Unohtumaton tapa viettää syntymäpäivää

Onko tasavuosisynttärit tulossa? Eikö perinteiset, ehkä pönöttävät, juhlat kiinnosta? Entäpä jos viettaisit ne ulkomailla ystävien kanssa?

Viime syyskuussa ystäväni Sissi kutsui ystävänsä juhlimaan  syntymäpäiväänsä Garda-järven rannalle Salòon. Muutama viikko sitten me, yli 20 Sissin ystävää lensimme Italiaan.

Helsinkiläinen Sissi oli valinnut juhlapaikaksi Italian Garda-järven rannalla olevan Villa Arcadion, hänelle rakkaan lomakohteen.

sissi2
Juhlailtana Sissi sai kuulla lukuisia puheita.

Sissi oli tehnyt asiat meille helpoksi: hän suositteli meille tiettyjä lentoja, oli neuvotellut kohtuuhintaisen majoitus- ja ruokailupaketin Salòssa sijaitsevasta Villa Arcadio -hotellista ja miettinyt meille ohjelman neljäksi päiväksi. Jokainen maksoi itse suoraan lentoyhtiölle ja hotellille. Tämä teki asian vaivattomaksi, eikä kenenkään tarvinnut ottaa riskiä maksuista.

Suomalaisen Jaana Nakarin ja hänen italialaisen puolisonsa Francesco Villa Arcadio Hotel & Resort (hotellin nettisivut) on todella upea paikka tällaiseen(kin): sopivan pieni, todella viihtyisä, erinomainen ravintola, loistava palvelu – ja bonuksena upeat maisemat.  Villa Arcadio toimii 1300-luvulla rakennetussa munkkiluostarissa, joka oli päässyt pahasti rapistumaan ennen Jaanan ja Francescon ostamista.

jaana
Jaana Nakari, Villa Arcadion viehättävä emäntä.

 

garda
Villa Arcadion terassilta on upea näkymä Gardalle.
Hotellin puutarhasta löytyy niin oliivipuita kuin patsaitakin.
Hotellin puutarhasta löytyy niin oliivipuita kuin patsaitakin.
Hotellin uima-allasalue.
Hotellin uima-allasalue.

Salò on pieni, viehättävä kaupunki Gardan rannalla, sopivan kaukana suosituista turistikohteista, Gardan länsirannalla.

Koska kaikki Sissin ystävät eivät tunteneet toisiaan, viinitilalla nautitulla tulolounaalla esittelimme itsemme; titteleillä ei ollut mitään merkitystä, vain se, miten kytkeydymme Sissiin, miten olemme tutustuneet olivat kiinnostavia.

Ensimmäisenä iltana meillä oli ”harjoitusillallinen”: viisi toinen toistaan herkullisempaa ruokalajia. Jo ensimmäisenä iltana tunnelma oli välitön, aivan kuin kaikki olisivat tunteneet toisensa jo pitkään. Ehkä Sissin ympärille on kerääntynyt samanhenkisiä henkilöitä.

Harjoitusillallisilla Sissi, runojen ystävä, antoi meille kaikille runon – italiaksi. Meidän piti tavalla tai toisella kääntää tai tulkita se lähtöpäivän lounaalla. Siitähän syntyi kiva ohjelmanumero. Jokainen yritti parhaalla tavalla selvittää runojen sanomat. Google kääntäjä oli kovassa käytössä. Niistä tuli mielenkiintoisia versioita, kun kone käänsi. Tällaista tehtävää suosittelen muillekin vastaaviin tilaisuuksiin.

Syntymäpäivä oli ohjelmoitu aamusta alkaen: yhteinen aamiainen terassilla lauluineen, veneilyä Gardalla, herkkukauppavierailu, tutustuminen sitruunaviljelmään ja seitsemän ruokalajin juhlaillallinen. Paljon iloisia ja koskettavia puheita, naurua, laulua ja tanssia. Ihan mielettömän kiva ilta ilman pönötystä.

samppa puhuu
Illan koskettavimman puheen piti Sissin poika Sami-Matias.
sissin synttärit
Iloinen juhlaväki.

Seuraavana päivänä olikin hyvä lähteä muutaman kilometrin kävelylle mäkisessä maastossa. Perillä tutustuminen viini- ja oliivituottajan antimiin.

Sitruunaviljelmillä pääsimme myös maistelemaan tilan antimia.
Sitruunaviljelmillä pääsimme myös maistelemaan tilan antimia.
Kauniit maisemat kruunasivat veneilyn Gardalla.
Kauniit maisemat kruunasivat veneilyn Gardalla.

Neljäntenä päivänä yhteisen lounaan jälkeen oli aika lähteä kohti Milanon kenttää.

Tähän ikään sitä on tullut oltua erilaisilla synttäreillä. Nämä Sissin syntymäpäivät, jotka kestivät neljä päivää, olivat kyllä ikimuistoiset. Sain monta uutta ystävää.

Kaisa

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *