Ladataan...
Mungolife

Elokuun viimeinen on vetelemässä viimeisiä tunteja, ja huomenna alkaa virallisesti syksy. Olin melko varma, ettei elokuulta ole juuri yhtään asukuvia, mutta kas, olihan näitä muutama :) Elokuu meni ohi ihan siivillä, ja tää vuosi on muutenki menny ihan käsittämätöntä vauhtia.

Blogin suhteen olen pohtinut paljon kaikkea, ja onkin hirveästi harmittanut, kun tälle on pari kuukautta ollut niin heikosti aikaa. Onneksi siihen tulee nyt muutos :) Mulla vaihtuu työkuviot tuossa kuukauden päästä jonkin verran, jolloin aikaa blogille jää ihan eri tavalla. Lisäksi ollaa vihdoin saatu tämä muutto ja remontti aika lailla loppuun, niin se ei vie päivittäin tunteja ja taas tunteja. Mies on tehnyt vielä ihan hulluna töitä viime aikoina ja ollut välillä yötä myöten töissä, joten  asukuvien kuvailulle ei oikein ole jäänyt aikaa. Sekin onneksi helpottuu tässä tämän viikon jälkeen, kun miehelläkin työkiireet hellittää.

Viime kuussa oli tosiaan kuusi asua esillä blogin puolella ja oma suosikkini on tuo punainen Zimmermannin mekko, joka on musta aivan ihana :) Hassua huomata, miten erilainen valo täällä Suomessa on, kun näytän ihan kalman kalpealta kuvissa, vaikka sama väri oli kuin Maltan reissun jälkeenkin. Nyt alkaa olla rusketus jo häivyttynyt, mutta esim tuossa tummansinisessä mekossa olin vielä tosi ruskettunut. Ei vaan kuvassa pahemmin näy :D Vaikka mä en oo yhtään henkisesti valmis päästämään irti kesästä, ootan jo syyspukeutumista. Syksy on ihan mun suosikkiaikaa nahkatakkeineen ja nilkkureineen, joten silleen ihan hyvällä fiiliksellä pakkaan talvisäilöön kesähepeneet ja otan esille syksyiset neuleet ja saappaat. Tosin pakko muistaa olla pakkaamatta noita kesämekkoja liian pitkälle. Lähdetään nimittäin lokakuun lopulla reissuun aurinkoisempiin maisemiin ja vieläpä ihanasti puoleksitoistaksi viikoksi nauttimaan lämmöstä.

Arvatkaa muuten mitä? Me nähtiin eilen illalla siili! Se oli tosi epäluuloinen Benjiä kohtaan, ja sihis hirveen vihaisesti sille. Mä rrrrakastan siilejä, ja olinkin ihan onnessani kun ihan kodin vieressä moiseen ihanaan törmättiin. Se oli kauheen pienen ja heiveröisen näköinen, joten oli pakko googlata mitä siilit syö ja viedä sille vähän ruokaa. Vietiin kaverille vähän Benjin märkäruokaa, ja jätettiin sen lähelle. Seuraavana aamuna ruoka oli tiessään, en tosin voi olla varma, että siili sai sen. Oon nyt vähän harkinnut, että alan jättämään tuohon ovelle vähän ruokaa siileille iltaisin. Oon tänään lueskellut kauheesti siileistä, ja nyt kun kesä kääntyy syksyksi, tarvii noi pienet söpöläiset käsittääkseni apua ihmisiltä, jotta saavat tarpeeksi rasvaa talvehtimista varten.

Onko joku lukija syöttänyt siilejä? Miten pitkälle syksyyn sitä on hyvä jatkaa? Tiedän, että jos siilejä rupeaa ruokkimaan, sitä pitää jatkaa koko syksyn, sillä siilit oppivat nopeasti ruoka-ajan ja -paikan, eikä niitä saa sitten jättää heitteille. Pohdin vaan, että kun lähdemme lokakuun lopussa reissuun, niin onko se OK jos sillon ruokinta loppuu? Kyllä, täällä mä jauhan muka-lifestyle-blogissa siilien ruokinnasta. Tässä meidän hoodeilla vaan hengailee noita piikikkäitä kavereita vähän enempikin, ja kun heille sopivaa muonaa kotoa löytyy muutenkin, niin miksikäs ei. En kuitenkaan halua aiheuttaa mitään vahinkoa, siksi en ole varma onko idea hyvä vai ei. Siilien ruokinta ei suinkaan ole ainoa uusi juttu syksylle :) Syyskuu on ollut kovasti odotettu, sillä aloitan pari uutta harrastusta. Miehen kanssa kokeillaan paritanssikursseja lattareiden muodossa ja itse aloitan vihdoin ne espanjan opinnot. Lisäksi työkuvioihin tulee iso muutos, joten tää syksy tulee olemaan hyvin erilainen kuin vuosi tähän asti. Jeeee, oon ihan innoissani, vähän ku pikkulapsi, jonka kouluvuosi alkaa :D Jotenkin syksyn ja sittemmin talven kohtaaminen tuntuu helpommalta, jos on uusia asioita ja jännittäviä tapahtumia tiedossa.

Onko lukijoilla jo mielessä uusia projekteja syksylle? Ja mikä oli elokuun suosikkinne? 

Ladataan...
Mungolife

Lattian valitseminen uuteen asuntoomme oli varmaan yksi hankalimpia projekteja yhdessä seinämaalien värivalintojen kanssa. Kuten kirjoitin aikaisemmin, emme tykänneet asunnossa olleesta parketista, emme väristä emmekä lautojen leveydestä. Tutkimme monia eri ratkaisuja, mutta päädyimme parketin poistamiseen ja myymiseen. Sen tilalle pitikin sitten keksiä lattia. Kivilattia olisi upea ja lattialämmitetyssä talossa mukavakin. Kallis vaan. Pohdintamme keskiössä oli oikeastaan se, että halusimme meitä miellyttävän lattian, joka ei olisi liian kallis. Olemme tietoisia, että tämä ei tule olemaan meille monien vuosien koti, vaan ehkä parin kolmen vuoden asuinpaikka. Pahimmassa tapauksessa joudumme muuttamaan pois jo aiemmin. Päädyimme siis siihen, että parketti olisi liian kallis sijoitus tähän asuntoon. Päätökseen vaikutti oikeastaan kaksi seikkaa. Kävimme katsomassa tosi montaa asuntoa ja suurimmassa osassa olisimme halunneet vaihtaa lattian. Jos siis laittaisimme tänne kalliin lattian, ja ostokandidaatit eivät tykkäisikään samasta, olisi hölmöä vedota korkeampaan hintaan tuoreen lattiasijoituksen tähden. Hieman edullisemman laminaatin voi ottaa melko surutta pois ja vaihtaa omannäköiseen lattiaan. Painavampi syy oli oikeastaan se, että nykyään laminaatit on ihan törkeän hyviä! Välillä lattiasta ei pysty sanomaan, onko kyseessä parketti vai laminaatti! Laminaatti kestää ja on helppo asentaa, ja varsinkin kun mieleisiä laminaatteja löytyi kymmeniä, oli laminaatti helppo valinta.

Sitten se itse valinta. Töiden puolesta suomalainen Upofloor oli minulle tuttu merkki, ja huomasinkin pian lattiakaupoilla, että Upofloor miellytti meitä useammin kuin muut valmistajat. Ensimmäinen suuri rakastumiseni oli Grandeur 080 Tammi Matisse -laminaattiin, mutta totesimme sen kuitenkin olevan ehkä hieman liian villi tuohon em. luettelemaani tarpeeseen. Päädyimme siis jo heti alussa valitsemaan valkoisen ja harmaan väliltä lattiaa. Pohdimme ja pohdimme, vertailimme ja tutkimme. Loppujen lopuksi valkoinen tai hyvin vaalea harmaa oli meidän valinta. Harmaalla näkyisi valkoiset pölyt, jalanjäljet jne. helpommin ja lisäksi meidän koko eteisen mitalta kulkeva kivilattia on valkoinen. Jos olkkarin ja eteisen välissä katkeaisi valkoinen harmaaseen hyvin selkeästi, olisi muutos ehkä liian räikeä. Suosikkimme oli Xpert Pro Frozen Oak 705, mutta Upofloorilta suosittelivat meille myös Vitality Diplomatia sävyssä 619 Valkoöljytty Tammi. Pyysimme molemmista näytekappaleet, jotta voisimme tehdä päätöksen.

Suosittelen ehdottomasti näytekappaleiden hankintaa, sillä rautakaupassa on mahdotonta sanoa, miltä lattia kotona näyttää. On huomioitava niin ikkunoista tuleva valo kuin myös keinovalo ja muutenkin värin ja sävyn hahmottaa parhaiten kotona. Meillä kävikin sitten niin, että valintamme vaihtui tuohon valkoisempaan Vitality Diplomatiin, kun näimme näytteet omassa kotonamme. Olimme tässä vaiheessa valinneet jo maalisävyt, ja tiesimme, että kahteen huoneeseen tulee hieman tummempaa harmaata maalia, jonka takia päädyimme tuohon vaaleampaan sävyyn. Vitality Diplomat oli myös enemmän meidän mieleen, sillä sen kuviointi oli vähemmän näyttävän juovikasta, ja näin ollen enemmän sitä, mitä toivoimme.

Mittasimme tarvittavat neliöt ja hankimme lattiaa sen mukaan, joskin otimme viitisen neliötä liikaa, koska olkkarimme on hieman hassun mallinen ja epäilimme, että palojen kanssa saa kikkailla. Lattiaa jäi parikymmentä levyä yli, mikä on ihan hyvä, jos käy joku vahinko, niin pääsee vauriokohtia paikkaamaan. Vitality Diplomatin neliöhinta on 17,90 €, mikä on aika lailla laminaattien keskiluokkaa. Mielestäni laminaatti on hintalaatusuhteeltaan aivan erinomaista! Tällaisen ison kolmion lattian vaihtoon meni  n. 65 neliömetriä laminaattia, eli lattian vaihdon mieleisekseen saa tämänkokoiseen kotiin ihan vähän päälle 1000 eurolla.

Mä olin jotenkin alkujaan varautunut siihen, että lattiaremppa tulee olemaan suurin lovi remppabudjettiin. Kyseessä on kuitenkin superiso pinta, ja hankala toteuttaa. Näin siis ajattelin. Loppujen lopuksi isäni auttoi miestä laminaatin laittamisessa yhteen makkariin ja me kaksin laitettiin lattia sitten muualle. Laminaatin saisi vaikka yksin laitettua, paitsi kun pitää yhdistää useampi lauta, niin kaksin homma käy paljon helpommin. Olin joka tapauksessa yllättynyt kuinka helposti homma kävi ja kuinka edullista lattian vaihtaminen loppujen lopuksi oli. Myimme vanhan parketin ihan nimellisestä korvauksesta onnelliselle remppaajalle, joten sekin meni uusiokäyttöön. Nyt onkin hyvä mieli, kun meillä on juuri meidän makuumme oleva lattia! Lattialämmityksellä tämä tuntuu varmasti ihanan lämpöiselle talvellakin, ja jo nyt tässä remontin tiimellyksessä lattialle on lennellyt ruuveja, haarukoita ja vaikka mitä työvälineitä kuten ruuvareita ja muita teräviä esineitä. Jälkiä lattiassa? Nolla. Olen ihan vauhkona heti tutkinut tiputuskohdan, ja aina lattia on näyttänyt yhä edelleen virheettömältä. Lisäksi Vitality Diplomatin pinta on sellainen hieman "röpelöinen" tai sellainen aidontuntuinen, enkä itse ainakaan ikinä osaisi erottaa onko kyseessä parketti vai laminaatti. Tosin myönnän, ettei silmäni ole kovin harjaantunut tällaisissa asioissa. Tärkeimpänä ehkä jäi lattian vaihdosta mieleen se, että se oli aika edullista, helppoa ja nopeaa. Tajusin vasta tämän remontin myötä, kuinka valtava merkitys lattian värillä on ja kuinka helposti ja edullisesti koko asuntoon saa uuden ilmeen vaihtamalla lattian.

Ollaan siis supertyytyväisiä tähän valintaan! En ole tässä remppatiimellyksessä ottanut vielä valmiita kuvia lattiasta, joten palaan asentamiseen ja valmiiseen lattiaan omalla postauksellaan jahka muistan joku päivä napsia kuvat tästä kokonaisuudesta.

Miltäs näyttää, näin niinku alustavasti?

*Kiitos avusta ja yhteistyöstä Upofloorille!

Pages