Hullunkuristen perheiden hullunkuriset hääkakut

Maailmalta kerrottiin muutama päivä sitten, että pala prinssi Williamin ja Catherine Middletonin hääkakkua huutokaupattiin noin kuudella tuhannella eurolla. Siis pala kolme ja puoli vuotta vanhaa kakkua. 

Kakkupalan korkea hinta pääsi yllättämään huutokaupan, sillä palasta prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin melkein 30 vuotta vanhaa hääkakkua maksettiin muutama vuosi sitten "vain" hieman vajaat 5000 euroa. 

Kuva täältä.  

Hullua, vai mitä? Mutta samalla jotenkin tosi siistiä! 

Mielestäni erityisesti kuninkaallisten ja julkkisten suosimissa, monikerroksissa ja överikoristeellisissa hääkakuissa on jotain oudolla tavalla kiehtovaa. Suurta huviani on kaivaa esiin kuninkaallisia kakkuja koskevia numerotietoja. Esimerkiksi Willsin ja Katen kahdeksankerroksisessa, valkoiseksi kuorrutetussa kakussa oli 900 sokerista tehtyä kukkakoristetta. Kakun tekeminen kesti viisi viikkoa ja se painoi noin 100 kiloa. Ihanan älytöntä! 

Williamin kuninkaallisessa suvussa hullun korkeat hääkakut ovat hieman sukuvika. Katsokaapa vaikka vertailun vuoksi vuodelta 1923 peräisin oleva kuva Williamin isoisovanhempien, kuningatar Maryn ja kuningas Yrjö VI:n kolmemetrisestä hääkakusta. Tai kuningatar Elizabethin ja prinssi Philipin 220 kiloa painaneesta hääkakusta vuodelta 1947.

Korkeutta oli myös prinssi Charlesin ja Dianan hääkakulla, joka oli itse asiassa vain yksi heidän häissään tarjotuista kaikkiaan 27 hääkakusta. 

Jos haluaa viihdyttää itseään lisääkin upeilla tai hullunkurisilla hääkakuilla, suosittelen klikkailemaan julkkisten hääkakkuja esittelevään Celebrity Wedding Cake kuvagalleriaan. Viimeisimpänä lisäyksenä sieltä löytyy kuva George Clooneyn ja Amal Alamuddinin art deco -mallisesta hääkakusta. Sekin on monikerroksinen, kuinkas muutenkaan. 

Kommentoi