Vielä kerran Ensitreffit alttarilla

Olen kirjoittanut AVA:n Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta aiemmin jo kahdesti. Ensin olin skeptinen, mutta ensimmäisen jakson nähtyäni positiivisesti yllättynyt. Ja nyt sitten jo aivan ihastunut. Olen aivan vilpittömän iloinen, että ennakkoluuloni sarjasta osoittautuivat vääriksi. 

Ensitreffit alttarilla on ollut ainakin omasta mielestäni tämän kevään TV-tapaus. Olen tapittanut tiiviisti joka tiistai-ilta television ääressä ja jännittänyt Esan ja Violan, Miian ja Ollin sekä Jussin ja Pian suhteiden edistymistä. Olen keskustellut ohjelmasta Twitterissä ja viimeisen jakson jälkeen juttelin aiheesta vielä sarjassa asiantuntijana toimineen psykoterapeutti Maaret Kallion kanssa. 

Viola, Miia ja Pia kertovat tänään Ensitreffit alttarilla -ohjelman erikoisjaksossa, mitä heille kuuluu reilu puoli vuotta kuvausten päättymisen jälkeen. Kuva: MTV. 

Mikäkö piti minut television ääressä? Tässä kolme syytä: 

1) Esa ja Viola forever

Sarjan ehdottomasti sympaattisin pari olivat Esa ja Viola. He vaikuttivat heti ensi hetkistä sopivan toisilleen lähes täydellisesti. Parin varovaista tutustumista ja pikkuhiljaa tapahtunutta arkeen totuttelua oli todella herttaista seurata. Maaret Kallion mukaan valitsijat olivat yksimielisiä Esan ja Violan sopivuudesta toisilleen, mutta pari ei kuitenkaan syntynyt aivan ensimmäisten joukossa. 

"He eivät lyöneet heti meille heti läpi. Mutta kun pyörittelimme eri vaihtoehtoja, tuli sellainen tutum, sehän ovatkin nämä", Kallio kertoo. 

Ja onneksi tuli! Toivon, että Esa ja Viola elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. 

2) Parisuhteen perusteet, 2 op

Sarjan asetelma oli ainutlaatuinen, sillä katsojat pääsivät seuraamaan alusta lähtien, kuinka parisuhde syntyy ja rakkaus alkaa. Kuinka tunteet kehittyvät ja kuinka arki ryhtyy vähitellen rullaamaan. Toki kaikki tapahtui kuin pikakelauksella – ensinäkemältä naimisiin, saman tien muutto yhteen ja viiden viikon päästä päätös suhteen jatkosta. Mutta silti, suhteissa tunnuttiin käyvän läpi hyvin samoja vaiheita, kuin perinteisemmilläkin tavoilla alkaneissa parisuhteissa.

Se, mikä teki tästä prosessista vieläkin antoisampaa, oli asiantuntijoiden läsnäolo ohjelmassa. Erityisen huomion ansaitsee Maaret Kallio, joka esiintyi joka jaksossa tiiviisti kommentoiden, millaisia vaiheita ja tunteita parit kulloinkin kävivät läpi. Kallio kommentoi ihanan lempeään tyyliinsä muun muassa sitä, kuinka parisuhteen alkuvaiheelle on tyypillistä, että samalla, kun pareilla on kova halu hakeutua toistensa seuraan, he kamppailevat toisaalta myös oman tilan tarpeen kanssa. 

"Minulle iso syy lähteä ohjelmaan mukaan oli se, että tajusin, etttä tässä on mahdollisuus välittää tietoa omaan työhön liittyvistä asioista ja tutkimuksista. Olen saanut palautettakin, että tämä on ollut kuin valistusohjelma, hyvällä tavalla", Kallio kuvailee. 

Olen aivan samaa mieltä! Sarja tarjosi tavallaan mahdollisuuden opintojaksoon "Parisuhteen perusteet". 

3) Sosiaalinen TV rokkaa

Katsoin joka jakson läppäri sylissä ja Twitter auki. Some-keskustelu oli antoisaa, sillä Ensitreffit alttarilla onnistui selvästi koskettamaan muitakin katsojia. Ainakin Twitter-kommentit osoittivat, että ohjelma oli saanut monet katsojat myös miettimään omia parisuhteitaan ja niiden alkuaikoja. Olin erittäin ilahtunut keskustelun sävystä ja siitä, että ivailua päähenkilöitä kohtaan esiintyi ainakin Twitterissä hyvin vähän. Maaret Kallio arvioi, että päähenkilöiden tavallisuus ja ohjelman luonne piti keskustelun oikeilla raiteilla. 

"Mielestäni tämä oli ohjelma, josta ei voinut ajatella, että noi urpot tuolla. Tässä oli mukana niin tavallisia, samaistuttavia ja myötätuntoa herättäviä ihmisiä", Kallio miettii. 

 

Tänään Ensitreffit alttarilla palaa ruutuun vielä kerran. Illan erikoisjaksossa tavataan parit reilut puoli vuotta kuvausten päättymisen jälkeen. Kallio kertoo olevansa erityisen ilahtunut siitä, että jaksossa nähdään myös, minkälaiset välit on sarjassa eroon päätyneillä Pialla ja Jussilla. 

"Jakso on huikean koskettava", Kallio lupaa. 

Ensitreffit alttarilla -erikoisjakso AVA-kanavalla tänään klo 20:00. Twitterissä keskustelu hashtagilla #ensitreffitalttarilla 

Ps. Jos jäät laillani kaipaamaan Maaret Kallion lempeitä ja tarkkanäköisiä kommentteja, suosittelen pistämään Facebookissa seurantaan hänen bloginsa, Lujasti lempeä: https://www.facebook.com/lujastilempea

Kommentit

Kellonaika (Ei varmistettu)

Tämän päivän erikoisjakso tulee poikkeuksellisesti jo klo 20. Ettei vain jää vahingossa näkemättä.

Hanna R.

Yes, kiitos! Tämä on nyt korjattu tekstiinkin :)

Toimitus
Toimitus

Aiomme NIIIIIN katsoa.

Hanna R.

Tervetuloa myös Twitter-katsomoon :)

Kommentoi