Ladataan...

Olin viime viikon perjantaina töiden jälkeen aivan tööt. Takana oli todella hektinen työviikko, työmatka Tukholmaan ja firman bileet. Iltapäivän lumisade sotki liikenteen ja bussilla köröttely tuntui kestävän ikuisuuden. Koiran ulkoilutusreissulta kulkeutui eteiseen arviolta pari kiloa sohjoa siivottavaksi.

Kuudelta illalla olin aivan ryytynyt. Olin sopinut lähteväni ystäväni kanssa teatteriin, vaikka oikeasti halusin vain saunan kautta nukkumaan. Olo ei todellakaan ollut ihanteellinen parituntisen esityksen katsomiselle. 

Sitkeästi kuitenkin suuntasin Aleksanterin teatteriin. Ja kas. Tapahtuikin varsinainen joulun ihme.

Eteemme rävähti Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen Showhat – Joulun tähdet 2014 -drag show, joka vei kerralla väsymyksen ja kaikki huonot fiilikset mennessään. 

Kuva: StepUp Agency

Show sisälsi kaikkea, mitä kunnon drag shown pitääkin – säihkettä, kultalameeta, verkkosukkahousuja, höyheniä, vähäpukeisia miestanssijoita, notkeita tanssimuuveja, sopivasti törkeitä vitsejä, Madonnaa, Lady Gagaa, Tina Turneria, Kaija Koota ja Abbaa. Sekä tietenkin It´s Raining Men. Ja ju***lauta, että yli nelikymppisillä miehillä voikin olla upeat sääret! Minihame ja korkkarit pukevat harvaa naistakaan niin hyvin kuin Valteeta ja Heiskasta. 

Lauloin ja heiluin biisien mukana ja nauroin silmämeikit poskille. Esityksen jälkeen tuntui, kuin olisi käynyt salilla. Mieli ja keho tuntuivat rennoilta ja levänneiltä, eikä edes ulkona jatkunut räntäsade tuntunut enää missään. Ihan mahtavaa!

Valteen ja Heiskasen Joulun tähdet -esitykset ovat valitettavasti tältä erää Helsingissä jo ohi, mutta ainakin Oulussa ja Turussa on tulevina viikkoina mahdollisuus päästä nauttimaan Suomen parhaasta drag showsta. Lippuja näyttäisi Lippupalvelun sivujen mukaan olevan vielä tarjolla. Siispä oululaiset ja turkulaiset huom! Jos teillä vain on mahdollisuus, niin menkää katsomaan. Ette varmasti pety. 

Lämpimät kiitokset vielä Valtee, Heiskanen ja StepUp Dancers. Pelastitte energiallanne koko viime viikonloppuni!

Ps. Pidetään peukut pystyssä, että myös tänään nähdään joulun ihme ja kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta etenee eduskunnassa!

Ladataan...

Huomasin viikonloppuna, että Frendien kaikki kaudet on lisätty Netflixiin. Yes!

Vähän erikoista tietysti riemastua moisesta, kun meillä on kaikki kaudet tietenkin myös DVD-bokseina.

Päätin joka tapauksessa pitää pienen Frendit-maratonin. Tällä kertaa vähän erilaisen: Katsoin vain ne jaksot, joissa vietetään häitä.

Osaatteko muuten sanoa kuinka monet häät Frendeissä vietetään? No, tässä ne tulevat:

1) Rachel ja Barry – Häistään karannut Rachel hyökkää hääpuvussaan sarjan kantakahvilaan Central Perkiin ensimmäisen jakson kohdassa 3:29. Rachelin ja Barryn häistähän emme tiedä varsinaisesti muuta kuin sen, että Rachel karkasi ennen vihkimistä kylpyhuoneen ikkunasta. Ja sen, että hääpuku on mallia, jollaista Rachel ei varmasti laittaisi päälleen enää milloinkaan.

2) Carol ja Susan – Rossin ex-vaimo Carol vihitään tyttöystävänsä Susanin kanssa jaksossa “The One with the Lesbian Wedding” (kausi 2, jakso 11). Monica hoitaa tarjoilut ja Ross saattaa Carolin alttarille.

3) Ross ja Emily – Neljännen kauden kaksiosaisessa päätösjaksossa “The One with Ross´s Wedding” koko porukka (lukuunottamatta raskaana olevaa Phoebea) matkaa Lontooseen juhlimaan Rossin ja Emilyn lyhyen tuttavuuden kruunaavia häitä. Ja alttarilla Rossin suusta tulevat sitten ne kuuluisat sanat “I take thee Rachel”.

4) Ross ja Rachel – Vitoskausi päättyy Rossin ja Rachelin humalanhuuruiseen vihkimiseen Las Vegasissa. Pari itse saa tietää avioliitostaan vasta seuraavana aamuna eli kuudennen kauden ensimmäisessä jaksossa “The One after Vegas”.

5) Franny ja Stuart – Seitsemännen kauden jaksossa “The One with all the Cheesecakes” naimisiin menee Rossin ja Monican serkku Franny. Monicaa ei ole kutsuttu, mutta hän luikertelee häihin siitä huolimatta. Hääjuhlassa paljastuu, että Frannyn puoliso on Monican ex-poikaystävä.

6) Monica ja Chandler – Parin häitä järjestellään koko seitsemäs kausi ja vihkiminen nähdään kauden päätösjaksossa (The One with Chandler and Monica´s Wedding). Hääjärjestelyt ovat sekoilua viime hetkille asti, mutta loppu on toki onnellinen. Itse hääjuhlaa vietetään kahdeksannen kauden ensimmäisessä jaksossa (The One after I Do).

7) Phoebe ja Mike – Viimeisellä eli kymmenennellä kaudella naimisiin saadaan vielä myös Phoebe (The One with Phoebe´s Wedding, kausi 10, jakso 12). Phoeben ja Miken häät vietetään lumisella kadunpätkällä, värivalojen alla. Romanttista!

Oma suosikkini ovat Phoeben ja Miken konstailettoman kauniit häät. Mitkä ovat teidän muiden lilyläisten suosikit?

 

Ladataan...

Julistin jokin aika sitten, että aion katsoa tänä syksynä televisiosta ainoastaan kahta ohjelmaa: Toinen on Vain elämää ja toinen Kaikkien aikojen kosinta. No, sitten tuli Kissi Vähä-Hiilari ja nyt on pitänyt väijyä myös Putousta. 

Pari viikkoa sitten ohjelmakarttaani tuli vielä uusi ohjelma. Ylen SuomiLOVE. 

Kuva: Yle 

SuomiLOVEn idea on suorastaan nerokas: Se on yhdistelmä musiikkiohjelmaa ja tavallisten suomalaisten rakkaustarinoita. Läpi sarjan puolisot ja ystävät yllättävät läheisiään nimekkäiden suomalaisten artistien musiikkiesityksillä ja jakavat samalla katsojien kanssa tunteelliset tarinansa. Kaikkiaan kappaleita ja rakkaustarinoita kuullaan sarjan aikana sata. 

Tähän astisista suosikkiparini ovat kakkosjaksossa esiintyvät pohjoispohjalaiset Päivi ja Ari. Jo nuoruudessaan heilastelleet Päivi ja Ari ehtivät olla parikymmentä vuotta erossa, kunnes löysivät toisensa uudelleen. Nyt Päivi yllättää Arin omistamalla tälle Johanna Iivanaisen ja Lenni-Kalle Taipaleen esittämän Romanssi-kappaleen. "Sua vain yli kaiken mä rakastan" on soinut myös Päivin ja Arin häissä. Ari liikuttuu kappaleesta ja Päivin eleestä niin kovasti, että katsojankin on pakko vähän kuivata silmäkulmiaan. 

Eikä ohjelma ole pelkkää nyyhkimistä, vaan myös iloa. Viime jaksossa lavalle nousivat myös Teflon Brothers featuring Meiju ja Stig (eeppistä!). Lahtelaisten Anne-Marin ja Markon suhteen tärkeä biisi kun on Teflon Brothersin "Seksikkäin jäbä". 

Ihan hirveästi ei myöskään haittaa, että ohjelman toisena juontajana toimii Ilkka "Sonera-mies" Villi. Häntä kyllä katselee Marja Hintikan rinnalla mielellään. Grrr!  

SuomiLOVE tuo juuri sopivasti valoa pimeään marraskuuhun. On hienoa nähdä, miten jäyhät suomalaiset haluavat ilahduttaa rakkaitaan ja antautuvat tunteilleen. Jos tähän astiset kaksi jaksoa ovat jääneet näkemättä niin klik, klik ja suunta Yle Areenaan. Seuraava uusi jakso esitetään TV2:lla ensi lauantaina. 

All you need is love. SuomiLOVE! 

Ps. Ohjelman nettisivulla on muuten käynnissä äänestys Suomen parhaasta rakkauslaulusta. Oma ääneni meni Happoradion kappaleelle "Puhu äänellä, jonka kuulen". Mikä on sinun suosikkisi? 

Pages