Prinsessoja, Porilaisten marssi ja Aku Ankka - Joulun TV-tärpit

Tänään painetaan vielä hieman töitä, mutta huomenna alkaa lyhyt joululoma. Yes!! Seuraavat päivät aion lähinnä löhötä sohvalla ja katsoa televisiota. Ainakin seuraavat ohjelmat on merkattu TV-karttaan. 

Hagan linna, kuninkaallinen koti - YLE TV1, 23.12. klo 18:30 
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel avaavat Hagan linnan ovet ja kertovat, kuinka elo linnassa on sujunut. Ihanaa! Muistan pienenä katsoneeni Ruotsin kuninkaallisten vuodesta kertovia ohjelmia aina joulun aikaan. Pakko siis kurkistella Victorian, Danielin ja Estellen kotiin tälläkin kertaa. 

Kuva: Kate Gabor, kungahuset.se 

Suomen Turku julistaa joulurauhan - YLE TV1, 24.12. klo 11:55 
"Huomenna, jos luoja suo.." Ilman tätä ei tule joulua. Jouluaattona kahdeltatoista on pakko olla television ääressä, katsoa harmaassa säässä seisoskelevia turkulaisia, kuunnella joulurauhan julistus kahdella kielellä ja vielä päälle Porilaisten marssi. Mistä muusta tietää, että on jouluaatto? 

Samu-Sirkan joulutervehdys - MTV3, 24.12. klo 19:10 
Tämäkin on melkein pakollista jouluohjelmaa, joskin ajankohta osuu usein huonosti juuri siihen, kun istutaan ruokapöydässä. Voi olla, että Samu-Sirkka kavereineen menee tänäkin jouluna boksille ja Aku, Mikki, Kaunotar ja Kulkuri sekä muut saavat viihdyttää sitten jälkiruoan päälle. 

Ihmeellinen on elämä - YLE Teema, 25.12. klo 15:55
Yle aloitti tämän Frank Capran klassikkoelokuvan näyttämisen jouluisin joskus 90-luvulla, ja siitä lähtien olen sen myös katsonut (ainakin osittain) joka joulu. Totuushan on, että leffa on aika tylsä, mutta jotenkin sen ääreen vain aina jumittuu. 

Prinsessa Ruusunen - YLE TV1, 27.12. klo 11:05 
Tämä on kyllä aivan "must". Vanhat suomalaiset elokuvat ovat ihanan kökköjä ja tämä Edvin Laineen ohjaus vuodelta 1949 on ihan parhaimmistoa. Bonuksena vielä elokuvassa kuultava Prinsessa Ruususen häämarssi. 

Television lisäksi aion tuijottaa mahdollisimman paljon uutta rakkauttani: Downton Abbeya. Netflixissä on jaksoja runsaasti jäljellä ja niihin vielä jouluspesiaalit päälle. Aah! Tästä tulee hyvä joulu.

Mitä muut lilyläiset katsovat jouluna televisiosta? Onko teillä muilla ohjelmia, joita ilman joulu ei tule? 

 

Kommentit

Miiza

Lu​miukko on ihan must joka joulu! Lumiukko tulee tänä jouluna 24.12. klo 11.28 TV2:lta

Jos vaan ehditään, katsotaan myös Hauskojen kotivideoiden jouluspesiaali aattona klo 20.05 Neloselta.

Muutoin varmaan katsellaan mitä sattuu tielle osumaan..

Hanna R.

Haha, toi jouluspesiaali kuulostaa lupaavalta! Oletan, että joulukuusia kaatuu ja pukin parta syttyy tuleen :D 

Miiza

Ainakin mainoksen perusteella juuri näin. Bonuksena mukana Arja Koriseva persoonallisen naurunsa kanssa ilmeisesti co-hostaamassa ohjelmaa Sampon rinnalla.. :)

Kommentoi