Ruisnapit porotäytteellä

Julkaistu 12.5.2016

Tämä on ollut blogini kaikkien aikojen luetuin postaus. Ennen blogin siirtämistä Lilyyn, Bloggerissa tämä postaus ehti saada yli 12 000 katselukertaa, mikä on oman blogini mittakaavassa paljon. Valitettavasti en IBS:n myötä voi itse enää nauttia tästä ohjeesta tällaisenaan, mutta halusin silti jakaa ohjeen vielä tänne muiden iloksi. <3

————————————————————————————————————————————————————————-ruisnapit2.jpg

Poro kuuluu kuninkaallisimpiin makuihin. Vaikka Lapissa asunkin, on poro hintansa vuoksi harvinainen vieras ruokapöydässäni. Silloin tällöin poroa on kuitenkin saatava. Tällä kertaa halusin käyttää poron lihaa ruisnappien täytteessä. 

Olen hurahtanut ruoanlaitossa tuoreisiin yrtteihin, sillä ne tuovat ruokaan hyvää aromia ja raikkautta. Ne ovat myös yksinkertaisuudessaan kaunis koriste.

Tämä täyte ruisnappeihin on nopea ja helppo tehdä. Maku on täyteläinen, raikas ja herkullinen. Itse käytin porona Lapin lihan kylmäsavurouhetta, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi piirakoihin ja tällaiseen täytteeseen.

Tässäpä teillekin ohje.

Porotäyte ruisnappeihin   
 
 Ainekset:

180 g maustamatonta tuorejuustoa

120 g smetanaa

n. 70 g poron kylmäsavurouhetta

pieni tai puolikas punasipuli

nippu persiljaa

rouhittua mustapippuria myllystä

maustamattomia ruisnappeja

Tee näin:

1. Sekoita tuorejuusto ja smetana tasaiseksi seokseksi.

2. Pilko sipuli ja puolet persiljasta mahdollisimman pieneksi silpuksi.

3. Sekoita tuorejuuston ja smetanan joukkoon poro sekä silputut sipuli ja persilja.

4. Rouhi täytteeseen muutaman kerran mustapippuria myllystä. Maista, ja lisää pippuria tarvittaessa. 

5. Levitä kahta teelusikkaa apuna käyttäen kukkurallinen lusikallinen täytettä ruisnappien päälle, ja asettele kauniisti tarjoiluastiaan. Lisää lopuksi päälle koristeeksi loput persiljat.

6. Nautiskele. 😉

  

    – Ilona

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *