Katso kohukuvat: 900 miestä pukeutui samanlaiseen asuun!

No Sex and the City

Suomen itsenäisyyden juhlinnassa on sellainen jännä piirre, että siinä keskitytään vuosi vuodelta lähinnä naisten vaateparsien ruotimiseen. Ja kuten kaikki tietävät, kamalinta mahdollista juhlassa on tietysti se, jos vahingossa päälle sattuu samanlaiset vaatteet kuin jollakulla toisella. Iltalehti mehusteli tällä mahdollisuudella jo etukäteen jutullaan Onneton yhteensattuma Linnan juhlissa - sama puku ollut jopa 11 vieraalla. Kyseisen jutun kuvituksena nähtiin pari samanlaista klänninkiä, ja se on ilmeisesti ihan hirveää. Mutta tiedättekös: itse kun tarkkailin juhlista otettuja kuvia, silmääni sattui vielä pahempi ja vieläpä säännöllisesti toistuva muotimoka, josta kuitenkin vaietaan vuosi toisensa jälkeen. Missä esimerkiksi kohu näistä kolmesta herrasta, jotka saapastelivat paikalle ihan muina miehinä, sataprosenttisesti samanlaiset rätit niskassa:

Yksi pyrki näköjään erottumaan sillä, että oli laittanut jotkut hilut rintapieleen roikkumaan, mutta hämäysyritys on ihan turha - kaikkihan me nähdään, että tässä tepastelee täydelliset tekstiilikolmoset! Kerhoon on myös tunkua, sillä myös näillä kavereilla näyttäisi olevan tismalleen samat releet yllä:

Eikä siinä vielä kaikki! Tsekkaa jos et usko! Myös tämän herraköörin kohdalla oli käynyt onneton yhteensattuma, ja he olivat kaikki pukeutuneet prikulleen samaan asuun hekin. MISSÄ MUOTIPOLIISIT SILLOIN KUN HEITÄ TODELLA TARVITTAISIIN?

Koska Linnaan kutsutaan vuosittain n. 1800 vierasta, voinemme olettaa että heistä noin 900:lla oli enemmän tai vähemmän samanlainen asu päällään - siis juuri tällainen kuin näissä ylläolevissa kuvissa.

MIKSI minun pitää välittää siitä millainen mekko kenelläkin on, ja että onhan se varmasti uusi ja ihan erilainen kuin muilla, kun samaan aikaan samalla punaisella matolla tepastelee lähes tuhat miestä samanlaisissa vaatteissa - eikä kukaan sano asiasta mitään?

 

Kuvat: Iltalehti ja Iltasanomat

 

Psst! Olethan jo muistanut seurata blogia myös Facebookissa ja Bloglovinissa?

Kommentit

Jemina
No Sex and the City

Suosittelen ehdottomasti myös Saaran ja tinndyn oikein osuvia tekstejä siitä, miten Suomen itsenäisyyttä juhlistaessa yhden naisen nännit ovat selkeästi tärkeämpi puheenaihe kuin sadat kaduilla mellastavat natsit.

Helios (Ei varmistettu)

Kiinnostavaa aiheessa on myös se, että ainakin oman kokemukseni mukaan tätä pukujen ja pinnallisuuden kilpavarustelua ylläpitävät hyvin pitkälti naiset itse - toki äänekkään vähemmistön sitä aktiivisesti kritisoidessa. Ehkäpä voidaankin pohtia samankaltaista kysymystä kuin aiemmassa postauksessa esiintyneiden muotilehtien kohdalla: jos naiset itse näin haluavat toimia, kenellä silloin on valta se tuomita?

Jemina
No Sex and the City

Se, että jotkut naiset tykkäävät pukeutua hienoihin klänninkeihin ja lähteä tanssimaan on yksi juttu - ja se tapa, jolla pukuja/meikkejä/kasvoja/rintoja nykyään erinäisissä lehdissä arvostellaan, on sitten ihan toinen. Näillä kahdella ei varsinaisesti ole minkäänlaista suoraa suhdetta: eihän gaalamekkoon pukeutuminen tarkoita sitä, että samalla antaisi kaikille oikeuden sanoa mitä tahansa siitä mekon alle peittyvästä kropasta, siitä mekkoa kantavasta ihmisestä?

Ainakin minun puolestani kaikki voivat siis pukeutua ihan miten tykkäävät, ja henk.koht. vituttaa lähinnä tämä ulkonäkökeuhkoamisen sukupuolittuneisuus.

Helios (Ei varmistettu)

Tarkoitinkin sitä, että omassa kokemusmaailmassani kaikkein innokkaimpia pukujen ja niiden kantajien arvostelijoita ovat juuri toiset naiset - niin linnan juhlissa kuin muotimaailmassa. Ja tämähän siis myös itseäni suuresti vituttaa, koska omasta mielestäni se on dorkaa.

Jemina
No Sex and the City

Se on varmasti ihan totta. Itse olen aika varma siitä, että tämä on ennen kaikkea opittua käytöstä. Siis että tässä kulttuurissa suurin osa naisista yksinkertaisesti kasvatetaan siihen, että lähes ainoa tapa suhtautua toisiin naisiin ja hakea omaa positiota suhteessa heihin on nimenomaan ulkonäön arvostelu - positiivisen tai negatiivisen kautta. Ja se on kyllä tosi surullista. En siis missään nimessä sano, etteikö vaikka ihanan mekon perään sopisi huokailla tms., mutta kyllähän me kaikki tosiaan kovasti vahvistamme sitä ajatusta, jonka mukaan about tärkeintä naisessa kuin naisessa on tämän ulkonäkö.

ReettaM
Harharetkiä

Arvasin, että tulee nännikohu! Vieläkin oli tuoreessa muistissa se Jonna Tervomaan asusta seurannut kansallinen pahennus, vaikka olisi tosiaan ollut tärkeämpääkin puhuttavaa.

Mutta tää oli ihana ja osuva! Linnan juhlat tuntuu olevan se viimeinen konservatiivisuuden linnake, jossa pidetään viimeiseen asti kiinni etiketistä ja sukupuolirooleista. Esteetikkona musta on ihana katsoa niitä pukuja, mutta onhan se mälsää, että miehet vetää vuodesta toiseen samoissa vermeissä ja naisilta odotetaan jotain järisyttäviä pukeutumisvalintoja joka vuosi (paitsi ei nännejä). Pistäis miehenä harmittamaan! (Tai jos sattuisi olemaan nainen, jota ei pukeutuminen voisi vähempää kiinnostaa.) Illan hienoin puku oliki Robinilla!

Jemina
No Sex and the City

Joo, on ihan käsittämätöntä miten sukupuolibokseista ja niiden mukaan pukeutumisesta ei saisi Linnassa joustaa lainkaan! Parketilla sopii liidellä mitä kipeimmissä mekkoviritelmissä, mutta auta armias kun Silvia Modig vetää puvun päälle, niin johan siinä ollaan huutamassa kurkku suorana etikettivirheistä, epäkunnioittavuudesta, läpä läpä.

Voiskohan joku jo kertoa näille etikettimuumioille, että kun kerran naiset voivat nykyään toimia jopa kansanedustajina, niin totta vitussa he saavat myös edustaa housuissa hameen sijaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tajuan hyvin pointin ja olen ehdottoman samaa mieltä. Mutta kun nauran silti kaksinkerroin, enkä voi lopettaa.:''D

Alakerran naapuri (Ei varmistettu) https://alakerrantarinoita.wordpress.com/

Hah hah hah. Peukku.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä pahinta, heillä oli viime vuonna samat puvut!!

Jemina
No Sex and the City

TOTTA! Tässäkin taas nähdään, miten maailmassa on virhe: kun Halonen taannoin esiintyi Linnan juhlissa mekossa jota oli käyttänyt myös kaksi vuotta aiemmin, jaksettiin siitäkin keuhkota vaikka kuinka. Ja sitten kukaan ei sano mitään, vaikka nämä 900 MIESTÄ SAAPUVAT PAIKALLE VUOSI TOISENSA JÄLKEEN AINA SAMOISSA RYTKYISSÄ.

Jumalauta.

Kommentoi