Taaperosynttäreitä ja vesimelonikakku

Eri elämänvaiheisiin kuuluvat erilaiset juhlat. Opiskeluaikoina elämä oli levotonta ja kaverit muuttivat usein. Joskus vuosituhannen vaihteessa tuntuikin siltä, että joka viikonloppu vietettiin jonkun tupareita tai läksiäisiä, tai molempia yhtä aikaa. Jokunen vuosi sitten taas juhlimme aina muutaman viikon välein jonkun kolmekymppisiä - odotettavissa lienee, että muutaman vuoden päästä kierros alkaa uudestaan nelikymppisten muodossa. Vuosi 2008 taas oli ainakin meille mieheni kanssa varsinainen häiden huippuvuosi. Menimme itse tuolloin naimisiin, minkä lisäksi kavereiden ja sukulaisten häitä taisi olla ainakin kolmet. Päälle tulivat vielä polttarit.

Tällä hetkellä huomaan, että kutsuja tuntuu tulevan ennen kaikkea lasten synttäreille. Taas uusi elämänvaihe! Ystävillä ja sukulaisilla on juuri nyt paljon pikkuväkeä ja viimeksi pari viikkoa sitten kokoonnuimme juhlimaan kaksi vuotta täyttänyttä serkkuni poikaa. Taaperon juhlat olivat värikkäät ja melkoisen vauhdikkaat.

Jos on vietettävien juhlien luonne muuttunut, niin kyllä ovat tarjoilutkin. Näillä taaperosynttäreillä tarjoilupöydän kohokohta oli synttärikakku, jonka sisuksen muodosti yllättäen vesimeloni. Noissa opiskeluajan tupari-läksiäisissä vesimelonia olisi ehkä nautittu korkeintaan päihtymistarkoituksessa, kaatamalla sen sisään vodkaa. Mutta nyt siis melonista saatiin aikaan herkullinen, raikas ja terveellinen jälkiruoka. Kas tässä ohje vesimelonikakkuun:

Vesimelonikakku (n.16 hengelle)

1 iso vesimeloni
2 prk maitorahkaa
2 prk vispattavaa kaurakermaa vaahdotettuna

Koristeeksi mansikoita ja strösseleitä

Kuori vesimeloni ja leikkaa se haluamasi muotoiseksi. Jäähdytä kuorittu vesimeloni kunnolla, muuten kuorrute ei pysy sen yllä. Vatkaa kerma ja yhdistä se rahkaan. Lisää halutessasi makeutusta. Kuorruta vesimeloni kerma-rahkasekoituksella, koristele strösseleillä ja mansikoilla. Nam!

Millaisia juhlia lilyläiset ovat tänä kesänä viettäneet?

Kommentoi