Ladataan...
NKaijanen

Täysin sininen taivas, auringon paiste sekä kaffet ja munkkipossut tunnelmallisessa toriteltassa keskellä vilkasta kauppatoria. Mikäs sen parempi kesäfiiliksen nostattajista. Samalla kaffeja juodessa pääsee aitiopaikoilta seuraamaan vilkasta ja iloista toritunnelmaa. Ainakin itselle tästä on syntynyt jo yksi kesän ehdottomista kohokohdista ja ollut perinteenä jo lapsuudesta saakka. 

//One of the favorite tradition and the best way to get a summer feeling is to take a traditional coffee break in the Kauppatori marketplace. 

 

 

 

Ladataan...
NKaijanen

Istun bussissa ja kauniit suomalaiset peltomaisemat vilisevät vierelläni. Olen matkalla kohti kesämökkiä, mutta hiukan erilaista sellaista. Luovuuden ja rennon ilmapiirin omaavaa creative campia, jonka ystäväni on perustanut Mänttään. Olo on onnellinen ja mieli tyyni. Mietin mielessäni mitähän kaikkea ihanaa syntyy tälläkin reissulla. Takuuvarmasti ainakin unohtumattomia hetkiä ja muistoja.

Olen pitänyt erittäin pitkää hiljaiseloa blogini suhteen. Kauhea sanoa, mutta itseasiassa se on tehnyt erittäin hyvää ja olo on nyt elinvoimaisempi kuin aikoihin. Kuukausi on mennyt melkein huomaamatta ja siihen on sisältynyt paljon uusia muutoksia arjessa. Ihania sellaisia. Kuitenkin muutokset ovat vieneet niin paljon aikaa, ettei omat voimavarat ja tunnit vuorokaudessa ole riittäneet enää blogin päivittämiseen.

Nyt kun suuret muutokset ovat päässeet vauhtiin, on aika nauttia oikein kunnolla kesästä ja jakaa ihania muistoja myöskin täällä blogissa. Mitähän kaikkea tämä kesä tuo tullessaan? Varmasti voi ainakin sanoa, että se tulee pitämään sisällä paljon naurua, iloa ja erilaisia retkiä ympäri suomen. 

Upeaa kesän alkua kaikille! 

//The last month has been one of the fastest in this year and there have been many wonderful changes during this time. For this reason, I haven't had enough time to write here. Now, normal routines are back and there is finally more time to share wonderful things here. Above pictures are from my friend's a bit different summer cottage. It's a summer cottage for creativity and good vibes. Enjoy and hopefully, you have had a wonderful start for the summer!

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
NKaijanen

Suomessa näyttää jo hellekesä alkaneen ja lämpötilat kilpailevan Espanjan kelien kanssa. Tälläiselle sokerihiirelle myöskin iskee makean himo lähes päivittäin. Tästä johtuen olen alkanut kokeilemaan erilaisia ns. "terveellisempiä" herkkuja kevään ja toivottavasti tulevan hellekesän kunniaksi. Myöskin samalla kun nämä helteet ovat alkaneet lämmittämään ihanasti, sokerinhimo muuttuu tarpeeksi hiukan freessimpiin herkkuihin. Chia mustikka kerrosherkku on yksi uusi kevään lemppareistani ja samalla saa helposti tyhjennettyä viimeiset marjat pakkasesta ennen uuden marjastuskauden alkua. 

Chia mustikka kerrosherkku kahdelle:

Chia vanukas:

- Noin 4 rkl chia siemeniä 

- Noin 3 dl kauramaitoa 

 

Muut kerrokset:

- Kourallinen muromysliä

- Noin 2 - 3 dl pakastemustikoita 

- 250 ml vanilijakastiketta 

- Ripaus kanelia 

- Halutessasi kaapin kätköistä löytyviä suklaanjämiä 

Valmista ensin chia vanukas. Sekoita chian siemenet ja kauramaito sekaisin. Laita vanukas jääkaappiin tekeytymään. Jos alkaa näyttämään, että vanukkaasta tulee liian jämäkkää lisää nestettä ja anna tekeytyä hiukan pidempään. Jos taas päinvastaisesti vanukas alkaa näyttämään liian nestemäiseltä lisää hiukan siemeniä ja anna tekeytyä lisää. 

Kun chian siemenet ovat riittävästi turvonneet ja seos alkanut muuttua vanukasmaiseksi, ala kokoamaan kerrosherkkua. Jääkaapissa chian siemenien turpoamiseen menee noin reilu 15 - 20 min, joten odotusaika ei ole sen pidempi. 

Lado syvien jälkiruokakulhojen pohjalle ensin muromysli, jonka päälle reilu kerros vanilijakastiketta. Tämän jälkeen lado päälle reilu kerros pakastemustikoita ja mustikoiden päälle chiavanukasta. Vanukaskerroksen päälle vielä reilu kerros vanilijakastiketta ja ripotellen hiukan muromysliä. Viimeistele jälkiruoka ripottelemalla päälle kanelia ja halutessasi kaapin kätköistä löytyviä suklaanjämiä. 

Se hiukan "terveellisempi" kesän herkku on valmis!

//Summer is coming fast and actually in Finland is better weather than here in Spain. This fresh chia blueberry dessert is perfect for warm spring and summer days and it is an easy way to spend all last summer's frozen berries before the new berry season start. 

Chia blueberry dessert

- Around 4 tablespoon chia seeds

- Around 3 dl oat milk

- A handful of crunchy muesli

- 250 ml vanilla sauce

- Around 2-3 dl frozen blueberries

- Cinnamon

- Leftover chocolate bites

 

Mix together around 4 tablespoon chia seeds and around 3 dl oat milk. Put in the fridge and wait around 15-20 min until the mixture has become pudding. Put in the bottom of the dessert bowl crunchy muesli. Then add vanilla sauce, blueberries, and chia pudding. Finalize the dessert, adding on the top of the layers a bit more vanilla sauce, crunchy muesli, a pinch of cinnamon and if u want, some leftover chocolate bites. 

 

 

 

 

Ladataan...

Pages