Haluista kertomisen vaikeus [ja kolme vinkkiä sen helpottamiseksi]

Kaikilla meillä on erilaisia seksuaalisia haluja, himoja ja fantasioita eivätkä ne kaikki välttämättä ole samoja kuin kumppanilla. Monelle varmasti näiden halujen pyöritteleminen oman pään sisällä on tuttua, mutta entä jos haluaisi jakaa tai jopa toteuttaa niitä myös  sen kumppanin kanssa? Miksi himojen jakaminen tuntuu meistä niin vaikealta ja kuinka sitten kertoa haluista kumppanille?

”sitten mä haluaisin, että levittäisit mun jalkoja äärimmilleen ja työntäisit valtavan dildon mun sisälle ja samalla hipsuttelisit mun selkää ja kutsuisit mua pupuseksi”

Itse olen useinkin ollut tilanteessa, jossa olen halunnut jakaa fantasioitani tai kokeilla jotain uutta kumppanini kanssa, mutta olen pysynyt hiljaa. Pelko siitä, että toinen tuomitsee, säikähtää, pitää liian pervona tai loukkaantuu on ollut liian suuri ja olen jättänyt himoni omaksi tiedokseni. Nyt eläessäni suhteessa, jossa kaikesta voi kertoa ja puhua ilman edellä mainittuja pelkoja tuntuu aiempi kovin surulliselta ja ennen kaikkea tylsältä. Kuinka paljon seksielämäni onkaan monipuolistunut kun olen saanut mahdollisuuden jakaa, kuunnella, kokeilla, opetella ja nauttia uusista jutuista! Enää en pelkää jakaa niitä hurjimpiakaan juttuja ja se jos joku on vapauttavaa.

Mistä ne aiemmat pelot sitten syntyivät ja kuinka on päädytty tähän tilanteeseen, jossa pelkoja ei juurikaan enää ole? Millaisin keinoin kuka tahansa voi löytää suhteeseen  seksuaalista avoimuutta ja  kertoa haluistaan pelottomammin?

Minua aiemmin estäneet syyt olivat pääasiassa tuomituksi tulemisen kauhu sekä pelko siitä, että toinen ei pysty ymmärtämään tai käsittelemään asioita, joita hänelle kerron ja koko suhde menee tämän vuoksi mutkalle. Ja kai näin teoriassa voi käydäkin, mutta onko kyseessä silloin hyvä suhde? Minulla ei myöskään ollut keinoja halujeni sanoittamiseen, se kasvotusten ja suoraan kertominen kun tuntuu edelleenkin välillä liian jännittävältä.

Nykyinen suhteeni on ollut jo alusta asti erittäin avoin mitä tulee seksuaaliseen kanssakäymiseen. Liekö syynä sen vahvasti seksinkin ympärillä pyörinyt alku vai ota tai jätä-asenteella toisen eteen heitetyt pervoimmatkin asiat, mutta joka tapauksessa jo lähtökohta on ollut erinomainen. Tietenkään kaikkea ei  ole voitu [eikä voida edelleenkään] noin vaan kahvipöydässä esiin tuoda, mutta olemme yhdessä löytäneet hyviä kommunikontikeinoja. Voisin kuvitella näiden muutamien keinojemme toimivan myös suhteissa, joissa vasta opetellaan haluista puhumista ja siksi haluankin jakaa niitä teidän kanssanne.

 

 

KOLME VINKKIÄ SEKSUAALISISTA HALUISTA KERTOMISEEN

✖ Jakakaa pornoklippejä. Tätä me tehtiin suhteemme alussa paljonkin kun halusimme tutustuttaa toisiamme toiveidemme maailmaan. On paljon helpompaa näyttää toiselle video, jossa tunnelma ja toiminta on sellaista kun toiveissasi kuin yrittää ilman materiaalia selittää kuinka ”sitten mä haluaisin, että levittäisit mun jalkoja äärimmilleen ja työntäisit valtavan dildon mun sisälle ja samalla hipsuttelisit mun selkää ja kutsuisit mua pupuseksi”. Näitä klippejä voi katsoa yhdessä tai alkuunsa [kuten me tehtiin] lähettää vaikka sähköpostilla saatesanoin. Näin toinen saa myös aikaa asian sulatteluun jos sellaiseen on tarvetta. Oli tapa mikä hyvänsä, myös klipin aiheuttamien omien ajatusten jakaminen sekä toisen ajatusten kuunteleminen on tärkeää!

✖ Viestitelkää. Joskus asioista puhuminen kasvotusten on liian jännittävää eikä asioille välttämättä edes oikein löydy omaan suuhun sopivia sanoja. Pelko toisen reaktiosta voi lamauttaa ja lopulta ei saa sanottua puoliakaan siitä mitä haluaisi. Viestittely vie pois sen fyysisen kontaktin ja tuo kevyen etäisyyden helpottamaan kommunikointia. Ja tässäkin sitä tarvittavaa sulatteluaikaa on paremmin. Me tehdään tätä kumppanini kanssa edelleen jatkuvasti enkä kyllä halua luopua tavasta ehkä koskaan.

✖ Tehkää toisillenne selväksi, että toive jostain erilaisesta ei tarkoita etteikö kumppanin toiminta aiemmin olisi ollut hyvää tai nautinnollista. Seksuaaliset halut ovat [ymmärtääkseni erityisesti naisilla] alati muuttuvia ja toive tästä uudesta asiasta ei välttämättä ole koskaan edes käynyt mielessäsi. Tämä on hyvä ymmärtää, jotta ”mikset sä ole kertonut tästä aikaisemmin?”tai ”eikö se mitä oon tähän asti tehnyt ole ollut kivaa?”-ajatukset voidaan jättää pois. Viime viikolla nännien imeminen  tuntui taivaalliselta, tänään nännit on plääh ja pyllyreikä jee ja huomisesta ei kukaan tiedä. Tämä on tietty haastavaa kun ei osaa itsekään arvata mitä seuraavaksi haluaa, mutta oikealla asenteella kyseessä on huikea ja jännittävä seikkailu!

Kuten lähtökohtaisesti kaikki tässä blogissa, nämäkin ovat vain allekirjoittaneen ajatuksia, mutta jos näistä on yhdellekin apua, olen saavuttanut tavoitteeni. Haluaisin todella kovasti myös kuulla teidän ajatuksia halujen kertomisesta tai tavoista tehdä sitä eli laittakaas ne parhaat vinkit jakoon!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *