Budva + lomakuvia!

No mutta hei! Lomat on lusittu ja nyt on aika päästä takaisin arkeen kiinni ja myös ottaa aikaa blogille. Päätin reissun jälkeen, että en stressaa loppulomalla ollenkaan ja jätin bloginkin jäähylle loppu lomaksi. Heti Montenegrosta palattuani kerkesin olla yhden kokonaisen päivän kotona ja sitten laukku täytyi pakata uudestaan. Suuntana oli Jyväskylä ja sieltä pyyhkäistiin suorilta Kuopioon. Tietenkin viimeisenä reissupäivänä Montenegrossa tunsin oloni kipeäksi ja lentomatka ei ollut mitenkään miellyttävä:D  Aikalailla siitä loppu loma menikin sitten nenää niistäessä ja nukkuessa. Nyt olo on onneksi jo normaali niin jaksaa tehdä ja touhuta menemään.

IMG_7647.jpg

IMG_7596.jpg

Vanhakaupunki

Budvassa oli kyllä paljon turisteja ja iso rantakatu oli tupaten täynnä. Rantsupäivinä käveltiin vähän edemmäs kyseistä katua ja kantapaikaksi valikoitui kauimmainen rantatuolialue. Sielläkin oli tosin porukkaa, mutta ei samanlaista ryysistä, kuin keskellä olevissa rantapaikoissa. Yksi päivä vuokrattiin sellaisesta rauhallisesta mestasta kunnon jätti rantasänky (oli ihan mun lemppari). Se oli muutenkin hyväpaikka, koska siellä oli omat vessat ja mereen pääsi sotkematta jalkojaan hiekkaan, haha.  Meidän hotelli oli hyvällä paikkaa ja sinne ei kantautunut iltaisinkaan mitään meteliä huoneeseen. Yövyttiin Hotell Garni MB:ssä siis. Maana Montenegro on kaunis ja viehättävä, etenkin vuoret jaksoi ihmetyttää aina kun vain sinne suuntaan katsoi. Ehdottomasti toisen käynnin veroinen, mutta matkustaisin vähän turistikauden ulkopuolella.

Ravintoloita on paljon ja kannattaa käyttää TripAdvisoria hyvien paikkojen löytämiseen. Forsage gastro lounge oli esimerkiksi vähän hienompi, mutta ei mitenkään erityisen kallis. Käymisen arvoinen paikka! Meidän lähiraflassa tuli käytyä muutamaan otteeseen, Bucanero, halpa ja hyvä. Kaksi ihmistä ruokineen ja juomineen (vedet ja sidut) maksoi n. 20€. Rantakadulla käytiin vain yhdessä paikassa,  Rivassa, mistä oli aivan ihanat näkymät! Toki tänne tarvitsee pöytävarauksen, koska parhaat paikat oli aina varattuja ja, jos haluaa syödä tai juoda satamamaisemien kera. Nämä rantakadun ravintolat olivat kalliimpia ja hyvinkin täynnä turisteja.

IMG_20180804_193223.jpgForsage gastro lounge

IMG_20180804_150804.jpg

IMG_7501.jpgRiva

Budvassa tosiaan ei ole kauheasti nähtävää ja vaikka vanhakaupunki on kaunis, kapeine ja suloisine katuineen, sen kiertää nopeasti. Jos tykkää shoppailla, kannattaa suunnistaa Podgoricaan, mikä on Montenegron pääkaupunki. Sinne pääsee bussiasemalta kolmen euron lipun hintaan ja matkaan meni noin puolitoista tuntia. Podgorica sijaitsi vuorten toisella puolella ja bussimatka kiemuraista tietä vuoren rinnettä pitkin sai aikaan muutaman sydämentykytyksen! Delta City on suurin ostoskeskus siellä ja sinne kannattaakin ehdotomasti suunnistaa shoppailemaan! Taksi maksoi Podgorican bussiasemalta kauppakeskukseen kolme euroa, joten ei ollenkaan paha.

Myös Hawaii saarella kannattaa viettää löhöpäivä ja veneet lähtevät n. puolen tunnin välein rantakadulta kahdesta erikohtaan. Tämänkin meno-paluulippu oli muistaakseni kolme euroa.

IMG_20180805_121143.jpg

IMG_20180805_121252.jpg

IMG_20180806_110045.jpg

IMG_20180806_123348.jpg

IMG_20180806_150812.jpg

IMG_20180806_152539.jpg

IMG_7764.jpg

IMG_7659.jpg

IMG_7599.jpg

 

Nelli

@nellivar      bloglovin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *