Ladataan...
Mungolife

*Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Matkamme alkaa olemaan loppumaan päin, ja tuntuukin siltä, että olisimme seikkailleet Kiinassa jo iäisyyden, vaikka olemmekin olleet täällä vasta viitisen päivää. Vielä on kaksi täyttä päivää Shanghaissa edessä, ja sitten suuntaammekin jo kohti Helsinkiä ja minä jatkan sieltä vielä Kuopioon. Aikamoinen aikataulu on taas tälläkin pressimatkalla ollut, mutta toisaalta olemme saaneet nähdä, kokea ja oppia ihan hirveesti!

Shanghailta odotan paljon, sillä Peking ei tehnyt mitään sen kummempaa vaikutusta, eikä HongKongkaan nyt mikään niin erikoinen kokemus ollut. Vaikka kaupungit eivät ehkä olekaan tehneet sen kummempaa vaikutusta, yksi asia on kyllä vaikuttanut. Tämä uusi puhelin! Me ollaan täällä tosiaan pressimatkalla tutustumassa niin Kiinaan, Huaweihin kuin myös tähän heidän uuteen lippulaivamalliin, eli Huawei Mate 9 Prohon, joka tulee Suomessa myyntiin 20.12. Olen kirjoitellut puhelimesta tuossa jokunen aika sitten, ja nyt mulla olisi siitä ekoja käyttökokemuksia tämän reissun myötä. Voin nimittäin kertoa, ettei järkkäriä ole ihan hirveästi tullut käytettyä. Jo Huawei P9:n kohdalla koin suuren rakastumisen ja järkkärin käyttö väheni dramaattisesti Leica-kameroin varustetun puhelimen vuoksi. Tämä Pro on aiheuttanut ihastuksen hihkaisuja joka päivä. Joku kyselikin, olisiko mahdollista saada materiaalia vain puhelimella otetuista kuvista, ja tässäpä niitä on kokonaisen postauksen verran :)

Käyttökokemuksena voin tähän mennessä antaa tälle ihan 10/10. Ensinnäkin, en pysty lopettamaan tämän kauneuden ihastelua. Tuo kultainen väri taipuu sään ja valo-olosuhteiden mukaan milloin pastellisen ruusunkultaiseksi, milloin hopeaisen kultaiseksi. Ja aina se on kaunis!! Näytön pyöristetty muotoilu yhdessä värin ja tuon hyvin esteettisen muotoilun kanssa on ihan parasta. Vaikka puhelin on ihan hiukan P8 ja P9 isompi, on se itse asiassa tosi sopiva käteen. Mulla ei oo kovin isot kädet, ja silti tuo toimii hyvin yhdellä kädellä. Nopeammin tietty kirjoittaa kahdella kädellä, mutta kyllä tuo oikean käden peukalokin sangen sujuvasti yltää a-kirjaimeen.

(Muokkaamaton kuva, räpsäisty sellaisessa normiankeessa keltaisessa ravintolavalossa. Kuvassa Ainon Mate, tämäkin kuva siis otettu puhelimella)

(Muokkaamaton suoraan puhelimesta, night shot -moodilla kuvattu)

(Hieman retusoitu valojen ja värien puolesta)

(Muokkaamaton puhelimesta suoraan)

(Hieman värimuokattu kuva)

Akku tässä on kestänyt kyllä todella hyvin! Ja lataa ihan törkeän nopeasti! Täällä on koko ajan jotain kuvattavaa, jotain ihmeteltävää ja muistiinpanojen tekemisen paikka, joten puhelin on käteni jatkeena ihan koko ajan. Siltikään siinä ei ole vielä kertaakaan loppunut akku kesken päivän. Ja täytyy huomioida, etten ole pitänyt edes energiansäästötilaa päällä, vaikka yleensä se on aina päällä. (Säädän sen yleensä niin, että vain WhatsApp, Instagram ja Facebook hyörii taustalla, jos puhelimesta on näyttö pois päältä) 

Ja sitten se kamera. Ehkä nää kuvat puhuu puolestaan. Ei paljoa tee mieli kaivella kameraa edes olalta, saati laukusta, kun tällä saa näin kauniita kuvia kuvattua. Koinpa senkin hetken, kun kallis Canonin järjestelmäkamerani hävisi Huawein puhelimelle. Yökuvauksessa Huawein night shot on ihan mieletön, jos kameran voi pitää paikallaan liikkumatta hetken aikaa. Tämäkin kuva on kuvattu Huaweilla (värejä hieman kirkastettu kuvanmuokkaustoiminnolla), ja voin kertoa, että se ei todellakaan näyttänyt yhtä kivalta kameralla nappastuna.

(Muokkaamaton) 

(Muokkaamaton) 

(Muokkaamaton)


(Muokkaamaton)

(Muokkaamaton, kuvattu harmahtavassa pilvisessä kelissä)

(Muokkaamaton) 

(Saman kuvasarjan kuva muokkauksin)

(Illalla ravintolan aulassa otettu kuva, valotus ollut vähän hämärää)

(Muokkaamaton, night shotilla kuvattu kuva ravintolan drinkkibaarista, jossa hämyinen valo)

(Muokkaamaton)

(Muokkaamaton, näissä valona sellainen kelmeähkö keltainen ravintolavalo)

(Muokkaamaton, näissä valona sellainen kelmeähkö keltainen ravintolavalo)

Siinä hieman kuvasaldoa menneiltä päiviltä randomisti kännykän kamerasta poimittuna. Olen yrittänyt laittaa tähän hieman eri valo-olosuhteissa kuvattuja kohteita, niin saa hieman käsitystä tuosta kuvanlaadusta ja tarkkuudesta. Olemme täällä kilpaa huokailleet tuon kameran kuvanlaatua, ja kyllähän nämä kuvat hyvin selittävät miksi.

Ylihuomenna meillä on vielä kuvaamiskoulutus näihin Leica-kameroihin liittyen, jonka jälkeen näistä pitäisi pystyä saamaan vielä enemmän irti. Huom, nämä kaikki kuvat on kuvattu ihan kameran perusominaisuudella, tässä kamerassahan on myös tuo syväterävyyden muuttamismahdollisuus ja PRO-mode, joiden kanssa ajattelin aloittaa leikkimisen vasta sen jälkeen, kun saan hieman lisää opastusta tähän kameraan :) Voin sitten jakaa teillekin vinkkejä!

Kaikki hyvin siis Kiinassa, ja Mate on lunastanut odotukset! :)

Ladataan...
Mungolife

Huomentapäivääiltaa Shanghaista! :) Me ollaan jälleen matkattu Kiinan sisällä, ja vihdoin on edes vähän sinnepäin oleva netti! :) Ihanaa, kun pääsee edes kerran viikossa tsekkaa meilit (Gmailin huono puoli) ja tekemään postausta nähden, mitä kirjoittaa! Jeee, täällä ollaan vielä pari päivää ennen kotiin suuntaamista, mutta koska meillä on nyt käsillä marraskuun viimeinen, onkin aika julistaa pieni kiva mukava kilpailurypäs joulukuulle.

Täällä on kuulkaa ahkerasti lähetelty sähköposteja, ja tuloksena onkin jälleen tänäkin vuonna 24-luukkuinen arvonta, joulukalenterin muodossa tietenkin! Jottei se ihan tuki tätä mun pääsivua, niin se löytyy jälleen erillisellä sivulla, TÄÄLLÄ! Sivupalkista on myös sinne suora linkki, joten pääsette sinne aina tarvittaessa. Joka päivä arvonta starttaa klo 9 aamulla, ja jatkuu yleensä noin viikon. Lisää ohjeita on jokaisessa arvontapostauksessa! Jokaisen luukun arvontaan voi osallistua niin, että vastaa kyseiseen tehtävänantoon tai kysymykseen, joten katsottehan tehtävänannon tarkkaan :) "Mukana" -kommentteja tms. sen tyyppisiä kommentteja ei huomioida arvonnoissa!

Paljon onnea kaikille tasapuolisesti arvontoihin, ja voi pojat, mitä kivoja juttuja sieltä onkaan teille tulossa arvottavaksi!!

Pages