Millaisia ovat vuoden 2015 häätrendit?

Kun vuoden viimeinen kuukausi on nyt pyörähtänyt käyntiin, alkaa olla jo aika kääntää katse ensi vuoteen. Mitä vuonna 2015 on odotettavissa häärintamalla? Mitä näkyy kristallipallossa? Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki valotti ensi vuoden häätrendejä Save the Date -messuilla marraskuun alussa. 

1) Rouhea rustiikki 
Rento maalaishenkisyys on trendeistä ehkä selkein. Häissä tämä näkyy luonnonläheisenä ja näennäisen huolettomana otteena. Koristelussa voidaan käyttää erilaisia luonnonmateriaaleja, hiukset koristaa kukin ja juhlapaikaksi valita vaikkapa vanha maalaistalo. 

2) Ylellinen eleganssi 
Tällä trendillä viitataan häivähdykseen luksusta, klassisuutta ja 20-luvun vintagea. Tähän trendiin on helppo löytää ideoita populaarikulttuurista, kun inspiraationa voivat toimia niin Downton Abbey kuin gangsterielokuvatkin. Tai miltä kuulostaisi James Bond -teema? Bollingeria pöytään! 

3) Minimalismi 
Niinatar-hääpukuliikkeen omistaja Niina Kuhta kertoi pari viikkoa sitten Voicelle, että ensi kesänä tullaan näkemään jälleen isoja tyllihääpukuja. Runsauden rinnalla pintaansa pitää kuitenkin edelleen myös skandinaaveille hyvin sopiva vähäeleisyys. Väriskaala pidetään niukkana ja koristeissa pyritään selkeyteen ja graafisuuteen. Yksinkertainen on kaunista. 

4) Pop art 
Minimalismiin verrattuna aivan toista ääripäätä edustaa iloisen räiskyvä pop art. 50-luvun leikkisästä sarjakuvamaailmasta innoituksensa hakeva tyyli sopii retroilusta, rentoilusta ja värikylläisyydestä pitävälle. 

Miltä trendit kuulostavat? Mikä trendeistä miellyttää lilyläisiä eniten? 

Kommentit

Miiza

Rustiikki ja eleganssi kuulostavat hyvältä omaan korvaan. Myös tuo popart osasto on hauska lisä, muttei ehkä meikäläisen hillittyyn luonteeseen sopisi :D

Hanna R.

Jep, eleganssi ja vintage viehättävät minuakin. Popart-häihin olisi kiva päästä, mutta tyylinä ei kyllä muuten ole sellainen, jollaista ainakaan itse pystyisin täydellisesti toteuttamaan :)

Sarandia (Ei varmistettu) http://projektinahaat.blogspot.fi/

Rustiikki ja eleganssi ovat näistä omat suosikkini, vaikka hääsuunnittelijana toki hyvin monet eri tyylit viehättävät. Pop art on selkeästi rapakon toisella puolella noususuhdanteessa, mutta epäilen suomalaisten vierastavan räväkkää ja räiskyvää otetta juhlien järjestämiseen, joten uskon trendistä nousevan esiin vain muutamia yksittäisiä elementtejä, joita suomalaiset parit juhliinsa nappaavat.

Hanna R.

Olet varmaan ihan oikeassa tuossa! Itselleni tuli mieleen, että esimerkiksi keväisiin vappuhäihin voisi saada näistä värikkäistä pop art -inspiraatiokuvista aika kivoja ideoita: http://www.theknot.com/weddings/album/25-pop-art-wedding-ideas-to-steal-now-130940

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.