Kiinnostunut, ei kiinnostunut, kiinnostunut..?

Tykkää, ei tykkää, tykkää..

Suurin osa meistä muistaa tämän lapsena tehdyn arvuutteluleikin päivänkakkaralla. Muistan itse välillä repäisseeni viimeisen terälehden puoliksi, mikäli viimeiseksi jääneen terälehden vastaus ei miellyttänyt. Tämän jälkeen teini-iässä aloimme väkertämään rakkauslaskureita – Ylös ihastuksen etunimi ja sukunimi, väliin LOVES ja alas oma etunimi ja sukunimi. Sitten laskettiin ja muistaakseni jaettiin jotakin. Jos vastaus oli lähelläkään edes kahdeksaakymmentä, olimme päät pilvissä onnesta.

Analysoinnin uudet keinot

Aikuisena ikävä kyllä päivänkakkarat ja kyseenalainen laskeminen eivät enää auta toisen tunteiden selvittelyssä. Aina kehotetaan olemaan suora omista ajatuksista ja tunteista, mutta entäs jos se toinen ei olekkaan yhtäkkiä enää suora? Vastauksia ei voi karjua ja kiskoa toisesta ulos kuten leikkikentällä, joten tämä usein johtaa analysointiin ystävien kanssa.

Huomasin yhtenä päivänä olevani sanaton ystäväni analysoidessa omaa, hieman harmaalla alueella olevaa tilannettaan. Pääni löi tyhjää, koska en rehellisesti osannut sanoa päteekö tähän tilanteeseen samat säännöt, joiden kautta normaalisti ajattelisin kyseisen tilanteen. Aloinkin siis pohtimaan kuinka oikeasti tietää, että on samalla sivulla toisen kanssa?

Luota siihen mitä näet

Tietynlaisia merkkejä on usein helppo aistia toisesta. Mikäli viesteihin aletaan vastailemaan lyhyesti jatkuvalla syötöllä, tai omaa seuraa ei enää kaivata kuten ennen niin voi olla aika varma, että toisen kiinnostus on syystä tai toisesta hieman lopahtanut.

Tilanne muuttuu hämmentäväksi  kuitenkin hyvin helposti, mikäli toisella on aina jokin vakuuttava selitys lyhyille viesteille, harventuneille näkemisille tai hiljaisemmalle olemukselle yhdessä ollessa. Onko tämä juurikin sitä benchingiä, vai onko omalla ihmisellä yhtäkkiä vaan todella muuttunut persoona?

Älä jää roikkumaan

Vahvoja tunteita omatessa voi olla helpompaa uskoa toisen selitykset kuin miettiä niitä sen tarkemmin. Toisen sanoessa haluavansa olla vapaa kesän ajan, tai kertovansa ettei ole vielä valmis virallistamaan suhdetta kannattaa kuitenkin suoraan pyytää perustelua.

Tämä voi kuulostaa ehkä hieman karulta, mutta omasta mielestäni on parempi tietää aina syy toisen käytökseen, koska sen seurauksena on helpompi miettiä ovatko ajatusmaailmat samalla tasalla – jos molemmat haluavat viettää kokeilujen kesän sinkkuna, niin miksipäs ei! Mikäli kuitenkin toinen haluaa mutta sinua oksettaa edes ajatus toisten deittailusta, niin koita perustella itsellesi, minkä takia jäisit odottamaan henkilöä, jolle pelkästään sinä et ole tarpeeksi?

– Tällä postauksellani haluan muistuttaa sinua omasta arvostasi. Läheisin suhde tulee aina olemaan oman itsensä kanssa, jonka vuoksi ikävän tuntuisia kompromisseja ei kannata tehdä loputtomiin. Kyllä just sulle löytyy se oma ihminen, jonka kanssa arvomaailmat ja ajatus ihanteellisesta suhteesta kohtaavat.

Lämmöllä,

Nanna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *