Keittiön oma hölmö 4 – Viimeiset leivonnaiset
moikkelis taas pienen tauon jälkeen!
koulun alkaminen on vieny tosi paljon mun aikaa, mutta raivasin nyt eräästä viikonlopustani aikaa kirjoittamiselle. aluksi rupesin miettimään mun kokkisarjan tulevaisuutta, ja tulin loppujen lopuksi siihen tulokseen etten talvella sitä ehdi tehdä. Keittiön oma hölmö jää siis nyt vain 4 osaan. tässä viimeisessä postauksessa on kaksi eri reseptiä, toinen juustokakkuun ja toinen muffinsseihin. miten musta tuntuu, että taas leivoin jotain missä on Pätkiksiä…
no, joka tapauksessa, toivottavasti joku sai näistä kokki ja leivonta jutuista jotain kivaa irti!
viimeisenä kesälomaviikonloppuna päätettiin siskoni kanssa leipoa. päädyttiin tuttuun tapaan juustokakkuun ja muffinseihin.
lopputulokset näyttivät tältä:
en sitten muuten tiedä miksi tuo kuva näyttää tuolle…
tsemppiä alkusyksyyn!
- Jasmin
Pätkismuffinssit
Ainekset (12 annosta)
- 125 g
- suolatonta voita
- 0,5 dl
- sokeria
- 2 kpl
- kananmunia
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 3 rkl
- kaakaojauhetta
- 4 rkl
- maitoa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 pussi
- Pätkis Mini Bites- suklaapaloja
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten samalla. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne voivaahtoon vuorotellan maidon kanssa. Jaa puolet taikinasta muffinivuokiin. Laita jokaiseen muffinssiin Pätkispala ja lisää loput taikinasta vuokiin. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kiinteitä. Aseta jäähtymään ja pilko halutessasi päälle Pätkismurua tai koristele tomusokerilla.
Vaniljajuustokakku
Ainekset (12 annosta)
- Pohja
- 200 g
- digestivekeksejä
- 75 g
- voita
- Täyte
- 6 kpl
- liivatetta
- 1-2 kpl
- sitruunaa
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl
- vaniljajogurttia
- 250 g
- rahkaa
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 4 kpl
- kananmunan valkuaisia
- - -
- sokeria oman maun mukaan
- Kiille
- 2 dl
- marjasosetta
- 2 kpl
- liivatelehtiä
- 2 rkl
- mehua
- 1 rkl
- sitruunamehua
Tee näin:
Pohja:
Hienonna keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Levitä seos tasaiseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita se sitten jähmettymään jääkaappiin.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sitruunan kuori. Purista sitten sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, jogurtti, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Halutessasi voit lisätä täytteeseen esimerkiksi punaviinimarjoja. Vaahdota kananmunan valkuaiset.
Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata sen joukkoon liotetut ja puristetut liivatteet. Sekoita sulaneet liivatteet tuorejuustoseoksen kanssa. Yhdistä valkuaiset ja tuorejuustoseos rauhallisesti samalla vatkaten. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria, sillä sitruunan happamuudet vaihtelevat Kaada täyte vuokaan ja anna sen hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
Kiille:
Laita kiilteeseen tulevat liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna esimerkiksi mansikkamehu kattilassa ja liota liivatteet siihen. Lisää marjasoseet ja sitruunamehu. Sekota tasaiseksi ja lisää kakun päälle sen jähmetyttyä kunnolla.