Miksi katsoa Ensitreffit alttarilla myös toisella tuotantokaudella?

AVAlla etsitään tänä syksynä taas rakkautta ja elinikäistä kumppanuutta. Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen tuotantokausi käynnistyy huomenna tiistaina ja jo heti ensimmäisessä jaksossa päästään tutustumaan tämän kauden sinkkuihin. Mahtavaa! 

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijoina toimivat Mikael Saarinen, Maaret Kallio ja Kari Kanala. Kuva: MTV. 

Ensitreffien toinen kausi alkaa jo aika pian ensimmäisen kauden päätöksen jälkeen. Pidin ensimmäisestä kaudesta todella paljon ja tietysti on vähän jännittänyt, miten tämä toinen kausi onnistuu. Sain katsoa ensimmäisen jakson ennakkoon ja voin kertoa, että hyvältä näyttää. Ohjelma pääsee käyntiin vauhdikkaasti, kun formaattia ei tarvitse enää esitellä ja selitellä katsojille. Jo ensimmäisessä jaksossa tapahtuu paljon. 

Miksi sitten kannattaisi asettautua television ääreen tälläkin kaudella? Mieleeni tulee ainakin kaksi syytä. 

Ensinnäkin ovat erinomaiset asiantuntijat. Ekalta kaudelta tutut Maaret Kallio ja Kari Kanala jatkavat, ja uutena kaartiin liittyy nyt psykologi, psykoterapeutti Mikael Saarinen. Luvassa on siis taas oivaltavia huomioita ja teräviä kommentteja parisuhteista, rakkaudesta, tunteista, miehistä ja naisista. Lempeitä ohjeistuksia unohtamatta. Saarisen läsnäolon myötä odotettavissa on, että psykologinen puoli korostuu, mitä ainakin itse pidän oikein positiivisena juttuna. 

Toiseksi ovat tietenkin tunteet, joihin päästään ihanasti käsiksi jo ensimmäisessä jaksossa. Katsojat pääsevät myötäelämään sinkkujen innostusta, jännitystä ja kihinää vatsan pohjassa, kun he pohtivat, millainen heidän tuleva kumppaninsa voisi olla. Millaisen puolison asiantuntijat ovat minulle valinneet? Miltä hän näyttää? Mitä hänestä ajattelen? Vähän pelottaakin: Mitä hän ajattelee minusta? Millainen on hänen reaktionsa, kun hän näkee minut? Kohtammeko toisemme? 

Ohjelman tekijöille täytyy antaa tunnustusta siitä, että he ovat onnistuneet tuomaan ohjelmaan hyvin voimakkaita tunteita jo siinä vaiheessa, kun sinkut eivät ole vielä edes tavanneet toisiaan. Katsojana voi vain kuvitella, miltä tuntuisi saada tuotantoyhtiöstä soitto ja kuulla, että potentiaalinen elämänkumppani on nyt löytynyt. Siis saada tietää, että tuolla jossain on ihminen, jota en ole vielä tavannut, mutta josta tulee minulle vielä hyvin läheinen. Ihminen, jota en osaa edes kuvitella mielessäni, mutta joka tulee olemaan aina osa elämääni. Joku, joka on ihan lähellä, mutta vielä ulottumattomissani. Voisiko hän tosiaan olla elämäni rakkaus?

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin 1.9. alkaen klo 21. Ensimmäinen jakso näytetään myös MTV:llä. 

Ps. Jatketaan keskustelua Twitterissä: @hreinikainen #ensitreffitalttarilla 

Kommentit

iidami
Bambino

Täytyy yrittää löytää joku keino katsella sitä ulkomailta käsin. Katseltuani brittiversion ensimmäisen kauden, olisi kiva nähdä miltä kotimainen versio vaikuttaa :)

Hanna R.

Toivottavasti onnistuu vaikka Katsomon kautta! Olin tosi skeptinen tästä ohjelmasta aluksi, mutta hienosti tämä formaatti on onnistuttu toteuttamaan täällä Suomessakin :)

Pia A (Ei varmistettu) http://www.piapas.com

Täällä jännitetään yhtä lailla! Voin kertoa, että sydän lähes ryntäsi rinnasta ulos ja kokovartalotärinä alkoi, kun kuulin puhelimessa lauseet: "Hei Pia, minulla on hyviä uutisia, sinulle on löytynyt elämänkumppani!". Taisinpa hieman itkeä tirauttaakin. Sitten soitin äidille. Ja vaikka kävikin miten kävi, olen kokenut jotain korvaamatonta, jonka taatusti muistan loppuelämäni ajan. Kiitos kirjoituksestasi Hanna, se nosti ihon kananlihalle. :)

Hanna R.

Kiitos ihanasta kommentista Pia :)

Emilia S.
Kuplia by Emilia S.

Hei mahtavaa, että tsekkasit tän ennakkoon (en oo vielä muka ehtinyt). Tämä oli keväällä mun ehdoton suosikkisarja. Mietin vain, että olisiko ollut parempi näyttää tämä kausi vasta ensi keväällä, jolloin olisi tiennyt vähän pidemmältä ajanjaksolta, miten pareille kävi.Mutta odotan tätä tosi paljon. Ruotsin versio ohjelmasta ei oikein täyttänyt odotuksia.

Hanna R.

Tämä syksyn lähetysaika tuli kieltämättä vähän yllärinä - tuskin tässä on ehtinyt vielä keväästä toipua. Mutta nyt kyllä fiilikset alkavat nousta ja jännitän jo ihan täpöllä, kuinka näille uusille pareille käy. Aikas ihanilta vaikuttavat nämä uudenkin kauden tyypit!

Kiti

Viime kausi herätti ristiriitaisia tunteita; voiko rakkaus muka toimia asiantuntioiden valitsimien kumppaneiden välillä? Miksi heti heidät naitetaan? Avioliitto on kuitenkin vakava asia, valassa luvataan olla yhdessä kuolemaan asti. Sekin ihmetytti, että seksistä ei puhuttu sanaakaan, ihme kainostelua näinkin rohkeassa formaatissa.

Sarja tempasi kuitenkin mukaansa ja odotan uutta kautta mielenkiinnolla.

Hanna R.

Juu, itsekin suhtauduin ohjelmaan ensin aikamoisella varauksella. Mutta sitten kun näki, kuinka tosissaan kaikki olivat kumppanin etsimisen suhteen ja kuinka hyväntuulinen ohjelma oli, niin mukanaanhan se vei :) 

Kommentoi