Ladataan...

Toimituksen blogissa haastettiin kertomaan kymmenen asiaa, joita haluaisi tehdä tänä kesänä. Tässäpä tulee! 

Seuraavia asioita haluaisin tehdä tänä kesänä: 

 • Istua vastaremontoidussa mökissä nautiskelemassa lisätilasta
 • Juoda ihanien tyyppien kanssa roseviiniä terassilla lämpimänä kesäiltana
 • Tanssia traktoridiskossa aamuun asti kavereiden järjestämillä Kesäjuhlilla
 • Kävellä ainakin yhtenä valoisana kesäyönä / -aamuna kaupungilla juhlien jälkeen
 • Saunoa maailman parhaassa (isän rakentamassa!) rantasaunassa 
 • Tehdä koiran kanssa pitkiä kävelylenkkejä mökin lähimetsissä
 • Uida linnunmaidolta tuntuvassa, lämpimässä järvessä, omassa mökkirannassa
 • Käydä aamukahvilla Kaivopuiston rannassa
 • Syödä ”äärimmäistä jäätelöä” Oopperatalon amfiteatterilla (läheisestä jätskikiskasta saa törkeän hyvää Ingmanin ”Mascarpone-lemon-lime” -jäätelöä) 
 • Syödä uusia perunoita, silliä, grillattua halloumia, paistettuja muikkuja, mansikkakakkua ja, ja, ja....

Mutta koska harva asia menee suunnitellusti, päädyn varmaankin tekemään seuraavia asioita:  

 • Raadan koko loman aamusta iltaan tehden mökkiremonttia, joka ei ehdi loman aikana valmistua (jos lopullisesti koskaan)
 • Värjöttelen mökillä, kun lämpöasteita on +12 ja sataa vettä 
 • Pyristelen kylmässä järvivedessä, koska ”ainakin kerran kesässä on pakko uida” 
 • Päädyn juomaan liikaa viiniä ja tanssimisen ja iloisen kaupungilla käveleskelyn sijaan menen pääkipuisena nukkumaan kymmeneltä ja makaan seuraavan päivän migreenissä 
 • Nyhdän koirasta punkkeja ja kiroan, kun se kirmaa mökin pihasta läheiselle autotielle 
 • Parantelen hyttysenpistoja, ampiaisenpistoja, aurinkoihottumaa, auringonpolttamia ja nokkosenpolttamia 
 • Syön pallogrillissä poltettua, mustaa maissia, samalla kun taivaalta tihuttaa vettä

Luultavasti ensi kesä tulee olemaan sekoitus vähän kaikkea yllämainittua. Ja mikäs siinä. Elämä on. 

Ihanaa kesää kaikille lilyläisille! 

 

Ladataan...

Fitness-buumi on pyyhkäissyt ylitsemme. Nyt kyykätään, mätetään rahkaa ja käytetään töissäkin lenkkareita ja lycraa. Ranteessa killuu aktiivisuusranneke ja televisiosta katsotaan Fitnesspäiväkirjoja.

Ja arvatkaapa mitä? Kohta fitness-trendi ulottuu häihin asti. Ainakin jos amerikkalaisia lähteitä on uskominen. 

Katrin Kreen (keskellä) ja Jukka Mertanen (Kreenin takana) osallistuivat lokakuussa 2013 Helsingin Messukeskuksessa järjestettyyn Hääjuoksuun. Juoksun päälle Kreen ja Mertanen vihittiin avioliittoon. 

New York Timesin mukaan urheilullisesta elämäntavasta on tullut monille kolmekymppisille lähes uskonto, jota halutaan harjoittaa myös hääpäivänä. Juttuun on löytynyt trendistä useita esimerkkejä. Paul ja Laura Donnelly juoksivat ennen vihkimistään vieraidensa kanssa viisi kilometriä. Mandy ja Brian Fabel patikoivat hääpäivänään kuusi tuntia. Aaron ja Heather Suddaby osallistuivat kymmenen mailia pitkään extreme-juoksuun vain pari tuntia vihkimisensä jälkeen. 

Trendin ovat toki huomanneet myös kaupalliset toimijat ja hääseurueille on tarjolla niin rajua bootcampia, sykettä nostattavaa cardio-treeniä kuin rauhallista joogaakin. Karkkibuffaa korvaavat mehu- ja smoothie-baarit. 

Jutun mukaan hääpäivään kuuluvat yhteiset treenit voivat olla omiaan vähentämään jännitystä, mutta myös luomaan tunnelmaa ja yhteenkuuluvuutta vieraiden ja hääparin välille. Lisäksi järjestetyt treenit ja huolella mietityt ruokatarjoilut palvelevat niitä, joille fitness on elämäntapa. Häätkään eivät ole syy jättää päivän liikuntasuorituksia väliin tai pistää ruokavaliota läskiksi. 

Nopeasti ajateltuna fitness-trendin ulottaminen häihin asti tuntuu älyttömältä. Eikö treeneistä ja ruoasta nipottaminen kannattaisi unohtaa edes yhtenä päivänä? Toisaalta kehitys tuntuu aivan loogiselta. Jos kyseessä on luontevaksi koettu elämäntapa, niin miksi sitä ei noudattaisi myös suurena juhlapäivänään? 

"Hääpäivämme oli juuri sellainen kuin halusimmekin", Mandy Fabel kommentoi New York Timesille. 

Paha siihen on mennä mitään sanomaan. 

Miltä lilyläisistä kuulostaisivat fitness-häät? 

Ladataan...

Tarkoitus oli tehdä menneen viikon mediakatsaus jo eilen illalla, mutta lämmin ilma ja valoisa, keväinen ilta veivät mennessään. Siispä viime viikon mediakatsaus tulee tässä. Tällä kertaa teemana ovat hääpuvut. 

 

Kuvat: Style NewsInside Edition, Häät.fi

1) Ginger Spice matki herttuatar Catherinea 
Ex-Spaissari Geri Halliwell eli Ginger Spice asteli viime perjantaina avioon F1-talli Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin kanssa. Yllään Halliwellilla oli lontoolaisen Phillipa Lepleyn suunnittelema hääpuku. Puku muistutti kovasti herttuatar Catherinen vuonna 2011 kantamaa hääpukua, sillä myös Halliwellin puvussa oli pitsiset hihat ja runsas helma. Lisäksi molempien kasvoja verhosi kirkkoon astellessa pitkä huntu. Gerin morsiuslapsina toimivat muuten muun muassa Emma Buntonin eli Baby-Spicen pojat Tate ja Beau. Onnea Geri! 

2) Morsian oli hukkua hääpuvussaan
Amerikkalainen Amy Zuno päätti tehdä hääpäivänään jotain päätöntä ja hypätä hääpuvussaan veteen tuoreen aviomiehensä Ericin perässä. Ikävä kyllä, iso hääpuku imaisi Amyn kokonaan veden alle, eikä hän ollut päästä kookkaan helman alta pintaan. "Tunsin puvun painon päälläni. Sitten kuulin ihmisten kiljuvan ja hyppäävän veteen perässäni. Ajattelin, että okei, menin juuri naimisiin ja nyt sitten kuolen", Amy kertoi Inside Edition -julkaisulle. Pomppu tarttui videolle ja siinä näkyy, kuinka muun muassa Amyn kaaso, aviomies ja joku vieraista kiitävät auttamaan Amya, joka haukkoo henkeään pintaan päästyään. Mitä tästä opimme? Jos aiot hääpäivänäsi hypätä veteen, riisu pukusi ensin. 

3) Stilissima lopettaa 
Suomalaiset morsiamet saivat tällä viikolla ikäviä uutisia. Hääpukuliike Stilissiman yrittäjä Hanna Koskinen ilmoitti päätöksestä lopettaa liike syksyn 2015 aikana. Koskinen kertoi Häät-lehdelle, että syynä Stilissiman lopettamiseen on kuluttajien kiinnostus edullisempiin tuotteisiin. "Olemme keskittyneet laadukkaisiin merkkituotteisiin ja juuri nyt kysyntä näyttää suuntautuvan entistä enemmän edullisempiin pukuihin. Olemme todenneet konseptimme liian vanhanaikaiseksi vastaamaan tämän päivän haasteisiin ja päättäneet lopettaa Stilissiman", Koskinen kertoo. Uutinen on harmillinen, sillä Stilissima on tullut tunnetuksi paitsi laadukkaista valikoimistaan, myös erittäin hyvästä palvelusta. Stilissimassa alkaa loppuunmyynti tänään maanantaina. 

Pages