Häämatka numero kaksi

Matkamessut ovat taas käynnissä ja tietysti se saa miettimään lomajuttuja. Mihin sitä menisi ja milloin. 

Meillä kotona puhutaan myös aina silloin tällöin häämatkasta. Meille nimittäin kävi aikoinaan niin, että jouduimme keskeyttämään häämatkamme. Lähisukulaisemme sai reissumme aikana vakavan sairaskohtauksen, minkä vuoksi lensimme Pariisiin ja Nizzaan suunnanneelta häämatkaltamme kotiin noin viikkoa suunniteltua aikaisemmin. Kaikki päättyi onneksi hyvin, mutta mieleemme on jäänyt kytemään, että ehkä vielä joskus teemme häämatkan numero kaksi.

Mihin se sitten voisi suuntautua? No, ainakin seuraavat kolme kohdetta ovat nousseet keskusteluissa esiin.

1) Italia, Cinque Terre

Olen ollut Genovassa vuonna 2003 ja ihastuin silloin kovasti Ligurian rannikkoon. Lämmintä ja kaunista ja kaikkialla erinomaista ruokaa – muistan syöneeni reissulla muun muassa maailman parasta pestolasagnea. Mieheni ei ole koskaan ollut Italiassa ja olisi kiva päästä sinne yhdessä. Olemme tutkailleet asiaa ja yksi meitä molempia kiinnostava kohde on Cinque Terre, pittoreski viiden kylän rypäs Ligurian rannikolla. Maisemat näyttävät käsittämättömän kauniilta ja olisi hienoa vaellella käsi kädessä pitkin kylien sokkeloisia katuja. Ja koska kyseessä olisi häämatka, siihen pitäisi tietenkin sisällyttää myös patikointi pitkin Rakkauden polkua eli Via dell´Amorea. Si!

Kuva: Luca Casartelli

2) Singapore

Aika toisenlainen matkakohde pieniin, romanttisiin italialaiskyliin verrattuna olisi Singapore. Mieheni tutustui pari vuotta sitten erään työprojektin yhteydessä Singaporessa asuvaan kollegaansa, joka on sittemmin houkutellut meitä käymään. Olisi kiehtovaa päästä käymään yhdessä maailman tiheimmin asutuista kaupungeista, jossa kaikki on niin tarkoin säänneltyä. Erityisesti kiinnostaisi käydä Singaporen eläintarhassa, jossa eläimiä ei ole suljettu häkkeihin ja joka on yölläkin auki. Kaupunki on ymmärtääkseni muutenkin yöllä erityisen kaunis. Valoineen siis juuri sopivan romanttinen häämatkalaisille. 

Kuva: Nicolas Lannuzel

3) Karibia

Kolmantena olisi vielä tällainen "jokerikortti", Karibian risteily. Olen tehnyt töitä Royal Caribbean Cruises -yhtiön kanssa ja päässyt sitä kautta tutustumaan luksusristeilijöiden maailmaan. Mitä enemmän olen katsellut kuvia maailman suurimmista risteilylaivoista, sitä enemmän Karibia on alkanut minua kiinnostaa. Pystyn kuvittelemaan, kuinka kilistelisimme samppanjalaseja kansibaarissa, auringon laskiessa eksoottisten saarten taakse. Suunnitelman tiellä on vain se, että isot laivat hieman pelottavat minua, minkä lisäksi tulen helposti merisairaaksi. Mutta ehkä ne olisivat voitettavissa: Katsokaa nyt tuota turkoosia vettä! 

Kuva: Royal Caribbean

Mitä mieltä muut lilyläiset ovat? Mitkä olisivat teidän suosikkejanne häämatkakohteiteiksi? 

Kommentit

Misa (Ei varmistettu)

Kaikki kolme hyviä kohteita. Ligurian rannikko on tosiaankin ihana, sinne voisin matkustaa koska vain. Toinen huippupaikka Italiassa -tai siis yksi muista huippupaikoista - on minusta Amalfin rannikko: Sorrento, Napoli, Pompei, Capri. Yhdellä reissulla neljä kokemisen arvoista kohdetta Etelä-Italian tyyliin. Maisemat ovat samantyyliset kuin pohjoisen Liguriassa, jylhiä kallioita ja ihana meri, mutta ruoka ja ihmiset erilaisia. Mitäs jos menisittekin molempiin samalla vähän pitemmällä reissulla? Tai ainahan voi tehdä häämätkat 2a ja 2b.

Singapore on myös ihana. Suosittelen. Meillä on se vielä pariskuntana kokematta, mutta pitkän tähtäimen suunnitelmissani on saada miehenikin sinne mukaan. Vaikkapa samalla reissulla, kun teemme road tripin Australiassa ja vaellusseikkailun Uudessa-Seelannissa. Jep.

Karibialla en ole käynyt, mutta elokuussa olisi kutsu sinne amerikkalaisten kavereidemme kanssa. Heillä on oma iso asuntovene miehistöä myöten varattuna ja suuntama Cayman Islands, minkä vesillä sitten snorklailisimme ja sukeltaisimme viiden pariskunnan voimin. Ystävämme ovat tehneet vastaavan reissun joitain kertoja aiemminkin ja on kuulemma "awesome" ja "bbbeauuuutiful". Epäilemättä. Taidamme kuitenkin kiittää kauniisti ja jättää tällä kertaa väliin. Ensinnäkin ajallinen ja taloudellinen budjetointi on täältä lähtiessä vähän eri juttu kuin USA:sta. Ja toiseksi en pysty mitenkään näkemään miestäni köllöttelemässä paatin kannella drinksuja siemaillen yhtä päivää, saati viikkoa tai kahta. Mä jaksaisin ehkä päivän tai kolme, mutta se riittäisi sitä puuhaa. Sen sijaan voisin hyvinkin saarihypellä, nähdä mahdollisimman paljon, kokea ihanat maisemat ja fiilistellä meininkiä. Eli jos olisi kaikki aika ja raha maailmassa, niin ehdottomasti menisin.

Eli tsemppiä sitten vain valintaan! :)

Hanna R.

Kiitos kommenteistasi ja vinkeistä! Häämatkat 2A ja 2B kuulostaa loistavalta suunnitelmalta :D 

Tuo Amalfi on tosiaan myös kiinnostava. Isyyspakkauksen Tommi ja Rouva valitsivat Caprin sijaan Procidan ja reissu kuulosti todella ihanalta. 

Oih, niin paljon nähtävää, niin vähän aikaa :) 

Misa (Ei varmistettu)

Ihanalta näytti ja vaikutti tuo Procida. Capri onkin myös minusta enemmän sellainen "kiva nähdä" -paikka ja toki upean kaunis, mutta vähän paikallisempi meno olisi vain hyvä. Samoin Sorrento on sellainen kaunis ja legendaarinen lomakohde, vierailemisen arvoinen, mutta varmasti rannikolla on muitakin kivoja kyliä tai kaupunkeja. Pompei on tosi vaikuttava etenkin, jos on kiinnostunut historiasta ja on joko hyvä opas mukana tai itsellä hyvät pohjatyöt tehtynä. Hyvää matkaa! :)

Ulliina
Elämän tanssi

Hei pakko nyt kommentoida tuota Cinque terreä Genovassa asustelevan näkökulmasta. Olen sen kolunnut puolen vuoden sisään jo kolmesti. On sen verran hieno paikka! Kuitenkin etenkin kesäaikaan siellä pyörii paljon turisteja.

Suosittelen varaamaan paljon aikaa, jos tahtoo kaikki kylät kiertää samana päivänä, sekä miettiä etukäteen aikataulut, jos aikoo matkustaa junalla välimatkat. Jos taas haluaa ihan rauhassa nautiskella maisemista, luonnosta, ruoasta jne. kannattaa kylissä käynnit jakaa vaikka parille eri päivälle, niissä menee yllättävän kauan aikaa, eikä ole kiva jos reissu menee vain kellon tuijotteluksi. Ehdottomasti suosittelen myös kokeilemaan kävelyreittejä, huikeat maisemat taattu! Kylästä toiseen voi kulkea myös vesibusseilla tms. Etenkin tunnetuin Riomaggiore on näkemisenarvoinen mereltä käsin. Ligurian rannikko on muutenkin kaunista ja lähettyvillä paljon ihania kyliä.

Mainitsemisen arvoista kuitenkin on myös se, että Liguriassa, etenkin Genovassa ollaan verrattuna muuhun Italiaan aika sulkeutuneita. Jos tahtoo autenttisempaa meininkiä, suosittelisin ehkä eteläisempään Italiaan suuntaamista. Siellä on ihan mielettömiä kohteita myös pilvinpimein! Italia on siitä ihana matkakohde, että jokainen kaupunki on aivan omanlaisensa ja jokaisella alueella on erilaisia ihania perinneruokia. :)

P.S. Suosittelen välttämään turistiravintoloita, niiden ruuat eivät yleensä ole mistään (ainakaan Italiasta) kotoisin.

 

Hanna R.

Kiitos kommenteista! Hauska saada paikallista näkökulmaa :)

Itse asiassa jo yksin Italian kohdalla alkaa olla pulmana, mihin kaikkialle siellä oikein menisi. Kiinnostavia nähtävyyksiä, upeita maisemia ja mahtavaa ruokakulttuuria olisi siellä niin monessa paikassa!

Ulliina
Elämän tanssi

Jep! Olen asustellut Italiassa yhteensä pari vuotta ja kiertänyt oikeastaan kaikki isommat kaupungit Roomasta pohjoiseen. Silti tuntuu, että en ole nähnyt vielä mitään. Tsemppiä päätöksentekoon! :)

Singaporessa kannattaa ehdottomasti vierailla, mutta riippuen häämatkan kestosta kannattaa miettiä haluaisiko Singaporen lisäksi pysähtyä jossain muussakin Aasian kohteessa. Omasta mielestäni Singaporen vierailuun riittää hyvin 3-5 päivään sen kompaktin koon takia:) Siinä ajassa kerkeää hyvin käydä katsomassa nähtävyyksiä, syödä hyvin ja shoppailla. Riippuu tietysti, mitä kukakin kohteeltaan etsii:) 

Jos menette Singaporeen niin ehdottomasti käytte siellä eläintarhassa sekä päivällä että sitten illemmalla "night safarilla", aivan ihana kokemus! Myös Chinese Garden ja Jurong Bird Park ovat hyviä kohteita häämatkalaiselle.

Halutessasi, annan mielelläni lisävinkkejä. Olen ollut puoli vuotta vaihdossa ja käynyt senkin jälkeen vierailulla:)

Kommentoi