Karvoista

Tänään on ollut tylsää. Niinkuin nyt monena muunakin päivänä, tätä kun tää ilman töitä oleminen teettää. Tänään tylsyyksissäni päätin, että sheivaan. Viime kerrasta niin kainaloiden, säärien kuin jalkovälinkin suhteen on aikaa useampia viikkoja, hyvä jos kerran tämän vuoden puolella oon tuota operaatiota tehnyt.

Herkkä hipiäni ei juurikaan siedä teriä tai mömmöjä, joten karvojen poisto tapahtuu tässä osoitteessa tuotteilla hiustenleikkuukone + epilaattori + terä + Lushin Dirty-sheivausvoide. Hiustenleikkuukone sopii liian pitkäksi päässeiden karvojen lyhentämiseen sekä bikinirajalle, epilaattori hieman rajumpaa kosketusta kestäville säärille ja kainaloille ja terä+voide-komboa sitten sinne jalkoväliin. Tuntuu älyttömältä miten monta osaa ja laitetta sitä johonkin niinkin älyttömään asiaan kuin karvojen poistoon voikaan käyttää, mutta tähän tässä vuosien varrella on tultu. Ja vuosien edestä tuskaa on tän kombon eten nähtykin!

Nykyään sitä ei enää jaksa tai halua enää välittää typeristä kauneusihanteista ja ihan hyvin voin kulkea karvat kainaloissa kesähelteilläkin jos nyt ei ole hetkeen jaksanut karvoilleen ajatusta antaa. Mutta aina näin ei ole ollut.

Muutama vuosi sitten tajusin yhtäkkiä eläneeni koko aikuisikäni siinä uskossa, että jos minulla on paljon karvoja, olen vähemmän viehättävä kuin ne, joilla ei ole. En ajatellut asiaa koskaan aktiivisesti tai saanut mistää suoranaista kommenttia, minulla vaan oli päässä (sinne syötetty) mielikuva siitä, että se vaan nyt on niin. Minulla myös sattuu olemaan häpyalueella iho, jolle karvojen poistaminen ei vaan sovi. Mutta tätähän minä en suostunut uskomaan vaan vietin yli kymmenen vuotta kokeillen karvanpoistotavat aasta ööhön. Ja oli kuulkaa talkit ja vauvaöljyt, vaseliinit ja salvat, kuorinnat ja rasvat. Kunnes sitten suuren elämänmuutoksen sivutuotteena joku naksahti päässä ja päätin, että nyt loppui. Päätin antaa karvojen kasvaa omaa tahtiaan ja leikkailla saksilla sen mitä jaksan/haluan. Mitenkö tähän karva-alueita lähemmin tutkineet ovat reagoineet? Lähinnä ovat olleet kommentoimatta (kuten olivat karvattomanakin aikana) ja jopa olleet fiiliksissä. Ja mikä on oma fiilis? Upea. Aikuinen, luonnollinen, kaunis, seksikäs ja kaikenkaikkiaan upea.

Jokaisen tulisi avata silmiä niille kuville ja ajatuksille, joita meille tuolta jostain syötetään. Eikä riitä, että asian tajuaa kerran. Sitä on ajateltava aktiivisesti, muuten sitä taas tipahtaa sinne maailmaan, jossa juuri sinussa on jotain vikaa ja sinun tulee ostaa erilaisia tuotteita parantamaan vartaloasi, jotta et olisi enää niin viallinen. Sinne maailmaan tipahdan itsekin aika ajoin ja sieltä pois pyristeleminen vaatii voimia, onneksi koko ajan kuitenkin vähemmän.

Viime viikolla on esillä ollut Selviytyjät ja saarella sheivaaminen. Osallistujat saavat ilmeisesti tuoda saarelle mukanaan kolme vapaavalintaista tuotetta (jotka eivät ymmärtääkseni edes ole osallistujien käytössä ennen kuin tuotanto näin päättää) ja tuotantoyhtiö tarjoaa yhden tuotteen kaikille: sheiverin. Ei hammasharjaa, deodoranttia, pesuaineita.. Sheiverin. Tämä kertoo mielestäni paljon kulttuuristamme ja siitä kuinka naisten karvat ovat edelleen vuonna 2019 tabu.

On ihan ok olla karvaton ja nauttia pehmoisesta ihostaan. Kunhan se karvattomuus on aidosti oma päätös.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *