rakkauden sinetti

dsc_1058_0.jpg

 

Lilyn toimitus haastoi meidät ennustamaan kesän kuumimmat häätrendit. Yksilöllinen ja uniikki vihkisormus taitaa olla trendi joka on tullut pysyäkseen. Käsintehdyllä sormuksella on tarina jo ennen kuin se tulee käyttöön ja ajattelinkin tässä samalla kertoa oman sormukseni tarinan.

 

dsc_1088.jpg

 

Kihlasormukseni ei ole ensimmäinen koru jonka olen suunnitellut. Pidän todella korujen suunnittelusta ja ensimmäinen koru jonka suunnittelin on ripplahjaksi saamani kultainen risti jossa on pieni punainen rubiini. Tiesin että jos kosinta joskus tulee niin haluan suunnitella sormukseni rakkaude sinetiksi. Kaikki alkoi tästä vanhasta timanttisormuksesta jonka olin saanut lahjaksi tädiltäni. Sormus oli mielestäni todella kaunis juuri sellaisenaan ja käytin sitä päivittäin. Yhtenä aamuna, herätessäni poikaystäväni luota bileillan jälkeen, huomasin että timatti oli poissa. Harmitti vietävästi ja suretti monta viikkoa kunnes puhelin soi ja poikaystäväni sanoi: et voi koskaan uskoa, olin imuroimassa kämppää ja katsoin lattialle ja ihmettelin että mikä siellä kimaltelee, löysin timanttisi! Timantti oli löytynyt kuin ihmeen kaupalla ja saisin sen taas kaunistamaan arkeani.

 

dsc_1057.jpg

 

En tehnyt paljoakaan taustatyötä siitä missä teettäisin sormukseni. Olimme vuotta aiemmin olleet polttariporukan kanssa takomassa hopeasormukset yhdellä kultasepänpajalla ja keskustelin jo silloin kultaseppien kanssa sormuksen teettämisestä. Sormuksen ulkonäkö oli pyörinyt mielessäni  jo pitkään mutta pieniä kompromisseja jouduin tekemään jotta hinta sopisi budjettiimme. Keskeistä sormuksessa oli runko, jos kerran teetän sormuksen niin sen ainutlaatuisuus pitää alkaa rungosta. Halusin pyöreän ja mahdollisimman kapean rungon, tällaista samanlaista ei ainakaan tulisi joka päivä, vuosi tai koskaan vastaan. Pointti ei kuitenkaan ollut se että kenelläkään muulla ei olisi samanlaista sormusta, vaan se että saisin juuri sellaisen joka ihastuttaisi minua päivästä toiseen.

 

dsc_1087.jpg

 

Alkuperäisen suunnitelmani mukaan sormus olisi ollut paljon näyttävämpi. Vaikka jouduin yksinkertaistamaan mallia tulen joskus tulevaisuudessa, sopivalla hetkellä, lisäämään sormukseen sen ”puuttuvat” osat. Olen kuitenkin nyt todella ihastunut tähän siroon sormukseen ja idea siitä että sormukseen voi vuosien varrella lisäillä timantteja tuntuu kivalta, sormus kerää näin itselleen uusia tarinoita. Toista sormusta, vihkisormusta ei siis tule vaan tähän kaiverretaan hääpäivämmekin päivämäärä.

 

dsc_1061.jpg

 

Sormus on valkokultaa ja siinä on kolme pientä 0,02 ka timanttia ison vanhan 0,21 ka timanttin sivuilla.  Kaikki timantit ovat rivi-istutustekniilalla istutettu ja ne ovat kukin neljällä pyöreällä tapilla kiinni. Tällöin kivien reunoille ei tule metallia, vaan sivusta katsottuna niissä on kauniit pienet valoaukot. Tähän lopputulokseen päädyin monien sähköpostikeskustelujen ja parin suunnittelutapaamisen jälkeen. Valmista sormusta jouduttiin vielä kertaalleen muuttamaan ja sopimus siitä että sormusta ei tarvitse ostaa jos lopputulokseen ei ole tyytyväinen tuntui lohduttavalta.

 

dsc_1074.jpg

 

 

Löysin miehen joka löysi kadonneen timantin ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti 🙂

 

 

 

Kommentit (2)
  1. kaunis

  2. Hieno tarina sinun sormuksella ja aivan loistava idea on lisätä jotain kihlasormukseen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *