Cosmokilarit, tai: Viikon typerin lista

cosmo.jpg

[Cosmokilarit]

Cosmopolitan-lehden typerien, naisia/miehiä/koko ihmiskuntaa halventavien artikkeleiden lukemisesta johtuva raivokohtaus. Johtaa runsaaseen kiroiluun sekä mahdollisesti lehden repimiseen.

Tänään kiskaisin pahemman laatuiset cosmokilarit. Syy? Lehden nettisivuilla julkaistu viidenkymmenen kohdan lista asioista, joita ei pidä unohtaa parisuhteen vakiintuessa. Älkää käsittäkö väärin: listalla on ihan hyviäkin juttuja. Sellaisia perusasioita. Että kumppania tulee kertoa rakastavansa, että joskus on kiva pitää kädestä, ja koskettaminen on hyvästä. Mutta sitten on myös niitä kohtia jotka saivat minut latomaan ärräpäitä toisensa perään.

Kuten esimerkiksi nämä:

* Älä laita deodoranttia, puhdista korviasi tai leikkaa varpaankynsiäsi miehesi nähden.

Mitä vittua? Eiköhän mies tiedä, että minäkin luonnostani hikoilen, ja että korvani tuottavat vaikkua ja varpaankynteni kasvavat pituutta siinä missä muidenkin ihmisten. (Ja jos mies ei sitä tiedä, tai vaihtoehtoisesti tahdo tietää, niin sitten on kyllä miehessä vikaa.) Miksi ihmeessä koettaisin moiset asiat siis piilottaa? Minkä vuoksi kukaan yrittäisi pitää yllä tällaista typerää illuusiota, jonka mukaan nainen on nukke, jonka muovikroppa ei toimi kuten tavallisen ihmisen? Todella epätervettä käytöstä, jos minulta kysytään.

Sitä paitsi yhdessä asuessa tällaisten perusjuttujen piilottaminen on aika mahdotonta. Ellei sitten satu asumaan kymmenen kylppäriä sisältävässä kartanossa.

* Älä anna hänen nähdä likaisia alusvaatteitasi.

Minun tulisi siis myös esittää, ettei ruumiini muodosta minkäänlaisia eritteitä, eivätkä alusvaatteeni siten koskaan likaannu? Anna mun kaikki kestää. Entä miten tämä hoituisi käytännössä – nainenko se yhdessä asuessa kaikki pyykit pesee, niin ettei mies vahingossakaan joutuisi kasvokkain likaisten pikkareiden kanssa? Vai pesevätkö molemmat omansa? Aika vaikeaksi menee. Likapyykkiä ei tietenkään tarvitse jättää pöydille lojumaan, mutta kaikilla meillä likaantuvat pöksyt käytössä. Piste. Emmeköhän me aikuiset ihmiset jo voisi tämän asian hyväksyä.

* Pidä alapään karvoitus siistinä ja huoliteltuna.

Cosmon sopisi jo lakata tunkemasta kaikkia naisia tiettyyn muottiin. Minun puolestani kaikki tehköön karvoituksellaan mitä lystäävät, mutta en pidä tällaisesta asenteesta, jonka mukaan alapään ajelu on täysin oletusarvoista – että kaikki normaalit naisethan niin tekee! Ehei, eivät tee. Eivät suhteen alussa eivätkä myöhemminkään. Eivätkä kaikki miehetkään todellakaan sellaista vaadi. (Muistatteko muuten vielä kiivaat karvakeskustelut, osat yksi, kaksi ja kolme?)

* Pukeudu kotonakin söpösti. Ehkä hyvin istuvat joogahousut löysien verkkareiden sijaan?

Minä pukeudun kotona ennen kaikkea mukavasti, ja se ei tule muuttumaan. Jännittävää kyllä, kukaan ei ole koskaan kieltäytynyt harrastamasta seksiä kanssani tämän vuoksi. Eiköhän se tyydyttävä seksielämä ole ihan muista asioista kiinni kuin minun pieruverkkareistani. Sitä paitsi miksi naisten ylipäänsä pitäisi pukeutua “söpösti”? En ole enää viisivuotias, kiitosvainoikeinpaljon.

* Naura hänen vitseilleen. Huonoillekin.

Häh. No en tietenkään naura, jos vitsit kerran ovat huonoja. Eihän minunkaan huonoille heitoilleni naureta. Feikkaamalla ei synny mitään hyvää. Kuten orkkujen, tulee myös naurujen olla aina aitoja, muuten niillä ei ole mitään arvoa.

* Esitä kiireistä ja tärkeää, vaikka olisit menossa vain manikyyriin. ”Tulen tänään kotiin vähän myöhemmin, minun täytyy hoitaa asioita.”

?????

* Varmista, että olet yksin, kun vetelehdit sohvalla ja syöt jäätelöä suoraan purkista.

En todellakaan keksi miksi tällainen toiminta pitäisi pitää salassa. Ehkä mikäli ei tahdo jakaa sitä jäätelöä? Muuten en todellakaan tajua mitä saatanaa Cosmo tällä ajaa takaa. Sohvalla vetelehtiminen ja jäätelön syöminen kumppanin kanssa yhdessä voi kuulkaas olla oikein kivaa.

Ja viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisempänä:

* Sipaise huulikiiltoa, vaikka vain pistäytyisitte kaupungilla. Vähän punaa hänen ilokseen – ei kai feministiliike nyt siihen voi kaatua?

En edes tiedä mitä tähän pitäisi sanoa. Käyttäköön huulipunaa kuka tahtoo ja miten tahtoo, mutta mikä ihme tuo typerä ja täysin tarpeeton feministidissaus oli? ”Feministiliike” ei ole koskaan koettanut kieltää keneltäkään huulikiiltoa. Pisteenne vain vähenevät, Cosmo. Älkää yrittäkökään enää tämän jälkeen väittää, että olette feminismin asialla. Ette meinaan ole.

 

Loppukevennyksenä vielä toisenlainen näkemys siihen, mitä Cosmopolitanin kansi todella viestittää:

cosmo2.jpg

 

Psst! Tsekkaa myös aiemmat erimielisyyteni Cosmon kanssa:

Cosmo panee parastaan, tai: Seksivinkeistä paskimmat

Vesiseksiä, tai: Hukkumisvaarasta miinusta

 

Kuvat: omtimes.com, fashaddix.com, happi.nettiareena.fi, shrink4men.wordpress.com

Kommentit (39)
  1. Supporttaan. Rispekt.

  2. Paperiperhonen
    19.6.2013, 07:21

    Ihmeellistä että sama teksti saa aikaan suurta vihaa ja hilpeyttä samaan aikaan, kertaalleen luettuna! En ole ikinä muutenkaan ymmärtänyt Cosmoa, mutta tuo ”Älä laita deodoranttia, puhdista korviasi tai leikkaa varpaankynsiäsi miehesi nähden.” oli kyllä huippu!! Ei jessus, ei naiset ole mitään robotteja jotka tungetaan muottiin ja pidetään siellä. Musta on ainakin välillä ihan kivaa kotona saada pukeutua lökäreihin ja syödä jäätelöä suoraan purkista ja poikakaveri liittyy jopa innoissaan seuraani toisinaan!! Jos Cosmo on luonut naisille tuollaisen muotin (miltä pelottavasti vaikuttaa) niin lupaan tässä ja nyt että en ikinä koskaan milloinkaan tule sopimaan/sovittautumaan/suostu tungettavaksi siihen. Kiitos.

     

    (tottakai jossain määrin nuo asiat on ihan totta ja noudatuskelpoisia joidenki kohdalla, mutta rajansa kaikella)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *