Ihanimmat slovarit 4ever <3

No Sex and the City

Muistatteko vielä, miten valtava merkitys slovareilla oli joskus esiteininä? Parhaimmillaan hitaat kappaleet tuntuivat omien tunteiden tulkeilta ja kertoivat siitä kiihkeästä kaipuusta, jonka kohteena oli ties kuka luokan pojista just silloin. Koulun diskoissa hitaiden aikana seisoskeltiin liikkasalin seinustalla napapaidassa ja leviksissä ja toivottiin kiihkeästi, epätoivoisesti, koko olemuksen jokaisella atomilla, että se joku ihana tulisi hakemaan tanssimaan – tai että oikeastaan kuka tahansa tulisi. Että pääsisi sinne keskilattialle huojumaan ja kajareista kaikuva musiikki tuntuisi koko kehossa ja sitä se rakkaus olisi.

En koskaan ollut niitä luokan suosituimpia tyttöjä, ja niinpä en päässyt tanssilattialle usein, heilumaan sinne muiden katseiden alle ja kateuden kohteeksi: kädet jonkun kaulassa, tanssikumppanin kädet vyötäisillä tai ehkä valumassa uskaliaasti kohti farkkujen takamusta. Niinpä vietin suurimman osan hitaista siellä seinustalla seisoskellen, potkiskelin lattialle parin markan pusseista tallautunutta popcornia tennissukillani ja haaveilin rakkaudesta, sellaisesta rakkaudesta, joista noissa biiseissä kerrotaan.

On uskomatonta, miten jonkun tietyn tutun kappaleen pelkät ensitahdit voivat yhä edelleen suorastaan upottaa muistoihin ja siihen kaikkeen, mitä vaikkapa 11-vuotias minä tunsi. Laitan rahisevan cd-levyn soimaan, valitsen oikean biisin ja palaan mielessäni välittömästi sinne koulun liikkasalin diskoon miettimään, miten hienoa sen rakkauden on oltava, kun siitä näissä biiseissä tällä tavalla pakahduttavasti kerrotaan, ja että mun tunteet Tuomasta/Mikaa/Anssia/Jonia kohtaan on kyllä just tällaisia.

Voi muistoja! Olen ollut jo useamman viikon tiukasti näissä nostalgiafiiliksissä, sillä kaivoin esiin noita kultaisen 90-luvun hittilevyjä sisältävän laatikon varastosta ja olen luukuttanut vanhoja levyjäni jatkuvalla syötöllä esimerkiksi ruokaa laittaessani. Kiss FM Hits! Hittibuumit! Miksei näin hyvää musaa tehdä enää!

Saadakseni tästä kaiken mahdollisen irti olen myös ruvennut järjestämään itselleni täydellinen kouludisko -teemaisia soittolistoja, joille olen valkannut kaikki ne parhaat kappaleet – mukaan lukien ne slovarit. Tästä onkin seurannut ankaraa pohdintaa liittyen muun muassa siihen, mikä slovari olisi kaikkien aikojen suosikkini ja mikä hyvä kakkonen, ja että kukas niistä Bäkkäreistä nyt olikaan se ihanin. Tämän jälkimmäisen kysymyksen kohdalla en ole vielä päässyt selvään lopputulokseen, mutta slovareiden lista alkaa olla aika lailla järjestyksessä. Ja tadaa, tässä se on – top vitoseni ihanimmista slovareista ikinä.

Varoitus: listan kappaleet saattavat saada ysärilapset kupsahtamaan nostalgisen tunnevyöryn alle.

 

1. Boyzone: Words

2. Bon Jovi: Lie to me

3. Glen Medeiros: Nothing’s gonna change my love for you

4. Robbie Williams: Angels

5. Seal: Kiss from a rose

 

Niisk. Ja tajusin muuten juuri tuota Words-videota katsellessani, että saatan vieläkin olla vähän olen edelleen korviani myöten rakastunut Boyzonen Ronaniin.

 

Mitkä ovat teidän lempislovareitanne?

 

 

Jatka lukemista:
laita soimaan: body positivity playlist
Musiikkia makuuhuoneeseen: Seksisoittolista?

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentit

Suttastiina

Teininä en paljon slovareista piitannut, kun punk&uusi aalto olivat parasta musiikkia ikinä!
Mutta sit myöhemmin...
Claptonin Wonderfull tonigt, oooh

Kitaron Caravan

Chris DeBurgh: Lady in Red

ja nykyisin jo kulunut, mutta silti niin muistoja tuova:
George Michaelin Careless Whisper

Hahahah: + parikymppisenä oli tuttu DJ vakkariraflassa ja se alkoi soittaa nämä biisit "viimeisinä hitaina", kun ehkä vuoden ajan olin aina käynyt niitä ruinaamassa joka kerta iltaa istuessani (joka oli silloin n. 3 kertaa viikossa). "Tuut kuitenkin roikkumaan tuohon etkä lähe ennenkuin soitan nää!"

Jemina
No Sex and the City

Eric Clapton on kyllä jotenkin ihku!

Ja oisinpa itsekin ollut teininä yhtä valveutunut ja kuunnellut punkkia. Meikähän siis popitti noihin aikoihin lähinnä vain ja ainoastaan Spice Girlsiä, ja ehkä vähän euroteknohumppaa siihen lisäksi. :D

Only You sekä Yazoon että Flying Picketsien versiona.

Jemina
No Sex and the City

Siis tää video on kyllä täydellisen härö helmi!

 

Oih! 

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

No ehdottomasti Bon Jovin Always ja Elton Johnin Can you feel the love tonight!

Jemina
No Sex and the City

Mun oli aivan valtavan vaikea päättää Alwaysin ja Lie to me:n välillä! Molemmat ovat niiin ihania. Laitetaan tuo Always nyt tähän myös, kaikkien kuunneltavaksi:

Ranja
Haavekuvia

Rednexin Wish You Were Here. <3

Jemina
No Sex and the City

Tää taisteli pitkään paikasta Top 5 -listallani, mutta päätyi lopulta kutossijalle ja jäi siksi tästä mainitsematta. Mutta aivan ehdottomasti yksi ihanimpia ysärihelmiä tämäkin!

Jemina
No Sex and the City

Koin yhtäkkiä déjà vun ja jäin miettimään, että ollaanko tästä aiheesta puhuttu Lilyssä aiemminkin... Ja pienen googlailun jälkeen löysin Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogin postauksen melkein viiden (!) vuoden takaa. Jos siis kaipaatte lisää musamuistoja kouludiskoista, suunnatkaa lukemaan Tiian kattava lista: http://www.lily.fi/blogit/mua-lemmitko-viela-kustaa/kadet-kaverin-takataskuun-eli-kenen-tahtiin-tanssit-hitaita

Pyynö (Ei varmistettu)

Ai hitto, tuo Angels. Vieläkin tulee armottomat kylmät väreet. Mutta jos joku tahtoo lisää niin tässä ois Ewan McGregor laulamassa sitä. Ei kestä kiittää. https://www.youtube.com/watch?v=HXtKCSYmWog
Noin 1:45 alkaen action.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.