Seksi raskauden aikana

Hupsista saatana saattais joku sanoa kun huomaisi, että blogi on totaalisen unohtunut ja edellisestä postauksesta kulunut melkein kolme kuukautta. Mutta eipä tuo nii justiinsa, elämässä kun tapahtuu muitakin aikaa vieviä asioita.

Tällä kertaa, näin melko vastikään raskauden kolmannelle kolmannekselle siirtyneenä tahdon kirjoittaa seksistä raskauden aikana ja siitä miten minä olen asian kokenut. Kuten raskauksia, kokemuksia seksin harrastamisesta sen aikana on monenlaisia, mutta koska aiheesta ei mielestäni ainakaan liikaa puhuta tuon mielelläni oman näkökulmani aiheeseen.

Kuva: Isabel Ramona Duque / pexels.com

Seksi raskauden aikana on täysin turvallista (ellei terveydentila sitä estä ja hoitohenkilökunta sitä näe haitalliseksi) ja ainakin omasta henkilökohtaisesta näkökulmastani jopa erittäin suositeltavaa. Seksi kun vaikuttaa dopamiinitasoihin, onnellisuuteen sekä hyvään oloon eikä näistä ole äidin ja sitä kautta lapsen hyvinvointiin kuin positiivista vaikutusta. Kaikkia ei tietenkään raskauden aikana seksi huvita, näin oli myös itselläni raskauden alussa. Väsymys oli niin piinaava ettei petipuuhat olleet mielessä. Toisella kolmanneksella tilanne helpotti, halut palasivat ja seksielämämme oli melko samanlaista kuin ennen raskauttakin. Tällä hetkellä, viimeisen kolmanneksen alussa tuntuu haluja olevan enemmän kuin koko raskauden aikana. Oli syy sitten hormoneissa, kesässä, hieman parantuneessa taloudellisesta tilanteessa (ja sitä kautta vähemmästä huolessa) tai siinä, että mieheni näyttää silmissäni kuumemmalta kuin ehkä ikinä, minä olen melkoisen tyytyväinen!

I S O  M A H A  J A  A S E N N O T

Nyt toki vatsani alkaa olla jo sen kokoinen, että ihan kaikenlaista panemista ei voi harrastaa ja  jokaiseen asentoon ei enää noin vaan mennä. Välillä olo on niin hankala, että keskittyminen menee ihan ohi asian. Yksi ikisuosikkiasennoistani on takaapäin paneminen, mutta nyt alaspäin painava vatsa ja sen takaa vaikeasti saavutettava klitoris aiheuttavat päänvaivaa, joten tämä asento saa odottaa raskauden jälkeiseen aikaan ellei seksin harrastamisen sijaintina ole esimerkiksi sohva, jonka selkänojalla yläkroppa voi levätä. Hieman samankaltaiseen asentoon ja ongelmaan liittyy suuseksin antaminen sängyssä, sitäkään ei voi enää normaalisti tehdä kun se kontillaan olo ei vaan tunnu hyvältä. Ja se harmittaa, koska nautin suuseksin antamisesta ja käytännössä se on mukavaa siinä muun peuhaamisen seassa. Meillä ei matalan sängyn vuoksi edes ole mahdollista vaihtaa asentoa mies istuu sängyllä ja minä edessä polvillaan-tyyppiseen ratkaisuun. Onneksi tämä(kin) nyt on melko helposti ratkaistavissa vaikka siirtämällä petipuuhat sinne olohuoneen sohvalle.

Raskaana oleville suositellaan monissa lähteissä asentoa, jossa nainen on päällä ja pystyy näin määräämään tahtia sekä penetraation syvyyttä. Tämä on meilläkin ihan hyväksi todettu asento, mutta normaalisti melko voimakkaana sekä ketteränäkin ihmisenä lisäpaino aiheuttaa minulle todella kömpelön olon ja tätä kautta vaikuttaa niin tunteeseen omasta seksikkyydestä kuin siihen itse suoritukseenkin. Kun on tottunut siihen, että siinä toisen päällä voi itseään keinuttaa ja pomputtaa juuri niinkuin huvittaa, ei painava ja tottelemattomaton kroppa tunnu oikein omalta. Näin ollen tämäkin asento on vähän sellainen, jossa ei loputtoman pitkiä aikoja oikein osaa olla.

Joten koska me nyt ei ennenkään olla mitään asentoakrobaatteja pedin puolella olla aikaisemminkaan oltu, on se yleisin asento viime aikoina ollut minä alla, mieheni päällä. Mitä sitä hyvää muuttamaan, kyllähän sitä ehtii sitten myöhemmin taas varioida ja eiköhän tässä ole kumpikin tyytyväinen kunhan sitä seksiä nyt vaan on. Ymmärtääkseni myöhemmin voi alkaa tuo selälläänkin oleminen tuntua hankalalta, joten sitten täytynee kai olla vaan kyljellään.

Kuva: Tofros.com / pexels.com

K O S K E T U S H E R K K Y Y S

Muistan alkuraskauteni aikana lukeneeni kuinka joillain naisilla kosketusherkkyys lisääntyy raskauden aikana (siinä missä toisilla kosketus tuntuu jopa huonommalta) ja omalta kohdaltani olin aiheen suhteen melko skeptinen. Olen todella aistiherkkä myös kosketuksen suhteen enkä uskonut, että herkkyys voisi vielä kasvaa. Voi kuinka väärässä olinkaan. Ehkä pari viikkoa sitten huomasin, että aina suunnatonta nautintoa aiheuttava ihon hiveleminen tuntui normaaliakin paremmalta ja kun sitten olimme tilanteessa, jossa mieheni antoi minulle suuseksiä en voinut käsittää miten hyvältä tuo kosketus pillullani tuntui. Ja kyse ei ollut vain yhdestä kerrasta vaan nyt jokainen seksikerta on tuntunut erityisen hyvältä, unohtamatta aivan tajuttomia orgasmeja!

M I T Ä  S Y N N Y T Y K S E N  J Ä L K E E N ?

Synnytyksen jälkeinen aika tietysti jännittää ja mietityttää muutenkin, mutta ehkä erityisesti jännitän sen vaikutuksia seksuaalisuuteeni ja seksielämäämme. Olen todella sinut kroppani kanssa, jopa nyt kun se on raskauden aikana muuttunut, mutta jännitän kovasti niitä muutoksia, joita synnytys aiheuttaa. En maalaa kauhukuvia tai ole varsinaisesti peloissani, mutta jännitän. Olen antanut itseni ymmärtää, että synnytys ja sen tuomat muutokset [niin fyysiset kuin henkisetkin] aiheuttavat naiselle tilanteen, jossa on välttämätöntä tutustua itseensä uudestaan. Olen jopa kuullut synnytyksen jälkeistä seksikertaa verrattavan siihen ihan ekaan kertaan. Ja jos rehellisiä ollaan, en haluaisi enää uudestaan ekaa kertaa, tämä kun sujuu nyt niin hirvittävän hyvin näin.

Toki uskon, että koko raskaus ja synnytys ovat asioita, jotka ajan kanssa lisäävät kehollista itsetuntoa ja -tuntemusta eli muuttuneen kropan kanssa osaa myös olla enemmän sinut kuin ehkä aiemmin. Ainakin toivon näin. Luonnollisesti jännitän hieman myös mahdollista episiotomiaa [välilihan leikkausta], tikkejä ja näiden tuomia hankaluuksia, mutta koska noin muutenkin elämässä asenteeni on ”kattellaan sitten kun se kohdalle sattuu” en jaksa tätäkään liikaa stressailla. Joihinkin asioihin kun vaan itse ei oikein voi vaikuttaa. [Tosin mainittava on, että sen verran yritän, tieteellisen näytön puutteesta huolimatta, että valelen öljyä tuonne alapäähäni saadakseni ainakin kuvitelman sen joustavuuden ja kimmoisuuden lisäämiseksi venymisiä ajatellen].

Kaikenkaikkiaan jännityksestä huolimatta kyllä odotan seksiä synnytyksen jälkeen. Tässä juuri vauvalle kaappitilaa tehdessäni ja eräästä kaapista kolme hyllyn verran vieneitä seksileluja tiivistäessäni yhdelle hyllylle haaveilin jo siitä kuinka pääsemme noita leluja taas käyttämään. Tällä hetkellä kun ei esimerkiksi piiskat tai dildot tunnu hyvältä ajatukselta eikä seksikkäät hepeneetkään mene päälle. Vaikka raskauteni on sujunut hyvin ja osittain jopa nautin tästä, kaipaan kyllä kovin sitä seksiä ja seksikkyyttä, johon olen tottunut ja josta niin kovin nautin. Onneksi raskaus ei ole ikuista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *