Bullet journal – mitä se on ja miten sitä harrastetaan?

Moi taas!

Tämän viikon postauksessani kirjoittelen bullet journalista, bujoilusta. Itse aloin tekemään bujovihkoani vuodenvaihteen jälkeen, mutta onnistuin hukkaamaan sen vihkon. Viime kuussa aloitin uuteen vihkoon uuden bujon. Bujo on ainakin mun mielestä muistiinpanojen ja päiväkirjan yhdistelmä. Ja sellanen joka on tekijänsä mielestä hieno. Bujoon voi tehdä esimerkiksi päiväkirjamerkintöjä, kalenteria ja nukkumisen, syömisen ja tulojen sekä menojen seuraamista erilaisilla diagrammeilla ja vastaavilla.

näin pääset alkuun bujoilussa

Alussa tarvitset vain tyhjän vihkon (itse olen päällystänyt vihkon kannen lehdestä otetuilla paperisuikaleilla), muutaman kynän  (pelkkä mustakin tussi riittää, mielellään sellaisia jotka eivät mene sivusta läpi, kokemusta löytyy) ja halutessasi esimerkiksi tarroja, koristeteippejä, sanomalehteä yms. Aloita siitä mitä haluat, vaikka päiväkirjamerkinnöistä tai kalenterista, johon voit merkkailla tulevan kuukauden juttusi. Muista vain tehdä juuri kuin sinä haluat!

Sisällysluettelosta ja sivunumeroista voi olla apua, jos bujossasi on paljon tehtyjä sivuja ja haluat löytää heti haluamasi sivun. Sille kannattaa jättää muutama sivu joko vihkon alkuun tai loppuun.

mun bujo

Mun bujovihko koostuu kalenterista (kuva), unidiagrammista, tuloista ja menoista, jääkiekkopelien omasta kalenterista, kesän to do- listasta ja projektisuunnittelustani (tulossa myöhemmin siitä juttua tänne).Tykkään käyttää värejä, tarroja ja edellä mainittuja paperisuikaleita. Mä käytän tusseja, puukyniä ja alleviivaustusseja koristeluun ja kirjoittamiseen.

kivaa bujoilua ja ihanaa juhannusta!

– Myllyinen – Jasmin

hyvinvointi diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *