Viherpeukalo kasvimaalla – pieni tietopaketti

puhuin tuolla instagramissa omasta kasvimaastani ja halusin jo itseasiassa aikaisemmin kirjoittaa tänne tästä aiheesta, vaikka nyt on jo heinäkuu. noh, voitte ensi vuonna palata tänne jo aikaisemmin keväällä.  tämä postaushan on kirjoitettu jo kerran aikaisemmin, instaseuraajat sen tietää. tästä postauksesta löydät mun omia vinkkejä ja kokemuksia kasvattamiseen. aloitetaan jälleen kerran alusta! ( mistäs muualta sitä voisi aloittaa…)

mun kasvimaassa tälleen ensimmäisenä vuonna kasvaa sipulia, punasipulia,mansikkaa, porkkanaa, punajuurta & kehäkukkaa. meidän kuistilta löytyy myös  tomaattipuu tai taimi…( se pitää kyllä siirtää jonnekkin korkeempaan paikkaan, se on kasvanu ihan hirveesti pituutta.ei se mahtunut edes tohon kuvaan ) ja leikkimökin seinustalla lehtisalaattia. itseasiassa juuri lehtisalaatti on ainut mitä oon vielä päässy maistamaan.

itse kasvatus on aika yksinkertaista. kaupasta löytyy niin syötäviä kukkia, kuin ihan tavallista porkkanaa tai punajuurta, mitä alkaa omassa pihassa kasvattelemaan. ainahan ei sitten välttämättä edes tule mitään syömäkelpoista, mutta ei kannata tietenkään heti luovuttaa, ensi vuonna voi kokeilla aina uudestaan! myös kärsivällisyyttä ja motivaatiota kitkemiseen vaaditaan.

entäs se kasvupaikka sitte? mulle äiti toi työpaikaltaan tuollaisen taitettavan kehikon kasvimaatani ympäröimään. jonkinlainen kehikko on kuitenkin hyvä olla,  koska muuten kasvimaasi valtaa ison alueen. ainakin todennäköisesti ja saattahan ne mullatkin vähän levähtää… Muista myös huolehtia riittävästä kastelusta ja mullan ravinteisuudesta. onks toi muuten edes sana…mun kasvimaa sijaitsee varjoisalla paikalla ja ihan hyvin siellä on kaikki kasvanut. etenkin toi sipuli, siis herran jestas minkä mittaset varret..

tomaatintaimi viihtyy parhaiten valoisassa ja lämpimässä paikassa. esimerkiksi ikkunalauta on hyvä paikka tomaatille. myös altakastelulla toimiva  ja tilava ruukku on taimelle hyvä valinta. ainakin mun mielestä.

meidän naapurin kissa kävi vierailulla porkkanan seassa, joten laitettiin siihen tollasesta aidasta suojakupu.

istutusohjeet kannattaa kattoa suoraan siementen ja vastaavien pussikoista ja paketeista. niissä jutuissa en suosittele kääntymään mun puoleen.

ainakin porkkana ja punajuuri pitää harventaa, eli siis nyppiä taimia pois niin, että niitä jää  loppuun asti kasvamaan vain muutama.  hyvä taimikorkeus on n. 10cm. kiitos mummolle vinkeistä.

toivottavasti saitte tästä jotain irti.

  • jasmin
hyvinvointi oma-elama piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *