Pitkä, pätkä, laitettu, tai luomu; Oot upea!

Kehopositiivisuus on asia mistä ollaan keskusteltu jo pidemmän aikaa somessa, blogeissa ja podcasteissa. Kuitenkin moni vieläkin arvostelee muita heidän postaamista kuvista, sekä joskus jopa alle kirjoitetuista kuvateksteistä. 

Body positivity on onneksemme saanut näkyvyyttä etenkin Instagramin maailmassa, ja yhä useampi uskaltaa laittaa itsestään haluamansa tyylisiä kuvia. Muiden mielipiteitä kuitenkin kammoksutaan edelleen, ja odotetaan jännittyneinä mitä muut itsestä loppujen lopuksi ajattelevat. Tutkiskelin tunnettujen some-vaikuttajien kommenttikenttiä etenkin kuvissa, joissa ollaan bikineissä, tai jossakin muussa hieman paljastavammassa asussa. Voin sanoa, että osa kommenteista ovat suhteellisen brutaaleja sekä leuat auki loksauttavia. 

Kommenttien joukkoon mahtuu onneksi aina myös positiivisia, mutta vihamieliset kommentit esimerkiksi ”tekotisseistä” tai ”huomio huoraamisesta” pistivät silmään ja pahasti. Mielestäni on järkyttävää, että naiset haukkuvat naisia toistensa kehoista, vaikka tietävät sen olevan monelle rohkea teko laittaa haluamansa päivitys lemppari bikineissä, tai vaikkapa suoraan sängystä nousseena yöpaidassa ja pikkareissa. Miksi ihmiset ovat niin ilkeitä toisillensa? Rumien kommenttien lukeminen myös sai minut miettimään, että onko kehopositiivisuus-liike oikeasti toiminut, vai onko syrjinnän kohteeksi vaan vaihtuneet äärimmäisen hoikat,treenatut, tai itseään kauneuskirurgisesti laittaneet naiset.

Netissä kommentoinnin voi tehdä anonyyminä, ja vaikka sen tekisi omalla nimellä niin kommentoitua henkilöä ei välttämättä koskaan tapaa kasvotusten. En tiedä, luoko tämä joillekkin tunteen että arvostelu kommentin muodossa olisi sen vuoksi ok. No, eihän se ole. Kommentin jättämistä voi mielestäni verrata tekstiviestin lähettämiseen, koska molemmissa tilanteissa on yhtä  todennäköistä, että viesti menee kuvan laittaneelle perille.  Tätä kautta voi siis myös miettiä, että lähettäisitkö tuiki tuntemattomalle tekstiviestin että ”hei sä oot ihan sairas tyrkky” tai ”Hyi saatana pelästyin niin että haudassa oleva mummoni joutui elvyttämään minut”?

Veikkaan, että ei moni lähettäisi. 

Kehopositiivisuudessa pitäisi muistaa sen ydin; Keho.Positiivisuus. Kehopositiivisuudessa ei ole oikeanlaista, eikä vääränlaista kehoa. Tarkoituksena on, että olemme kaikki hyväksyttäviä koostamme ja muodoistamme huolimatta.  Olipa sinulla siis luomutissit taikka tekoripset et ole sitä toista naista, tai miestä oikeutetumpi arvostelemaan toisia. En myöskään usko, että toisen negatiivinen arvostelu oikeasti aiheuttaa minkäänlaista iloa kommentin jättäneellekkään. Usein näissä tilanteissa onkin mukana myös jonkinlaista epävarmuutta omaa itseään kohtaan, ja omaa oloa koitetaan pönkittää lyttäämällä toisia alaspäin.

Luonnollisuus on ollut jo jonkin aikaa trendinä, mutta se ei kuitenkaan muuta kauneuskirurgisten toimenpiteiden, tai tekorusketuksen omaavien naisten kehoista,sekä ulkonäöstä yhtään rumempaa.  Tällä postauksellani haluankin muistuttaa kaikkia somettajia, että jakakaa rumat ajatukset mielummin kahvipöydässä suullisesti vaikkapa ystävän kanssa. Rumien ajatusten jakaminen kuvien henkilöille ei ole millään tavalla oikein, ja on oikeasti myös tietynlaista kiusaamista.

Käännetään siis kehopositiivisuus  olemaan kaikkia kehoja kohtaan, eikä pelkästään sopivaksi jollekkin tietylle kehotyypille <3

Lämmöllä toivottaen,

Nanna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *