Turhautumiseni on suuri

Olen nyt siis vapaaehtoisessa ”koronakaranteenissa”. Minulla on edelleen flunssan oireita ja otin terveydenhuoltoon yhteyttä ja he välittivät oirekuvaukseni lääkärille. Ei vielä koronatesteihin, tuli vastaus. Tämä ei siis ole asia, joka turhauttaa minua, päin vastoin, olen onnellinen, ettei tilanne ole mennyt vielä niin pahaksi. Minulle riitti jo se, että jouduin soittamaan jo pahasti ruuhkautuneeseen terveydenhuoltoomme ja vaivaamaan heitä minun pikku flunssallani, joka on kestänyt 10 päivää. Olen edelleenkin sitä mieltä, että maamme lääkärit ja hoitohenkilökunta tekevät arvokasta ja vastuullista työtä omissa äärirajoissaan ja olen kiitollinen heille siitä.

Se, mikä turhauttaa minua, on se, etten voi mennä ulos. Okei, katsoin THL:n sivuilta, että ulos voi mennä oman voinnin rajoissa, mutta en halua ajatella sitä, että jos yskäisenkin vahingossa enkä ehdi laittamaan kättä suojaksi, voin tartuttaa tämän mikälie-tautini hänelle. Ysköksissä olevat bakteerit ja viruksethan leijailevat ilmassa vielä jonkin aikaa ja leviämissäde on varsin suuri.

Minun tekisi mieli mennä salille vetämään parit hikitreenit. Tai polkea crosstrainerilla tunnin ajan. Tai käydä taas aamulenkillä ennen kuin mies ja koira heräävät. Oikeastaan kokosin näitä varten maanantain vastaisena yönä soittolistan ja laitoin jopa kellon herättämään 5:25 aamulla. Laitoin sen tosin pois 5 min myöhemmin, sillä tajusin kaksi asiaa.
a) nukkuisin luultavasti herätyksen yli
b) en uskalla lähteä vielä ulos

Ainakin työt sujuu nyt varsin energisen ja hyvää fiilistä tuovat soittolistan merkeissä… eilisen maanantain etätyöpäivä menikin varsin nopeasti, kun sai lauleskella vanhoja suosikkibiisejä ja räpätä sydämensä kyllyydestä.

Pohdin, että mitenköhän saisin tätä turhautumista purettua jotenkin liikunnallisella tavalla ja etsin joogasovelluksen. Jooga on siinä mielessä hyvä harrastus minulle, että se rauhoittaa hermojani, sekä venyttää ja usein aukaisee sumppuun vetävät lihakseni. Olen saanut joogasta apua niska- ja selkäkipuihin, johtuen päätetyöstäni sekä varsin usein epäergonomisesta istuma-asennostani (mikä on vielä pahempi etänä). Huvittavinta on se, että työnantaja toitottaa meille jokaisesta mahdollisesta tuutista hyvää ergonomiaa ja kaikkia mahdollisia tiedotteita 😀 viihdyn kuitenkin itse etätöissä niin hyvin, että tauot jäävät jopa joskus pitämättä.

Positiivisena asiana voi ainakin mainita sen, että meille näyttää tulevan kaunis kevät <3 Niin ja Uusimaan rajat vedettiin kiinni, jolloin jo tartunnat ovat viimeisimpien tietojen mukaan hidastuneet. Ihan hyvä asia ja fiksu päätös, kannatin rajojen sulkemista 🙂

Sunnuntain postaus jäi tekemättä, koska lepäsin koko päivän (ja sen jälkeen äänitin taas uuden videon Youtubeen)

PS. Osaisiko joku neuvoa, miten koiran voi kouluttaa tuomaan kahvia?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *