Mitä tekisit häissäsi toisin?

Yle Fem näytti torstai-iltana kiinnostavan dokumentin, 112 hääparia, jota ainakin Asikane jo ehti omassa blogissaan kehua. Eikä syyttä! Dokkari on kiinnostava sukellus häihin ja avioliiton merkitykseen. 

Dokumentin on tehnyt valokuvaaja Doug Block, joka palaa jututtamaan kuvaamiaan hääpareja vuosien jälkeen. Hän kyselee pareilta, mitä näille kuuluu ja mikä merkitys naimisiin menolla on heille ollut.   

Kuva: Dogwoof

Block tiedustelee myös, tekisivätkö parit nyt elämässään jotain toisin. Michael, yksi Blockin haastattelemista aviomiehistä, toteaa, että menisi edelleen naimisiin puolisonsa Jodin kanssa, mutta järjestäisi nyt erilaiset häät. Kuvien perustella Jodin ja Michaelin häät ovat olleet hyvin perinteiset ja kohtuullisen isot. 

Michaelin kommentti on mielestäni kiinnostava. Maku muuttuu ja kehittyy ajan myötä. Myös se saattaa vaihdella, ketkä ovat läheisimpiä ystäviämme. Luulen, että aika moni saattaisi vastata samoin kuin Michael. Moni järjestäisi häänsä varmaankin toisin ja ehkä jopa kutsuisi eri ihmiset, jos asiaa kysyttäisiin heiltä vaikkapa kymmenen vuoden avioliiton jälkeen. 

Olen miettinyt asiaa myös omalla kohdallani ja ainakin yksi asia on muuttunut mielessäni aika selkeästi. Puolisoa en minäkään missään tapauksessa vaihtaisi, mutta asuni kyllä. Meidät on vihitty maistraatissa ja minulla oli tuolloin ylläni jakku ja housut. Jos olisin nyt menossa naimisiin, valitsitsisin asukseni ehdottomasti jonkin kivan, polvipituisen mekon. 

Toisaalta tuntuu ihan hölmöltä miettiä, mitä nyt tekisi toisin yhtenä päivänä elämässään. Hääpäivä heijastaa tilannetta silloisessa elämänvaiheessa. Hääkuvat kertovat silloisesta ajasta ja tyylistä. On aivan luonnollista, että tärkeiksi koetut asiat muuttuvat ajan myötä. Mutta onhan se silti kiinnostavaa miettiä näin jälkeenpäin, millaiset häät järjestäisi nyt, tässä elämäntilanteessa. Mikä kaikki on vuosien saatossa mielessä muuttunut? 

Mitäpä mieltä ovat muut rouviintuneet (tai herroittuneet) lilyläiset. Jos nyt järjestäisitte häänne, olisivatko ne hyvin samanlaiset vai kovin erilaiset kuin silloin ensimmäisellä kerralla? 

112 hääparia on katsottavissa Yle Areenassa vielä 15.1. asti.

Kommentit

Papu (Ei varmistettu)

Hei,
Kiinnostava kysymys :)
Niinkuin sanoit, ihminen (onneksi) muuttuu vuosie varrella ja
Varsinkin tyyli-ja makumieltymykset vaihtuvat!
Olen ollut naimisissa ikuisuuden ja joskus olen miettinyt jopa, menisinkö
enää naimisiin ollenkaan. Älkää toki käsittäkö väärin, rakastan puolisoani edelleen
ja varmasti olisin hänen kanssaan ilman papin aamentakin :)
Pukuni on todellinen aikansa tuote, joka ei enää edes mahdu päälle, joten sellaiseen
tuskin enää pukeutuisin. Mielestäni puku kuitenkin oli kaunis ja on sitä yhä. Se on rakkaan
ystäväni ompelema ja itseni suunnittelema. Hunnun löysin kerran lasten roolivaattelaatikosta,
saattaa se olla siellä edelleen.
Vieraslistakin saattaisi olla hieman toisennäköinen.

Tulipas nyt pohdittua tässä,

Hanna R.

Kiitos kommentista Papu! 

Kuten kirjoitit, on tämä aihe tosiaan jännän pohdinnan aihe: Toisaalta hääpuku ja muut järjestelyt kertovat ihanasti juuri siitä ajasta, jolloin häät on järjestetty, toisaalta on ihan hauskaa leikkiä ajatuksella siitä, mitä kaikkea nyt tekisi toisin. Jos ei muuta, niin kertoohan tuo ajatusleikki ainakin siitä, että kehitystä on tapahtunut ja eteenpäin on elämässä menty :) 

Kommentoi