Ladataan...
Mungolife

Kuten varmaan muistattekin, yksi rakkaimpia ystäviäni meni naimisiin tuossa pari kk sitten. Sain kunnian toimia häissä toisena kaasoista ja samalla sain kunnian tänä keväänä olla polttarivastaava. Sain tietää tehtävästäni jo viime syksyn puolella ja aloitin hyvissä ajoin.

Koska joukossa on varmasti monia, joille tämä tehtävä vielä joskus osuu eteen, halusin jakaa hieman vinkkejäni :)

Polttareiden järjestämisessä tärkeintä on mielestäni se, että ne ovat morsiamen näköiset. Jos ystäväni olisi TV-hahmo, hän olisi kiltti ja sydämellinen Gossip Girlin Blair. Aina tyylikäs ja tykkää kauniista asioista. Halusin siis järjestää hänelle mahdollisimman luksus-polttarit, joita hän voisi muistella aina lämmöllä ja muistaa ne päivänään prinsessana. Ystäväni rakastaa hyvää ruokaa, tyttöjen iltoja kotona ja kaikkea hieman erityistä.

Kaava oli siis selvä. Hemmottelua, ystävien kanssa viihtymistä ja vähän kreisibailaamistakin. Pistin Facessa pystyyn ryhmän kaikille tytöille, joiden yhteystiedot sain morsiamelta. Sinne sitten ideakanavaa pystyyn ja arpomaan sopiva päivä. Meillä kävi onneksi niin, että kaikille sopi yksi tietty lauantai, ja löimme sen lukkoon.

Aloitin varaamalla meille paikan. Glo Hotel Kluuvi oli ensisijainen toiveeni ja saimme sen polttari-illaksi varattua! Glo on mieletäni mahtavalla sijainnilla, tyylikäs hotelli, jossa saa aina takuuvarmasti hyvää palvelua. Niinpä me otimme sen juhlapaikakseni. Ideanani oli, että pääsemme viettämään siellä hauskan illan, se on kävelymatkan päässä lopullisesta määränpäästämme, ja olisi ihanaa jäädä sinne yöpymään; kaasot ja morsian. Siitä pääsisimme sitten kolmisin nauttimaan GLOn superherkku aamupala ja heti tuoreeltaan muistella edellistä iltaa.

GLO oli ihan loistava polttarikohde! Superjoustava sen suhteen, että tyttöjä tuli ripotellen, meille tuotiin pitopalvelua, oli sitä ja tätä toivetta. Kävimme koristelemassa huoneen toisen kaason kanssa ja suuntasimme hakemaan morsianta.

Morsiamen ohjeistus päivään oli: Olet meikitön kun haemme sinut kello 14. Pakkaat mukaan yöpymistarvikkeet ja korkokengät. That's it.

Ensimmäiseksi kuljetimme morsiamen skumppapullojen ja macaronsien saattelemana rentouttavaan kasvohoitoon. Ystävälläni on paljon allergioita ja pelkäsin aiheuttavani hänelle jonkin reaktion tällä yllätyksellä, joten paikaksi valikoitui Kampissa sijaitseva Jolie. Jolie on tunnettu luonnonkosmetiikasta ja onkin Suomen ohtava luonnonkosmetiikkatalo. Itse tykkään monista tuotteista siellä, ja olinkin siellä haistelemassa ja kokeilemassa kaikkea ystävämme kasvohoidon ajan. Skoolasimme siinä upealle polttaripäivälle ja ystävä napattiin rentoutumaan ihanaan kasvohoitoon. Sillä aikaa me kaasot saimme vielä hieman juonia päivää, samalla kun ihastelimme kaikkea sitä luonnonkosmetiikkaa.


Rentouttava kasvohoito osoittautui täydelliseksi tavaksi aloittaa päivä! Ystäväni totesi hoidon jälkeen, että olo oli kuin uudestisyntyneellä, ja että kaikki hänen hermostuneisuus ja jännitys päivästä kaikkosi täysin.

Loistavaa. Siitä suuntasimme kohti Espaa, jolla ykskaks pysäytimme morsiamen, laitoimme hänen silmiensä eteen huivin ja talutimme loppumatkan.

Sillä aikaa muut ystävät ja kuvaajaksi suostuttelemani pikkusisko olivat jo kerääntyneet huoneeseen. Ohjeistuksenaan tulla meikittä ja tuoda iltatarvikkeet mukanaan :)

Vinkki kaasoille: On kiva aloittaa polttarit jotenkin vaan morsianten ja kaasojen kesken. Siinä ehtii hieman morsiankin rentoutumaan ja siitä on sitten mukavaa laajentaa porukkaa :)

Erään viinitietäjän suosituksesta kuplivaksi valikoitui Masi Moxxé, joka oli ihan älyttömän hyvää!! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, on nimittäin ihan superhyvä skumppa!


Let the celebration begin!

Aloitimme pienellä tutustumisleikillä. Jokainen sai tuoda mukanaan yhden esineen, joka jäisi morsiamelle, ja josta morsiamen pitäisi päätellä, kuka sen on tuonut ja miten se liittyy heidän ystävyyteen. Hyvin meni, ja morsian sai pitää kaikki hänelle tuodut tavarat.

Seuraavaksi oven takana koputtelikin jo ruokalähetti ja tässä vaiheessa haluan lähettää ainakin sataviissataa suudelmaa koko Soupsterin porukalle. Olen ennenkin käyttänyt niin Soupsterin ravintoloita, kuin pitopalveluakin pari kertaa. Näin se oli selkeä valinta myös tähän tilaisuuteen. Ja voi pojat! Soupsteri ylitti kaikki toiveeni.

Toimitin pitopalveluun kaikkien allergia- ja ruokarajoitteet ja pyysin jotain tyttömäistä, tyylikästä, vaaleanpunaista ja herkullista. Ja sitähän saimme! Soupsterin lähetti toi kaiken sisälle huoneeseen ja leikkiessämme asetteli kaiken paikalleen. Maailman symppiksin lähetti, btw.

Ennen kuin pääsimme ruokapöytään, piti toki ensin päättää, mikä olisi parasta ruokajuomaa.

Viiniblondit-historiani avulla sain pikaisen esittelyn tiettyihin viineihin ja pääsin järjestämään porukalle viinimaistelun! Viinimaistelu on yksi helpoimpia leikkejä polttareihin, ja samalla oli esim. tämän morsiamen suosikki. Viinipullojen ympärille foliota, ettei kukaan pääse kurkkimaan, ja sitten kaikille vastauslaput ja kynät. Viinimaistelussa voi käyttää rajattomasti kysymyksiä. Minä halusin tietää, tykätäänkö ko. viinistä vai ei? Mistä se on kotoisin? (Puoleen pisteeseen riitti, että vastaa Eurooppa/Yhdysvallat/Australia&Uusi-Seelanti) Mikä rypäle? Näillä pääsee hyvin alkuun. Voi myös toki tiedustella, onko viini kuiva vai puolikuiva jne. Kysymyksiä on rajattomasti, mutta pidimme itse tämän aika simppelinä, ajatuksenamme samalla pitää viinimaistelu ja -minitietovisa.

Ehdottomia suosikkeja oli Camden Parkin Sauvignon Blanc (oma suosikkini on Mud Housen Sauvignon Blanc, joka on muutenkin ihan lempiviinejäni) ja punaviineitä hurmasi Masi Campofiorin (tytöillä on kallis maku :D)

Viinimaistelu oli erinomainen alkuillan skabailu, nimittäin eräs onnellinen voitti pääpalkinnon, eli roppakaupalla skumppaa, kun taas muut osasivat hyvin hahmottaa, mitä viintä kuluttaisivat ruoan kanssa.

Kysyessäni ennen nukkumaanmenoa morsiamelta, mikä oli hänestä parasta, niin vaikka valinta oli kuulemma vaikea, viinimaistelu oli superkivaa. Jeij!

Vinkki kaasoille: Vaikka ette tuntisi itse viinejä, eikä teillä olisi puhelimen päässä viinitietäjää, niin tämä on helppo järjestää muutenkin. Nokka kohti alkoa ei-kiireaikaan, ja he varmasti osaavat neuvoa ja antaa vinkkejä! Jokainen viininmaistelu missä olen ollut, on ollut hauska ja opettava, joten tämä on aina mukava tapa viettää aikaa polttareissa.

Noniin, se ruoka. Antaa kuvien puhua puolestaan.

En kestä. Tulee nälkä katsoessakin.

Vinkki kaasoille: On ihanaa tehdä morsiamelle jokin kiva muisto polttareista, ja meillä toinen kaaso rakensikin morsiamelle kuva-albumin, jossa on kuvia ystävien kanssa ja tekstejä/runonpätkiä ystäviltä. Varmasti mieltä lämmittävä muisto sitten joskus morsiamelle :)

Vinkki kaikille: Soupsterin pitopalvelu on aika lailla täyteen bookattu jo tälle kesälle, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan heidän ravintoloitaan. Esimerkiksi Dylanit ovat Soupsterin ravintoloita, ja myös Southpark on Soupsterin erinomainen ravintola. Oma suosikkini on ehdottomasti Pastor, josta saa ihan superhyvää sapuskaa. Näiden lisäksi Soupster on avannut Helsinkiin Why join the navy, when you can be a pirate -baarin. En edes tiennyt, että tämä on yksi Soupsterin ravintoloita, satuimme vaan siellä ystävien kanssa käymään, ja sieltä sai ihan superhyviä drinkkejä! Suosittelen lämpimästi, sillä Helsingissä ei todellakana ole liikaa hyviä drinkkipaikkoja.

Ruoan jälkeen oli aika leikkiä vähän lisää!

Vinkki kaikille: Yksi hauskimpia seurapelejä, mitä pelataan tosi usein on sellainen neljän tason leikki. Ensin kaikki laittavat papereille sanoja, jotka taitellaan ja laitetaan kulhoon. Näitä voi olla 3-5 per henkilö. Jaetaan joukkueet. Meillä on yleensä tytöt vs. pojat, polttareissa meillä oli neljä eri tiimiä. Sitten alkaa. Sanat on kipossa, ja aikaa otetaan vaikka minuutti per selittäjä. Yksi joukkueesta selittää toisille joukkueenjäsenille sanoja yksi kerrallaan ja heidän pitää arvata ne. Ensimmäinen kierros menee samalla tavalla kuin Aliaksessa, eli saa selittää sanan. Merkitään montako sanaa on mennyt oikein, ja siirrytään seuraavaan joukkueeseen. Pelataan ensimmäistä rundia niin kauan kunnes kaikki sanat on käyty läpi. Laitetaan sanat takaisin ja jatketaan, mutta toisella rundilla saa sanaa selittää enää yhdellä sanalla. Jos sana on vaikka ruokapöytä, saa sanoa syömäalusta tms, mistä joukkue arvaa oikean sanan. Sama juttu, eli kierros loppuun ja taas sanat kippoon. Kolmas kierros näytellään. Sanat on siis koko ajan samoja, eli periaatteessa muistillakin pääsee pitkälle :) Neljäs kierros on aina hauskin, koska siinä saa käyttää vain päätään, eli saa ilmeillä puhumatta selittää. Tässä vaiheessa samat sanat on kiertäneet jo kolme kierrosta, eli ne muistuu helposti. Meillä vaan tuppaa näissä peleissä olemaan hirveän härskejä juttuja ja niiden näyttely on aina ihan huikeeta :D Sopii niin polttareihin kuin muihinkin tapahtumiin.

Leikkien jälkeen oli aika kaunistautua, ja sainkin tuttavaltani TwistBessä meille ihania hemmottelevia luonnonkosmetiikkatuotteita. TwistBeltä löytyy paljon upeita kotimaisia ja ulkomaisia luonnonkosmetiikka-tuotteita monilta merkeiltä, ja erityisesti merkeiltä, joita muuten saa heikosti. TwistBen takana olevat yrittäjänaiset on ihan mielettömiä, ja voin lämpimästi suositella niin kyseistä yritystä kuin lämpimästi kehua tuttuja kasvoja yrityksen takana. TwistBen ihana Jenni tuli myös meikkaamaan morsiamen ja tekemään meille muille pikameikkejä.

Vinkki kaasoille: Meidän tapauksessa morsian rakastaa tyttöjen iltoja, joissa laittaudutaan yhdessä. Siksi halusimme järjestää tällaisen "ison tyttöjen illan". Jos morsian tykkää jalkapallosta ja inhoaa meikkaamista, niin tällainen ei varmasti sopisi hänelle. Kannattaa aina muistaa polttareita järjestäessä, että niitä ei järjestä itselleen, omaan makuun, vaan ystävälleen.


Mun suosikki ja muutenkin paljon lämpimiä kehuja saanut tuote oli sokeri-suklaa kasvojen kuorintavoide, joka oli aivan ihanan tuntuista ja jätti ihon ihanan puhtaaksi.

Upean meikin lisäksi morsianta odotti illan asu prinsessana. Ystäväni rakastaa mun H&M:n tummansinistä prinsessamekkoa, joten olin kiikuttanut sinne hotellille valmiiksi mekon ja pikku-Chanelin illan asuksi hänelle. Kengät meillä on erikokoiset, vaikka muuten olemmekin samaa kokoa :)

Kun kaikki neidit ja rouvat olivat valmiina, suunnattiin Helsingin yöhön!

Ensin yhteen morsiamen lempiravitoloista, eli Naughty Burgeriin!

Naughty Burgerissa morsiamen työkaverit järjestivät Haluatko X:n morsiameksi -skabailun. Ystävämme joutui vastaamaan kinkkisiin kysymyksiin, mutta onneksi häät eivät vaarantuneet, vaikka sulhaselle jouduttiinkin kilauttelemaan.

Vinkki kaasoille: Älä tee kaikkea itse. Anna ystävien vaikuttaa, kysy mielipiteitä ja tarjoa mahdollisuutta järjestää ohjelmanumeroita. En suosittele todella tarkkaa ohjelmaa, jonka mukaan pitää koko ajan kiirehtiä. Polttareiden pitää olla kiireetöntä ja mukavaa. Meidän polttarit kestivät 15 yömyöhään, ja ainoat lukkoon lyödyt leikit olivat tämä, viinimaistelu ja siirtymiset paikasta toiseen. Neljän kierroksen peli pidettiin kun aikaa oli, mutta halusin ehdottomasti jättää aikaa perus-seurustelulle ja kuulumisten vaihdolle ja olemiselle. Liian tiukkaohjelmainen polttari-ilta voi tuntua kiirehdityltä ja stressatulta. Tee siis varasuunnitelmia, jos aika käy tylsäksi, tai ehditte tekemään enemmän. Mutta älä puske ohjelmaa ihan täyteen.

Naughty Burgerista lähtiessämme ulkona odotti aikamoinen yllätys. Odotin melkein eniten innolla morsiamen reaktiota loppuiltamme kyytiin, enkä pettynyt. Siskoni valokuvasi polttarit, ja kerroin hänelle, että on valmiina kun olemme lähtövalmiita Naughtysta. Ja kyllä, se aito ilme kyllä tallentui :)

Meitä odotti nimittäin limusiini Naughty Burgerin edessä. Arvasin, että ystäväni tykkäisi kovasti tästä lisästä iltaan, joten etsin kuumeisesti limusiinia tarpeisiimme. Meitä oli yhteensä 14, joten helpommin sanottu kuin tehty. Helsinkilimolta löytyi sopivan kokoinen limusiini, en muualta löytänyt yhtä isoa limusiinia, joten Helsinkilimon autolla lähdimme etenemään. Ajelimme ympäri Helsinkiä, nauroimme, latkimme skumppaa ja lauloimme korkealta ja kovaa.

Suosittelen lämpimästi Helsinkilimoa! Kuski oli ihan superkiva ja hauska tyyppi, joka toteutti jokaisen toiveen. Limusiini oli tilava, ja siinä oli mukava olla näinkin isolla porukalla! Ja hei, kuinka usein elämässä on tekosyytä ajella limusiinilla? Aivan.

Kaasoille vinkki: Suosittelen varaamaan auton ajoissa. Me varasimme vähän myöhässä, ja meinasi mennä hankalaksi, mutta Helsinkilimolta saimme ihan erinomaisen hyvää palvelua ja olen ihan supertyytyväinen. Heiltä saa muuten limusiinien lisäksi mm. tyylikkäitä henkilöautoja, kuten S Mersua ja muita. Olen ennenkin ollut limusiinissa, useammankin kerran, mutta tämä H2 limusiini oli kyllä heittämällä tyylikkäin :)

Vajaan parin tunnin laulelun, skumpan ja tutuilla kulmilla ajelun jälkeen suuntasimme vielä Teatteri VIPiin tanssimaan ja nauttimaan illasta.

Muiden jäädessä vielä juhlimaan, kömmimme me morsiamen kanssa jo GLOhon takaisin, jossa odotti siivottu huone ja lisävuode, sekä Soupsterin lähetin ihanat terveiset. Hän oli vienyt kaiken muun mukanaan (okei, ruokaa ei pahemmin jäänyt, sen verran kaikki siitä tykkäsivät), mutta jätti meille pöydälle superhyvää foccaciaa ja makeita leivonnaisia. Honestly, mitä muuta sitä baari-illan jälkeen voikaan toivoa?

Aamulla kävimme vielä syömässä superhyvän aamupalan GLOn alakerrassa, jonka jälkeen kaasomekkojemme tekijä tuli käymään koesovituksessa. Lähes vuorokauden polttareiden jälkeen vapautimme morsiamen sulhasensa kanssa lounaalle ja suuntasimme lepäilemään.

Hauskaa oli, ja varmasti ikimuistoinen ilta morsiamelle. Rakas ystäväni on muistellut sitä jo nyt lämpimästi, ja koen onnistuneeni tehtävässäni. Tärkein palaute muilta osallistujilta oli se, että ilta oli aivan morsiamen näköinen. Ja morsian oli onnellinen. My job here is done :)

Tärkeimpinä vinkkeinäni muille:
1. En voi tarpeeksi toistella, kuinka tärkeää on järjestää morsiamen näköiset polttarit. Jokaiselle mun ystävälle järjestäisin ihan erilaiset polttarit. Jollekin hauskat tehtävät kadulla ovat kivoja, toiselle hirveän noloja. Joku haluaa kreisimmät polttarit, toinen rauhallisemmat.
2. Aloita järjestäminen ajoissa. Näin varmistat, että kaikki pääsevät ajoissa paikalle, ja saat kaikki haluamasi tilat ja muut varattua. Itse aloitin pohtimisen jo puoli vuotta ennen polttareita.
3. Käytä ystäviä ja tuttuja, jotka haluavat auttaa ja joilla on mahdollisuus auttaa upeiden juhlien järjestämisessä. Ihmiset on ihania ja osaavia, ja ennen kaikkea rakkaus herättää onnea muissakin. Käytin julkeasti rakkaita ystäviä ja tuttavia, niin, että saimme mahtavan päivän ystävälle. Mieheni ystävä tietää limusiinikuljetuksista, vanha pomoni viineistä ja entinen yhteistyökumppani luonnonkosmetiikasta. Otin vaan reippaasti heihin yhteyttä ja kysyin liikenisikö heiltä hetki auttaa. Kaikilta liikeni, ehkä sen takia, että morsian on maailman suloisin otus, jonka ystävä on kunnia olla. Kaikki halusivat osallistua hänen päivänsä onnistumiseen :)

Palataan niihin häihin ja kaason rooliin siellä vielä omalla postauksella, tässä hieman ajatuksiani polttareista ja hieman tarinan kulkua meidän illasta :) Kyselkää ihmeessä, jos jotakin tulee mukaan

Erityiskiitos päivän onnistumisesta: Glo Hotel Kluuville upeasta palvelusta ja joustamisesta, Karoliinalle Jolie Spassa upeasta kasvohoidosta, TwistBen Jennille meikeistä, Soupsterille ja Soupsterin aurinkoiselle Hannalle, kokeille ja erityisesti vielä sille lähetille aivan superherkuista ja mahtavasta palvelusta, Akselille ja Naughty Burgerille joustamisesta aikatauluihimme ja porukkamme kestitsemisestä, Laurille mahtavasta limusiinikyydistä Helsinkilimon upealla limusiinilla, Tuomakselle viinitietoudesta ja avusta ja tietenkin Janna-siskolleni valokuvaajana toimimisesta!

Ladataan...
Mungolife

Vaahtokarkki sirkuksessa. Esittelin Jenni Julian tekemän sinisen tyllihameen taannoin morsiusneidon asussani, ja nyt pääsinkin kokeilemaan sitä hieman arkisemmassa asussa. Vaahtokarkki-hame sopi erinomaisesti sirkusympäristöön muiden hattaroiden joukkoon. Vaikka en käynyt yhdessäkään laitteessa tällä kertaa, niin viihdyn aina ihan superhyvin sirkuksissa ja huvipuistoissa. Rakastan hattaraa, vuoristoratoja ja kaikista eniten kauniita karuselleja. Halusinkin kuvata tämän hameen karusellissa, johon se jotenkin sopii niin kivasti. Nämä kuvat tuskin tuovat suurestikaan inspiraatiota huvipuisto-pukeutumiseen, sillä ei kukaan hullu varmaan siellä käy tyllihameessa laitteissa pyörimässä. Tällä kertaa halusin kuitenkin toteuttaa hieman erilaiset kuvat, sillä pihassamme pönötystä onkin näynyt enemmän kuin tarpeeksi. Kohta muuttuu piha, niin saadaan jotain uutta sen tiimoilta :D

Huhh, että osaakin väsyttää. Kävin juuri ruokakaupassa hakemassa eväitä huomista varten, kun suunnitelmissamme on grillailua ystävien seurassa. Vielä pitäisi jaksaa hieman siivoilla ennen nukkumaanmenoa, vaikka veikkaan, että siitä ei mitään tule. Vielä kaksi päivää lomaan, niin nämä superpitkät päivät tulevat päätökseen. Tänään sain sentään käytyä urheilemassa, vaikka virallisesti aloitimme remontin tänään ja on ollut paljon säätämistä asian tiimoilta. Ei oikeen tunnu juttu virtaavan nyt, kun ajatukset on vaan remontissa ja iltapalassa. Annetaan tällä kertaa kuvien puhua puolestaan :)

Välillä elämä tuntuu aikamoiselta sirkukselta tällä hetkellä, ja sikäli nämä kuvat sopivat tilanteeseen tosi hyvin. Aikamoista pyöritystä on tässä menty, enkä malttais odottaa, että ollaan asetuttu uuteen asuntoon. Vähän hirvittää tuleva vähentynyt säilytystila ja hieman pienempi asunto muutenkin, mutta ehkä se siitä. Just ajeltiin uudelta kämpältä kotiin ja kovaan ääneen paasasin miehelle, että kyllähän me nyt helposti mahdutaan, ja jos ei mahduta, niin jotakin on pielessä meidän hamstrauksessa. Että pitää vaan vähentää tavaroita. Samaan aikaan ku paasasin, en meinannut itsekään uskoa itseäni :D Mikä ihme siinä on, että on niin vaikeaa luopua materiasta? Tavallaan haluaakin vähentää tavarapaljoutta, mutta sitten se on jotenkin mahdottoman tuntuinen homma, kun joihinkin tavaraoihin on tunneside ja toiset tuntuu sopivan edelleen hirveän hyvin jnejne. Selityksiä selityksiä. Viikonlopun tavoite on vihdoin alkaa iskemään tavaroita bokseihin ja samalla karsia vielä viimeisetkin ylimääräiset tavarat.

Päällimmäisenä mielessä on tällä hetkellä tämä remontti ja muutto, kuten varmaan jutuistanikin huomaa. Päivän tärkein juttu on kuitenkin se, että Benji on tehnyt ihan full recoveryn. Ainakin tässä vaiheessa näyttää siltä. Antibiootit ja kipulääkkeet on uponnu herkkuihin piilotettuna ihan täysillä, ja tyyppi juoksee täällä paraikaa pää viidentenä jalkana ja heittelee leluja ikään kuin suuta ei ole koskaan särkenytkään. Helpottaa ihan hirveesti omaa jaksamista, kun ei tarvii olla sydän sykkyrällä koko ajan, että joku on pahasti hätänä.ATELJÈ JENNI JULIA hame
H&M paita
OFFICE korkkarit
CHLOÈ DREW laukku 

 Mitäs tykkäätte asusta? 

Pages