Meidän perheen arjen pelastajat

Nyt, kun olen kohta ollut 2 vuotta äitinä, olen huomannut asioita mitä oikeasti helpottaa meidän arjen pyörittämistä. Äidiksi tultua minusta on tullut aikamoinen siivousfriikki ja järjestelijä. Lähtökohtaisesti inhoan edelleen siivoamista, mutta kun koti on järjestyksessä, on siivoaminenkin helpompaa ja ajatukset kulkee paremmin. Olen huomannut, etten ole läheskään niin stressaantunut tai ahdistunut, kun on siistiä ja asiat järjestyksessä. Siksi patistan itseni siivoamaan joka päivä edes jotain.
Ajattelin luetella sekä tavaroita, että ideoita mitkä ovat meidän perheen elämää auttanut.

Iso pyykinpesukone ja KUIVAUSRUMPU

Meidän edellisessä kodissa meillä ei ollut isoa pyykinpesukonetta, eikä kuivausrumpua. Kone pesi n. 6kg pyykkiä, eli ei paljon mitään kun miettii, että perheessä oli tuolloin vauva. Pyykkivuori oli loputon. Pyykkikone oli päällä joka ikinen päivä, eikä pyykkivuori ikinä hävinnyt tästä huolimatta. Se oli yks loputon oravanpyörä. Lisäksi pyykit oli kuivumassa olohuoneessa. Muualla ei ollut tilaa. Se pölyn määrä oli jotain aivan kamalaa. Kieltämättä tämä rumba vaikutti mun mielen tasapainoon ja kirosin mun miehelle joka ikinen päivä. Nyt, kun muutettiin hankittiin kunnon vehje. Meillä on nyt Boschin 9kg pesukone ja saman kokoinen kuivausrumpu. Koneessa on myös sellainen pesuaineen itse annosteleva systeemi ja sekin on NIIN kätevä! En kadu sekuntiakaan, että rahaa paloi tähänkin vekottimeen enemmän kuin ajattelin. Nämä oli mun elämän pelastus! Nykyään pesen pyykkiä ehkä 3 kertaa viikossa ja pölyn määrä on pienentynyt meillä huomattavasti.

Yleiskone

Ostin mun mummilta ja vaarilta saaduilla perintörahoilla joku aika sitten Kitchen aidin yleiskoneen. Olin haaveillut siitä todella kauan ja sain sen vihdoin hankittua. Nyt tulee tehtyä leipää, pizzaa, pullaa ja muuta kaikkea paljon useammin kuin aikaisemmin. Se on kanssa kätevä, kun voi tehdä muuta esim. siivoilla keittiön tasoja samalla, kun se vispaa menemään taikinaa. Taikina valmistuu kanssa nopeammin, joten lapsen kärsivällisyys odottaa äitiä ei petä yhtä nopeasti. Lisäksi se on nyt taaperon kanssa jännää katsella, kun kone pistää menemään hurjaa vauhtia. Jos on yhtään innokas leipuri on tämä yleiskone kyllä tosi hyvä hankita.

Robotti-imuri

Tämä imuri meillä oli jo meidän edellisessä kodissa. Meidän Orja on niin kätevä tapaus ja en kadu hetkeäkään sen hankkimista. Se on hyvä ylläpitosiivoukseen ja jos pitää esim. imuroida pelkkä eteinen hiekasta ja liasta, voi sen vaan laittaa imuroimaan sen, kun teet muuta. Me jätetään se myös usein imuroimaan itsekseen, kun mennään ulos. Ajan säästöä ja siisti koti <3

Spray moppi

Meidän aikaisempi moppi oli sellainen kämänen moppi, jonka rättiä piti käydä huuhtelemassa ja lisäämässä ainetta koko ajan. Moppaaminen oli super vaivalloista ja ärsyttävää, joten sitä ei kauhean usein tullut tehtyä. Hankittiin nyt uusi moppi, jossa on pesuainesäiliö kiinni rungossa. Sitä on niin helppo vaan suihkii menemään ja mopata perässä. Moppi on nyt kaapissa ja säiliö on käyttövalmiina. Kaivaa vaan mopin kaapista ja alkaa moppaamaan!

Siistit kaapit

Minulla on nyt meneillään suunnitelma miten järjestellä koko kämpän kaapit järjestykseen. Mua on ruvennut ärsyttämään suunnattomasti epäsiistit kaapit ja nyt on meneillään keittiön kuivakaapin järjestyksen suunnittelu, sekä jääkaapin järjestely. Lisäksi huomasin kanssa, että kylpyhuoneen kaappi on yksi sekamelska. Strategiana on kunnollinen suunnittelu ja sitten vasta hankitaan kaikki tarpeellinen.

Meidän toimiston kaapit

Toimiston kaapit sain jo aika hyvin siistittyä. Lahjapaperit ja pussit on siististi ja kaikki tärkeät paperit löytyy helposti. Juhlakoristeille ja muulle löytyi kanssa omat paikat. Mun go to kaupat on ehdottomasti Ikea ja Clas Ohlson. Sieltä löytyy vaikka mitä ratkaisuja. Ne kaapit, jotka on jo aika hyvällä mallilla on auttanut mun elämää. Jokaisella tavaralla on ikioma paikka. Sitten vielä hankkimaan sellainen etikettitulostin, niin mieskin osaa pitää tavarat järjestyksessä 😉

Viikon ruokalistan suunnittelu

Me suunnitellaan joka viikon ruoat etukäteen ja tehdään sen pohjalta ostoslista. Eipä tarvitse enää miettiä joka päivä mitä ruokaa tekisi. Aikaisemmin meillä ei ollut tällaista käytäntöä ja se oli kyllä hermoja raastavaa, kun ainakin joka toinen päivä piti miettiä mitä ruoaksi, puhumattakaan kaikki heräteostokset. Ne on vähentynyt todella paljon. Säästää rahaa ja aikaa!

Kauppakassi kotiinkuljetus/noutopalvelu

TÄMÄ! Teet kotona kauppatilauksen rauhassa, kun lapsi on mennyt nukkumaan ja laitat sen joko kotiinkuljetuksella tai noudettavaksi. Aikaa säästyy loppujen lopuksi paljon, kun ei tarvitse mennä itse kauppaan hortoilemaan. Toki kotiinkuljetus on melko kallista, mutta kun tilaa paljon kerralla, on se kyllä sitten jo kannattavaa. Se tunne, kun ovikello soi ja ne laatikot on siinä valmiina sisään nostettavaksi…Aivan ihana fiilis! Hermot ainakin säästyy, jos ei muuta.

Food/meal prep

Nyt, kun olen lomautettuna kotona, on mulla aikaa tehdä ruokaa joka päivä. Töissä ollessa not so much, vaikka olen etätöissä. Mun ehdoton helpotus on pilkkoa esim. vihanneksia ja juureksia valmiiksi jääkaappiin ja tehdä mahdollisimman paljon ruokia valmiiksi etukäteen. Silloin viikon aikana ei kulu aikaa ainakaan turhaan pilkkomiseen ja säätämiseen.

Ja sielu lepää <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *