Keittiön oma hölmö 1 – helpot ruispitsaset

hellurei, ja tervetuloa ensimmäiseen viralliseen ”Keittiön oma hölmö”- postaukseeni. Viime yönä 4 tuntia nukkuneena valmistin ruisleivistä sekä erilaisista täytteistä helppoja pitsoja. Itse löysin tämän reseptin kirjaston kirjasta, joku Ankkalinnan välipalakirja se oli.Olin kyllä jo aikaisemmin kuullut ja miettinyt näiden tekemistä. Mutta kuitenkin ruispitsaset sopivat oikeastaan niin välipalaksi tai vaikka lounaaksi. Tai iltapalaksi. Ihan miten vaan…

Yleensä, kun mä kokkaan tai leivon, yritän tehdä mahdollisimman yksinkertaisia juttuja. Tykkään eniten leipoa juustokakkuja ja suklaakeksejä, ehkä niistä sitten tulee myöhemmin postaukset.

aloitetaan !

Omiin pitsoihini, joita tuli tuon leivän kansipalasta kuusi kappaletta, käytin seuraavia aineita:

  • ketsuppia
  • 1/4  punaista paprikaa
  • n. kaksi viipaletta ananasta
  • juustoraastetta
  • kinkkukuutioita (myös esimerkiksi Härkis ja tonnikala yms. käy varsin mainiosti)
  • varrasruisleipää tai muuta vastaavaa ruisleipää  (esim. reissumiehet käyvät)
  • pizzamaustetta  tai oreganoa

valmistusohjeet:

Laita uuni päälle 200 asteeseen (ja valo miellään päälle, meinasin itse sen unohtaa). Pilkoin itse paprikat palasiksi, mutta myös suikaleet käyvät. Aseta ruisleipäset pellille  (muista leivinpaperi, sen myös meinasin unohtaa, voi ei…) Laita ketsuppia oman makusi mukaan. Kannattaa kuitenkin sen verran reilusti laittaa, ettei leipä paistamisen jälkeen ole niin kuivaa. Lisää muut täytteet ja laita valmiit pitsat pitsamausteen kera uuniin n. minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja nauti näistä yksinkertaisista pitsoista.

siinä kaikessa yksinkertaisuudessa koko resepti! toivottavasti tykkäsitte! niin ja kivaa viikkoa!

  • jasmin – myllyinen

Ainekset

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Kiitos ideasta, näitä olisi kiva kokeilla!:) Meidän lempparipitsat kotona syntyy tortillapohjille 😉
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *