Kolme syytä katsoa Satuhäitä

Aijai!

Iki-ihana Satuhäät alkaa taas pyöriä TV2:ssa maanantaista 23.2. lähtien. Nyt käynnistyvä tuotantokausi on jo ohjelman kymmenes. Ennakkotietojen mukaan luvassa ovat ainakin historian ensimmäiset Satuhäät-tatuoinnit sekä lähes 200 hengen suomalais-virolaiset häät. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin hääkylttejä väsätään taas hiki hatussa ja Teosto-maksuja ropisee Enyalle, kun parit astelevat kohti alttaria Orinoco Flown soidessa ohjelman taustamusiikkina. 

Suvin ja Johanneksen häät nähtiin Satuhäissä vuonna 2009. Kuva: Arttu Ristmeri/YLE Kuvapalvelu

Miksi Satuhäitä sitten kannattaa edelleen katsoa? Kysyin asiaa ohjelman tuottajalta Juha-Pekka Ristmereltä ja sain häneltä kolme syytä. 

"Kaudella on kaksi paljon toivottua "Mitä heille kuuluu nyt?" -seurantajaksoa, joissa tavataan aiempien tuotantokausien kiinnostavia pareja." 

Tänä vuonna katsojat siis päästetään kurkistamaan, mitä kuuluu esimerkiksi 19-vuotiaina avioituneille Suville ja Johannekselle. Syvästi rakastuneen parin sympaattisia häitä vietettiin Porin Yyterissä, mutta päivän järjestelyt tuntuivat ajoittain melkoiselta sekoilulta. Toki kovin liikuttavalta sellaiselta. Toinen kiinnostava pari ovat Anssi ja Maria. Vieläköhän he jaksavat reflektoida? Entä onko Mirva vielä samanlainen tuliluonne, kuin vuonna 2011? 

"Katsojat pääsevät seuraamaan suomalaista yhteiskuntaa laidasta laitaan, häiden kautta." 

Kyllä. Ohjelmassa on nähty pareja pääkaupunkiseudulta Inariin ja Kokkolasta Lieksaan. Teini-ikäisistä yli kuusikymppisiin. On ollut rekkakuskeja, juristeja, muusikoita, ABC:n täti ja opiskelijoita. Pyörätuolissa istuva sulhanen, Vietnamista kotoisin oleva morsian, BB-tähti ja yksi naisparikin. Työpaikkaromansseja, juhannushäitä, yllätyshäitä ja eipäs-juupas-pareja. Ohjelma on kiikuttanut katsojat mitä erilaisimpiin juhlapaikkoihin ja muutaman kerran ulkomaillekin. Esillä on ollut todella laaja kirjo suomalaisia rakkaustarinoita. 

"Ohjelma on säilyttänyt aitoutensa. Pääosassa olevia pareja seurataan pitkään ja materiaalista koostetaan heidän näköisensä, rehellinen ohjelma." 

Parit todella päästävät kuvausryhmän lähelle ja vaikuttavat olevan kameroiden edessä täysin oma itsensä. Kodit eivät ole nurkkia myöten puunattuja, vaan hyvinkin asutun näköisiä. Koira saattaa loikata keittiön pöydälle, morsian voi potea polttareiden jälkeistä krapulaa kameroiden käydessä, eikä Citymarketissa puhjenneita riitoja ryhdytä kuvaustilanteissa peittelemään. Niin rakkaudesta kuin vaikeistakin asioista puhutaan avoimesti, ja näin uskaltavat tehdä miehetkin

Pian se siis taas alkaa ja voimme kaikki huokaista: Viimein kaikki on hyvin! 

Satuhäät, maanantaina 23.2.2015 klo 21, TV2. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.