Ladataan...
Mungolife

IHANA VIIKKO, IHANA KESÄ. Mulla on ollut aivan ihana viikko. Enkä siis tarkoita tätä maanantaita. Tää maanantai on sisältänyt itseään vihdoin niskasta ottamisen ja asioiden järjestelyn. Tuhat puhelua verottajasta pankkiin ja vihdoin kahlasin myös kirjanpitoakin vähän läpi. En tiedä mikä mulla oli viime viikolla. Olin jotenkin täysin pois elementistäni. Täysin aikaansaamaton ja tehoton. Pitkästä aikaa oli sellainen tilanne, että mikään deadline ei lymynnyt myrskypilven lailla ylläni, eikä ollut aikatauluja, joiden mukaan piti ehdottomasti itsensä järjestää. Heräilin joinain päivinä 5.30 ja toisina vasta yhden jälkeen. Annoin itselleni aikaa nyt toipua hieman menneestä opintovuodesta ja nautin vaan tekemättömyydestä ja vetelehtimisestä.

Saimme tänään viimeisen jaksomme arvosanat ja ilokseni huomasin, että yhteisestä projektistamme tuli B+ :) Kaksi vuotta yliopistouraa Englannissa on nyt siis paketissa, yhtäkään kurssia en ole joutunut uusimaan, ja kunnialla selvitty tästä urakasta tähän asti. Muistona on kaksi C-alkuista arvosanaa, yksi A ja pitkä rivi B:tä. Oman tavoitteeni kaiken läpi pääsemisestä ylitin siis reippaasti, joten iloinen voi olla. Nyt onkin aika ottaa happea, lomailla ja nauttia vaan kesästä. Syksyllä alkaa ihan whole other ballgame niin sanotusti. Näillä arvosanoilla ei ole ollut mitään väliä. Koulutyöni on muutenkin voinut vaikuttaa ruudun toiselle puolelle kovin vasemmalla kädellä tehdyltä. En koe tarpeelliseksi mun akateemista uraa ruotia muoti/lifestyle/matkailu-blogissa, joten täysin ymmärrettävää jos tällainen kuva on tullut. Kuitenkin tänään kun katsoin arvosanaliuskaani, hengähdin melko syvään. Ei nää kaksi vuotta helppoja oo ollut. Sydän repinyt milloin minnekin, työt toisaalle, koulu eri suuntaan; ja kaiken tämän sovittaminen ollut ehkä se yksi isoin stressaava tekijä.

Ensi vuosi tuleekin kuluttamaan ihan eri tavalla kuin nämä kaksi mennyttä. Arvosanoilla onkin ykskaks väliä, dissertation pitäisi valmistella ja kirjoittaa ja neliöhattu käydä vuoden lopuksi pokkaamassa toivottavasti parhaalla mahdollisella arvosanalla. Työmäärä tuskin tulee vähenemään, eikä se sydänkään varmaan revi yhtään sen vähempää eri suuntiin. Olen kyllä ikionnellinen siitä, että koulu ja opiskelu on mulle yleensä helppoa ja melko vaivatonta, muutenhan tällainen elämä ei olisi mitenkään mahdollista. Kiitos kuulunee paljolti opettaja-mummilleni, joka opetti pikku-Annan lukemaan neljän vanhana ja jonka myötävaikutuksesta koulu oli aina kivaa. Nyt kun yliopistotutkinto on enää vuoden päässä, on olo jotenkin ihmeen helpottunut. Toki mielessä on kaiken maailman MBAt ja MiMit ja muut mahdolliset jatkotutkinnot, mutta niiden aika ei ole nyt, eikä vielä ensi vuonnakaan. Niitä ehtii sitten joskus miettimään.

Menipäs taas kouluhöpöttämiseksi. Viikkoni ei ollut kylläkään ihana millään tavalla koulun takia. Oli vaan jotenkin poikkeuksellisen ihanaa ja kivaa, säästäkin huolimatta. Ehdin näkemään ystäviäni joka päivä, viettämään ikimuistoisia hetkiä ja nauttimaan vaan vapauden tunteesta :) Jotenkin perjantaina istuskellessani Skifferissä olo oli yhdellä sanalla onnellinen. Aurinko näyttäytyi hetkellisesti ja väläytti hieman kesäHelsinkiä kauneimmillaan. Olen ripustanut kaikki tavallista kauniimmat hepenet kaapin perukoille ja kulkenut koko viikon simppelin rennoissa vaatteissa. Nuo joidenkin lukijoiden inhoamat farkut ovat varmaan tämänhetkinen lempivaatteeni, ja tätä yhdistelmää niiden kanssa onkin näkynyt aika riittävästi. COSin täydellisen pehmeä T-paita on yksinkertaisuuden huipentuma, ja tämän asun asusteet ovat tämän kevään/kesän kivoja hankintoja, jotka ovat jääneet blogissa esittelemättä sen tarkemmin. Anthracite-sävyinen Vuittonin huivi on ajattoman värinen ja näin viileänä kesänä se on ollut oikea pelastus! Lounastaessani kesän alussa Julian kanssa, hän esitteli uuden Givenchyn clutchinsa, joka oli minimalistisuudessaan täydellisen hurmaava. Julian kanssa kipitimmekin siltä istumalta Luxbagiin hankkimaan mulle samanlaisen. Täydellinen sekä arkeen, että juhlaan sopiva pikkulaukku!

Toivottavasti tämä viikko on vieläkin ihanampi kuin edellinen, tosin en tiedä kestääkö sellaista kukaan muuttumatta täydeksi riemuidiootiksi. Luvassa on ainakin kaverin kolmekymppiset ja kesän ensimmäinen festari, että eiköhän tästä taas toiminnantäyteinen viikko tule.

Lähetin tänään muuten Rantapallon "pomolleni" viestin ja ilmoitin, että mun blogin salasana pitää vaihtaa 14.7. eikä sitä saa kertoa mulle. Olen päättänyt pitää kahden viikon täydellisen kesäloman, jolloin blogikin jää pois. En muista milloin olisin pitänyt pitkää blogilomaa, enkä kyllä ole koskaan poistanut itseltäni mahdollisuutta tänne sivulle pääsyyn. Nyt kuitenkin haluan rauhoittaa heinäkuun lopun kokonaan, ja aionkin siis pysyä poissa kaksi viikkoa. Korostin, että uutta salasanaa ei mulle saa antaa vaikka taivaalta alkaisi ropisemaan yksisarvisia ja olisin ainoa asian todistanut. Tässä kahden viikon ajan olen ajatellut ajastaa joitakin postauksia tuolle ajalle, mutta stressiä siitä en kyllä ota. Joka tapauksessa silloin en vasta kommentteihin, sähköposteihin tai muuhunkaan, enkä tee ajankohtaisia päivityksiä :) Kivaa, saa nähdä millaiset vieroitusoireet itselle tulee :D

Kertokaa te nyt kuitenkin, mitä tykkäätte tästä asusta? :) 

Ladataan...
Mungolife

Näin alennusmyyntien alettua, ajattelin tehdä pienen bloginoston ajalta miekka ja kirves vanhasta Mungolifesta. Tässä siis muokkaamaton vanhavanha postaus vuodelta 2010; ajatuksia shoppailun ihanuudesta sunnuntai-illan ratoksi!

Mungolife pt.1 - Freakshow

Tiedättekö mitä? Mua ärsyttää.. Ostin eilen uudet wetlookit. Kaikki edelliset ostamani roikkuvat peffan kohalla (tai sitten niiden on tarkoituskin saada ahteri näyttämään ryppyiseltä kasalta saukon-nahkaa), ja näiden suhteen olin todella toiveikas.. For nothing. Nämäkin istuvat hyvin reisistä, mutta peppu roikkuu sen 5 cm alempana kuin pitäisi.

Tästä päästään muutaman lukijan ajatusten avustuksella siihen, että miksi kaikki koot normaaleissa vaatekaupoissa on aiiivan hanurista?

Pahin loukko lienee GT. Vaikka kaupalla onkin tosi makeita vaatteita, on usein laadussa puutteita. Mutta se ei ole ainoa GT:n haittapuoli. Pahinta on tämä jokakertainen hetki shoppailussa: Ähkäydyn posket innosta helottaen sovituskoppiin järkyttävä kasa ihania vaatteita sylissäni. Revin omat vaatteeni pikapikaa ja alan innoissani sovittamaan. Sitten seuraa show nimeltä "Shoppailu on niin perkeleen ihanaa!"

- Joo, tää mekko on aivan ihana, supersuloinen leopardikuosi ja kauniit mustat satiiniyksityiskohdat. Ihanaa, että tää istuu niin hyvin tosta vyötäröltä, mutta mihis me laitetaan nää 70 % mun tisseistä, jotka ei mahu tänne at the moment. Tai siis joo, kyllä mä ymmärrän, että BB-Henna tykkää tästä, mutta kun mulla ei välttämättä oo tarvetta, että jokainen vastaantulija ehtii näkee mun tissit ennen kuin itse tulen esille kulman takaa. Ai mutta kiva, että siihen kokoon, johon tissini mahtuvat ootte varannu sitten sen neljä vararengasta mahduttavan tilan, todella mukavaa...
- Hei mut kiva, että ootte tän muodin suhteen niin edelläkävijöitä, että nää persuksen peittävien farkkujen lahkeet jää tohon vähän ennen nilkkaa nätisti roikkumaan. Kaipa mä odottelen, että maailman suurin tyylimoka tulee muotiin...
- Siis miten niin normaali takkipituus on napamittainen? Ja siis mullahan on ihmiskunnan lyhyin selkä näiden neljämetristen jalkojen kaverina..
- Jääkö noista shortseista ihan tarkoituksella persuksesta 1/3 näkyville?

H&M ei tässäkään hirveästi häviä GT:lle.

- H&M:n oma brawuuri on T-paidat, jotka on suunniteltu hartiattomille. Siis sen kerran kun löytää paidan, joka ei litistä tissejä leukaan asti kiinni, eikä kinnaa lantiolta, niin siis totta kai tyyliin kuuluu tuossa tapauksessa olkapäät koholla -efekti, jossa T-paidan olkapääkohdat asettuvat samoille seuduille, joissa rintsikoiden olkaimet majailevat..
- H&M:llä osataan myös erinomaisesti mitoittaa kaikkien takkien hihat niin, että kaikki varmasti pystyvät bongaamaan käsikarvojesi värin. Sitä on turvattu hihojen hyperominaisuudella, joka jättää kädestä ainakin 7 senttiä näkyviin.
- Tästä päästään myös niihin H&M:n alusvaatteisiin. Ai että sitä onnea kun rahtaa kotiin pitsihepeneitä onnesta ja ilosta puhkuen huomataksesi, että ne 36 -kokoiset stringit saa vedettyä about korviin asti, mutta sitten ne 36 -kokoiset hotpantsit hädin tuskin peittää ne kriittisimmät paikat. Ja mites ne rintsikat sitten? B-kupin vedettyä päällesi puolet nänneistäkin on ulkona, mutta auta armias kun laitat C:n päällesi, niin johan sinne voisi tunkea 4 sukkaa per kuppi, jotta mitat olisi kohdillaan.
- Eikä sovi unohtaa sitä, että vaikka normaalisti käytät H&M:n kokoluokkaa 34-36, voi olla, että oikea koko tietyssä mallissa sinulle on 32, ja toisessa 42. Mitäs sitä ihminen tekisikään ilman pientä jännitystä elämään ja varsinkin shoppailuun? Siis miten niin ette ole koskaan juossut ympäri Kämpin H&M:ää kaksi kokoa liian pienissä farkuissa ja teltankokoisessa T-paidassa paljain jaloin? Mulle sen voisi lukea melkein jokaviikkoiseksi harrastukseksi..

Kenkien ostamisesta mä en ala edes puhumaan. Juuri kun löydät ne elämäsi kengät, joissa voisit vaikka nukkua, niin johan on kumma jos edes oma kokosi löytyy. Sitten kun isket jalkaasi 39-kokoiset, niin varpaat huutaa hoosiannaa ja kaikki nilkan alapuolelta kramppaa. Kun löydät ne 40-kokoiset neljän myyjän avustuksella lastenosaston Tiikeri -lelun vierestä, niin sittenhän sitä matkaa voisi jatkaa vene-osastolle, sieltäkin voisi löytyä hieman pienemmän kokoluokan edustajia jalkojen peitoksi.

Farkuissa 29" mahduttaa poikaystävänkin reidet sisälleen, 28 rynttää lantion niin, että jenkkakahvat tuplaantuu ja persus näyttää litteämmältä kuin pannukakku.

Ai miten niin kokojen väliinputoaja?

Niin, ja jokainen shoppausreissu huipentuu siihen juhlaan, että löydän sen täydellisen mekon. Sen, jossa tissini näyttävät normaaleilta, ja persukseni ei ole litistetty selkää vasten. Vyötärö ei näytä makkaraiselta ylimääräisten kangaskerrosten seurauksena ja vetoketjukin menee kiinni. Villit onnentanssit peilin edessä pyörähdellen ja kirkunan tukahduttaen otan mekon päältäni... Ja.. Siinä on joku purkka liimantuneena persuksen kohalle. Tai sauma purkautunut. Tai jonkun ripsaria kauluksessa. Tai vaikkapa avaruusolion limaa, mutta jotain siinä kuitenkin on. Ja sitten ne voitontanssit muuttuvat Pikku Myy-maiseksi kiukutteluksi tasajalkaa hyppien ja raivonärähdyksiä tukahduttaen..

Näitä tarinoita riittää loputtomiin...
Muillakin ongelmia shoppailun kanssa, vai olenko minä jotenkin äärimmäisen omituisen mallinen?

EDIT:: Tässä taitaa olla syy miksi meikäläinen rakastaa laukkuja niin paljon!:D

Jotenkin hauska lukea, miten paljon on muuttunut kirjoittajana ja ylipäätään. Hauska kuitenkin lukea vielä näitä ikivanhoja postauksia vanhasta blogista :)

Pages