Nyt tulee Kangasniemi Pride!

Kuva täältä

Pride-viikko eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko on jo hyvässä vauhdissa. Muun muassa Tämän kylän homopoika antaa blogissaan parhaat vinkkinsä viikon tapahtumiin

Viikon päätapahtuma on tietenkin tulevana lauantaina Helsingissä järjestettävä Helsinki Pride. Mutta viikon siistein tapahtuma on kyllä mielestäni Kangasniemi Pride. Vanha kotipaikkani, nykyinen mökkikuntani, noin kuudentuhannen asukkaan kunta Etelä-Savossa siis yllättää järjestämällä lauantaina historiansa ensimmäisen Pride-kulkueen. Ihan mahtavaa! 

Kangasniemi Priden tapahtumavastaavana häärii seksuaalikasvattaja ja -neuvoja Tarja Pölkki, joka kertoi maanantaina Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä odottavansa paikalle yli sataa marssijaa. Pölkin mukaan tapahtuma on otettu Kangasniemellä hyvin vastaan. Ja miksei olisi otettu! Kangasniemellä on aiemmin järjestetty useammankin kerran Seksifestivaalit. Festarit saivat alkunsa Kutemajärven kylästä, joka tunnetaan kansainvälisesti lemmekkäällä nimellä "Lake Love Making". Kangasniemellä jos jossain siis ymmärretään rakkauden päälle. 

Keväällä oli kovasti puhetta erilaisista kuplista - Punavuori vastaan persu-Suomi - ja mielestäni Kangasniemi Pride on omiaan puhkomaan kuplien välisiä rajoja. Suvaitsevaisuutta löytyy myös täältä maakunnista! 

Tsekkaa Kangasniemi Pride Facebookissa.

Kommentoi