päivää ennen edellisen kämpän luovutusta, ja kaikki meni äärimmäisen sujuvasti. Nyt remppa uudessa asunnossa myöhästyy koko ajan, emmekä ole edes allekirjoittaneet vuokrasopimusta. Asunnon pitäisi kyllä olla varma, mutta koska referenssejä keräävä yritys ei ole vielä vahvistanut asiaa vuokraisännälle, emme ole päässeet allekirjoittamaan sopimusta. Alunperin meidän piti pystyä muuttamaan 31.10. Nyt on remppa venynyt, ja asunto on valmis 7.11. Ensin saimme tiedon, että voimme viedä huonekalut jne. asunnolle perjantaina, kunhan omat henkilökohtaiset tavaramme laitamme jonnekin säilöön. Fine. Eilen tuli ilmoitus, että huonekalujakaan ei voi viedä asuntoon, sillä siellä vaihdetaan vielä lattioita silloin, ja tavarat olisivat tiellä. Nyt on kyselyssä vuokraisännältä, saanko edes viedä sängyn ja patjan sinne. Tulemme Gambiasta 21.30 illalla, ja siinä vaiheessa olisi kiva, jos asunnossa olisi sänky, johon tuupertua. Ei viitsisi siinä vaiheessa alkaa vielä säätää eri majoituksen kanssa. Tässä yhdenpidossa on pienenä ongelmana se, että kaikki pitää varmistaa vuokraisännältä agentin kautta, ja hän on Australiassa. Ei onneks oo pahin mahdollinen aikaero.

Eilen varasin meille jo varaston, ja sekin oli kauhee päänvaiva. En minä osaa saakeli arvioida paljon tilaa nää tavarat vie. Paljon näitä on, mutta mä oon todella huono ajattelemaan huoneiden kokoja ja syvyyksiä. En minä ymmärrä moisista. Varasin nyt jonkun. Olin myös tilannut laatikoita kotiin, ja eilen saapui 15 laatikkoa kotiovelle. Jotka oli pienempiä kuin piti ja ihan paskoja, koska niissä ei ole edes vahvistettua pohjaa. Tänään lähdetään siis Jennin kanssa IKEAan hakemaan kasseja ja laatikoita. Vittu wippii. (Pardon my french, mutta pelkkä wippii -sana ei nyt kuvannut tätä onnentunnetta tarpeeksi hyvin).

Heräilin tuossa äsken, ja parin tunnin päästä lähden viemään kalliimmat laukkuni kaverin luokse säilöön, sitten salille ja sieltä sinne IKEAan. Tajusin eilen, että mun sydän ei yksinkertaisesti kestä ajatusta jättää mun Chanelia ja Celinejä ja muita sinne varastoon. En kykene. Mulla menis se viikko Gambiassa siihen, että pohdin, onkohan se varastorakennus jo tulessa, vai joko ne on ryöstetty sieltä. Kävin kaikki vaihtoehdot läpi mielessäni. Yhden asunnon kosteus on niin huipussa, että aloin kuvittelemaan parin viikon aikana syntyviä homevaurioita. Muissa on kämppiksiä, joihin en välttämättä luota (koska en tunne). Onneksi Annika ehdotti erästä kaveria, ja tämä muotia arvostavana naisena ymmärsi mun seinähullun kysymyksen siitä, voisiko hän säilöä mun laukkuja. ("Vartioin niitä hengelläni" oli vastauksena minut vakuuttannut :D) Tiedän, että joidenkin mielestä stressaan turhasta, mutta en vaan voinut edes kuvitella noita nököttämässä jossain varastorakennuksessa keskellä jotain epämääräistä aluetta.

Olen jättänyt nyt itselleni todella mixmatched-vaatteita tuohon rekkiin muutaman kappaleen roikkumaan, ja pakannut Gambian matkalaukkuni. Tässä muuton aikana käydessäni vaatteita läpi, on vastaan tullut muutama vaate, joiden kohtaloksi ajattelin ensin kirppiskasaa. Loppujen lopuksi päädyin pakkaamaan ne Gambiaan mukaan. Mua ei niin kiinnosta, missä vaatteissa mä siellä kuljen, ja paikalliset nuoret varmasti arvostavat niitä paljon minua enemmän. Aion siis jättää suurimman osan matkatavaroistani sitten Gambiaan. Sama koskee mukaan lähtevää kosmetiikkaa, kirjoja ja muita. Gambian matkalaukku siis seisoo tuossa pakattuna ja näille muille päiville olen siis jättänyt ikea-kassillisen verran tavaraa. Tänään kun saan lisää laatikoita, pakkaan vielä työpöytäni ja muut ja sitten olen valmis muuttoon. Perjantaina tulee auto pihaan 9. Tässä heitetään kaikki mun tavarat kyytiin. Tai siis muuttomiehet heittää ja minä seison vieressä. En aio ottaa riskiä, että venäytän selkäni tms. ennen matkaa, eli en todellakaan aio raahailla jotain painavia huonekaluja. Sitä varten on ammattilaiset. Tästä tuohon viereen hakemaan Jenni ja hänen tavaransa. Sitten toivottavasti viedään sänky ensin uuteen asuntoon, ja muut sitten varastoon. Sieltä varastolta sitten Marikan luokse, missä majailemme kaksi yötä. Vikana yönä meitä olisi ollut kolme, mikä on majoituksen kannalta hirveän hankalaa, kun pitäisi roudata täytettävä patja ja peitot sinne, niin päätin ottaa meille hotellin ennen lähtöämme. Onneksi tässä ihan nykyisen asuntomme lähellä on Easyhotel, joka oli edullinen ja helppo ratkaisu.

Lomalla yritän olla ajattelematta koko muuttoa, mutta lomaa seuraavat pari päivää onkin sitten varmaan tosi hauskaa juhlaa. Tullaan Jennin kanssa aika samaan aikaan reissusta samalle lentokentälle (Jennikin päätti lähtee asunnottomuutta pakoon :D), joten siitä sitten vaan kentältä uuteen kotiin, jonne toivottavasti Maija on siihen mennessä saanut avaimet. Mä todella toivon, että saan sen sängyn viedä ylihuomenna sinne jonnekin nurkkaan, koska en kyllä sitä pääse silloin puolenyön aikaan hakemaan. Sitten vaan tiistaiaamuna taas muuttomiehet ja auto tilaukseen, ja tavarat pois säilöstä. Oon tilannut myös vaatekaapin tän kaiken keskelle saapuvaks ens tiistaina, koska sitten se on miehen kasattavana sillä aikaa, kun mä puran omaisuuttani. Mun ja ruuvimeisselin suhde joutui aika lujalle koetukselle kun viime muutossa kasasin mun työpöydän. 144 ruuvia ja yksi järkyttävä rakkula peukalossa varmisti, että minä en kasaa enää huonekaluja. Sitä varten on miessukupuoli. Ja joojoo, feministit, älkää jooko heristelkö nyt nyrkkejä siellä. Naisten oikeudet on pirun tärkeä asia, ja mun mielestä yksi oikeus on jättää vittumaiset ja hankalat tehtävät miehille. Jotka vielä peräti ilmoittavat tykkäävänsä hommasta.

Tää koko muutto on tällä hetkellä yks hiton korttitalo, joka on romahtamaisillaan ja mä oon niin järkyttävissä stressileveleissä tän takia, että ei mitään järkeä. Omaisuus ripoteltuna sinne tänne, ja miljoona asiaa muistettavana. Onneksi tuo reissu oli varattuna ajoissa. Sattui sen verran sopivasti, että osui mun asunnottomalle viikolle, joten täydellinen ajoitus. Mä luulen, että viikko D-vitamiinia on kaiken tän hässäkän keskellä aika paikallaan. Tässä odotellaan nimittäin vielä sitä, että referencing process saadaan loppuun, että päästään allekirjoittamaan sopimus toivottavasti ennen perjantaita (koska me molemmat lähdetään Jennin kanssa reissuun ma :D), ja saadaan vaikka yhdet avaimet edes Maijalle, että on koti johon tulla tuolta reissusta. Onneksi siis ollaan siellä Gambiassa, muuten olis pitänyt pyöriä ystävien nurkissa tai jossain väliaika-asumuksessa toi viikko. Not fun.

Asusta sen verran, että tää on tosiaan se maanantain asu ja yksi niitä asuja, joissa voisin elää jokaisen arkipäiväni. Nahkahousuja en vieläkään siis omista, mutta tuossa pari viikkoa sitten löysin River Islandista tekonahkahousut, ja tämä vinkki on pakko jakaa! Ne maksoi muistaakseni 40 puntaa, ja niitä löytyy kolmea pituutta! Mä halusin nimittäin sellaiset nahkahousut kerrankin, joissa lahje on PITKÄ. Johan löytyi. Visioin ne yhteen mun Coltien kanssa, ja kyllähän ne yhteen sopiikin :) Tykkään valtavasti nahan ja pehmoisen neuloksen yhdistelmästä ja kaiken kruununa tuo mun Hennesin ylipitkä bleiseri. Nää on myös niitä vaatteita, jotka jätin nyt parille päivälle itselleni käyttöön, nimittäin nää on kaikki mun luottovaatteita tällä hetkellä. Helppoa ja yksinkertaista. Olenpa tylsä, harmaata ja mustaa. Mutta toisaalta, helpottaa jokapäiväistä pukeutumista, kun on yksinkertaisia osia, joita yhdistää.

Onneksi mulla on Suomesta varmaan vielä viidet asukuvat julkaisematta, nimittäin tältä viikolta niitä tuskin hirveesti tulee, kun olen ihan ryönänä muuton keskellä ja ensi viikon Gambian perusasu lienee bikinit ja rantatunika. Todella inspiroivaa siis.

Kiva kun on tällainen blogi, johon voi avautua muuttostressistä. Helpotti vähän toi ahdistus rinnassa, ja jos nyt saisi vähän jotain aamupalaa kaivettua ja kammettua itsensä ylös ja hommiin. Sori vaan mussutuksesta :D

Mitäs tykkäätte asusta? :)

Ladataan...
Mungolife

MY MONDAY. Aina toivotaan näitä päivä Annan kanssa -postauksia, ja päätin eilen moisen toteuttaa :)

MY MONDAY. My readers often wish to see a post, that details my day, so here it is. My yesterday.

Heräsin eilen ilman herätyskelloa, ja mielestäni se oikeutti mut pyörimään sängyssä ja tekstailemaan ensimmäinen puoli tuntia valveillaoloajasta.

I woke up without alarm clock going off, so I took it as a clear sign that I'm allowed to lay in my bed texting and surfing the web.

Hylkäsin sänkyni suurella vaikeudella hypätäkseni suihkuun ja harjaamaan hampeja.

I abandoned my bed with difficulties to take a quick shower. 

Mä pyrin aina petaamaan mun sängyn. Välillä kiireessä se jää, mutta välillä saatan petaa sen vaikka 19 illalla. Huone on vaan jotenkin todella epäsiisti mun mielestä jos sänky on petaamatta. Lisäksi rakastan sitä tunnetta, kun illalla voi vetää peitot sivuun ennen kuin hyppää sänkyyn.

I always try to make my bed. Sometimes I get to be in such a hurry, that I don't have time for it in the morning, but then I'll make it up in the evening. I feel the room is somehow very untidy if the bed is not made, and I love the feeling of peeling the covers off before getting in bed in the evening. 

Hengailin hetken koneella ja selvitin meidän Gambian matkaan liittyvää ongelmaa. Sain sieltä lauantaina kirjeen, että hotellimme on remontissa ja työt siellä ovat vakavammat kuin alkuun kuviteltiin. Meidät siirrettiin siis toiseen hotelliin. I don't mind, nimittäin tämä oli puolet kalliimpi hotelli. Tsekkasin hotellin kuvia ja soittelin, että järjestely kelpaa. Jeeee, viikko lähtöön! Nyt jos varaisi, maksaisi tuo meidän hotelli muuten 1631 euroa viikolta :D Sinänsä hauskaa, koska me maksoimme 320 euroa lentoineen matkasta.

I opened my laptop and cleared some issues with our upcoming trip to Gambia. We were moved to another hotel due to renovation in progress at our original choice. I don't mind, this one is twice more expensive anyway :D I checked the photos of the hotel and gave the company a call accepting their offer. 

Kastelin mun orkidean ja laitoin kahvin tulemaan. Tässä vaiheessa tajuan, että mun pitäisi lähteä kouluun 20 min päästä, joten kiirehän siinä tulee, niin kuin aina.

I water my orchid and put on some coffee. At this point I realise that I should be on my way in 20 mins, so as usual, I'm in a hurry.

Kahvi kädessä hyökkäsin kampaamaan tukan ja nassun, ja kirosin, että vielä oitäisi ehtiä joku päivä tällä viikolla ripsihuoltoon, sen verran hälyttävässä kunnossa on räpsyttimet.

While drinking coffee I attack my hair and face and get ready as soon as possible. Also make a mental note of booking a visit to get my lashes infilled, as they are starting to look rather horrible. 

Kahvin loput oli to-go, ja bussia odotellessa ehti hyvin leikkimään selfieilla. Oon muuten kulkenut tässä vuoden verran bussilla 55, jos olen bussilla mennyt kouluun. Olen välillä joutunut sitä odottamaan pidempiäkin aikoja ja päästänyt kaikki 243 ohi. Eilen tajusin, että myös se 243 menee sinne koululle. Hyvä minä.

The rest of my coffee has to be to-go, as I'm running out to catch the bus. While I'm waiting for the bus, I have perfectly enough time to play around with some selfies. 

Pari tuntia luentoa, ja sitten pieni breikki.

Couple of hours of lectures and a short break.

Aamupala jäi välistä, niin suuntasin meidän 30 min tauolla Pretiin hakemaan päivän keiton. Voisin välillä elää Pretin ruoalla. Tykkään valtavasti siitä, että yksi Lontoon yleisimpiä kahviloita, on ketju, jossa myydään vain lisäaineettomia ruokia. "Made here today, gone here today." Ei säilöntäaineita tai muut moskaa, vaan tuoretta hyvää ruokaa joka päivä. Jopa limut noudattaa ko. kaavaa ja ne on muuten herkullisia! Ruoan lomassa pyörittelen vähän Rooman kuvia illan postaukseen.

I missed brekkie, so I'm off to Pret to get the soup of the day and spend my 30-min break working on some photos from Rome while eating my lunch.

Tauon jälkeen luennot jatkuvat vielä pari tuntia, jonka jälkeen klo 15 suuntaan kotia kohti.

After the break another lecture for a couple of hours, before heading home at 3 PM. 

Läppärissä on akku loppu, niinpä rentoudun kotimatkan kuunnellen musiikkia ja iloiten auringonpaisteesta.

The battery on my laptop is dead, so I spend the bus trip home listening to some music and enjoying the sunshine. 

Fiilistelen vielä viimeisiä kertoja kotikatuamme ja valmistaudun henkisesti tulevaan pakkausoperaatioon. Päätän jättää pakkaamisen ti-to:lle ja ottaa vielä maanantain vähän rauhallisemmin.

One of the last times I will be walking these streets calling them home, so I feel a bit nostalgic. I decide to leave the packing for Tue-Thu and take the rest of the day a bit more easy. 

Tässä välissä käymme Annikan kanssa napsimassa asukuvat ja kipaisen kaupassa hakemassa todella tärkeät eväät, ja suunnittelen viikon treeniohjelmaa ja varaan tunnit.

Time for some ootd-photos with Annika and a quick stop to the groceries store. I plan out my training activities for the rest of the week and book some classes in.

Teen rucola-lohi-king prawns-kirsikkatomaatti-paprika-viinirypäle salattia, jonka joukkoon heitän reippaasti cesar-kastiketta ja päälle raastan kovaa vuohenjuustoa. Syödessäni katson puoli jaksoa toisiksi uusinta Hawaii five-0:ta ja herkuttelen kaikessa rauhassa.

Homemade superyummy salad and half an episode of the second latest episode of Hawaii five-0. 

Sitten töiden kimppuun. Käsittelen asukuvia tulevaan asupostaukseen, vastaan meileihin, teen yhden kampanjan loppuun, ja ajastan pari postausta Gambian ajalle. 19.30 tajuan, että kohta tulee taas kiire ja hyppään treenivaatteisiin.

Then back to work. I work on some photos, answer some emails, finish a campaign I've been working on and schedule some posts for the week I'm in Gambia. I realise it's 7.30, and I'll be in a hurry again soon, so I jump into my training clothes. 

Joku on varastanu mun Niken juoksuhousut, ja joudun vetämään ylleni harmaata. Oon varma, että meillä on Suomessa joku kotitonttu, joka on varastanut mun mustan topin, mustat juoksuhousut ja mun parhaat mustat rintsikat. Vaihtoehtoisesti ne on hukkunu jossain pesutoimenpiteessä tai eksyny väärän tyttären kaappiin. Tuo mustuus yhdistävänä tekijänä nimittäin hieman hämää..

Someone has stolen my favourite training pants, and I'm starting to think that we have a clothes-stealing-ghost living in our house in Finland, as I'm missing some of my favourite things at the moment :D

No ei voi mitään, tukka ponnarille, takki niskaan ja menoksi. Täällä on muuten ollut nyt n. +16-17 astetta joka päivä, että todellakin pärjää kevyellä kuoritakilla ja treenivaatteilla.

Well, no can do, hair up, jacket on and off I go. It's been about 16-17 degrees here lately, loving this warm fall in London :)

Treenaan vähän vajaa puolitoista tuntia. Alkulämmöksi juoksua ja sitten oma pieni kuntopiiri.

Kotiin suuntaan aivan kuolleena 21 jälkeen. Makoilen aivan kuolleena hetken aikaa ennen kuin saan itseni raahattua suihkuun.

Pyörin hetken höpöttelemässä Annikan kanssa ja järjestellen tavaroita ja asioita. Teen pari pientä työjuttua ja lopulta päätän antaa itselleni armoa ja dissertationin tekemisen sijaan päätän ottaa illan iisimmin.

I train for about hour-and-a-half, first some running followed by some cardio. I'm back off shortly after 9 PM. After a shower I spend some time talking with Annika and organising things. I finish a couple of short work-related tasks and then decide to have mercy on myself and take it easy instead of working on my dissertation. 

Rouhin manteleita ja teen herkullisen marjasalaatti-jogurtti -sekoituksen, johon heitän nämä päälle.

Some freshly ground almonds to go with my berry salad on yogurt.

Katson sen Hawaiin jakson loppuun ja syön evääni. Iltapalan lisäksi telkkariherkkuina toimii viinirypäleet, mantelit ja jonku karkkipussin jämäkarkit. Luksusta.

I finish that episode of Hawaii and watch one more snacking on some grapes, almonds and candy, before hitting the pillow.

Sammutan valot ja simahdan ennen kahtatoista.

Turn off the lights little before midnight and sleep tight :)

Pages