Miehen suusta, tai: Karvakeskustelu kuntosalilla

No Sex and the City

Hiuksensa ja partansa juuri lyhyeksi ajellut Hyvä Mies™ palasi kuntosalilta ja istutti minut alas. “Mun täytyy kertoa sulle jotakin.” Tämä kuulosti niin vakavalta, että minä jo melkein pelästyin. "No mitä?"

“Mä olin menossa saunaan, kun yksi bodari käveli mun ohitse, kattoi mua tällä tavalla [toljottaa haaroväliäni] ja sanoi, että eikös sun pitäis ajella myös tuo?”

Poikapolon järkyttynyt ääni melkein nauratti. Minä kun olin ajatellut jotain pahaa tapahtuneen! Tosiasiassa tämä oli vain havahtunut katselemaan ympärilleen ja huomannut, että kaikki kuntosalin saunassa istuneet miehet olivat ajelleet alapäänsä. Osa posliiniksi, ja loput oikein lyhytkarvaiseksi.

Ymmärsin kyllä viattoman miehen hämmennyksen: en ollut itsekään tiennyt, että puskansheivaustrendi on levinnyt jo miestenkin keskuuteen. Naisten kohdalla moinenhan on vallinnut jo pidemmän aikaa (ja asiasta on keskusteltu kuumeisesti tälläkin tontilla, muun muassa täällä ja täällä), mutta nyt ovat sitten sukupuolten väliset raja-aidat kaatuneet tälläkin osa-alueella. En ole ihan varma siitä, mitä kehityksestä ajattelen. Toisaalta on hyvä, ettei itsensä kiduttaminen kauneuden vuoksi ole enää ainoastaan naisten tehtävä... Mutta eihän tasa-arvoa sillä saavuteta, että kaikki hankkiutuvat karvoistaan eroon!

Kammoan myös ajatusta karvattomuuden normalisoitumisesta ja sen vaikutuksesta tuleviin sukupolviin. Häpykarvojen olemassaololle (ja rauhaan jättämiselle) on lukuisia hyviä syitä, joten en soisi sheivailun ylettömästi lisääntyvän. Ja kasvaako tämänhetkisistä lapsista ihmisiä, jotka eivät ole koskaan nähneet luonnontilassa olevaa häpykarvoitusta - naisella tai miehellä? Jotenkin tämä mielikuva pelottaa minua.

Ylevän kauhisteluni lisäksi näkemykselläni on myös toki henkilökohtaisempi puoli: en nimittäin lainkaan tykkää ajeltujen alapäiden kohtaamisesta makuuhuoneessani. Pelokkaasti tiedustelinkin äkillisesti karvamuodin maailmaan havahtuneelta mieheltä, että aikooko tämä nyt alkaa itsekin sheivata itseään kaikkialta kuntosalin kundiporukkaan paremmin sopiakseen. Hyvä Mies™ vakuutti kuitenkin, että näin ei tule tapahtumaan. Ja hyvä niin. Minä en meinaan todellakaan tahtoisi yhtäkkiä löytää toisen housuista jotakin kynittyä kanankappaletta muistuttavaa.

Mitä mieltä te olette - miellyttääkö sheivattu mies?Kuva: wikihow.com

Kommentit

Seregi
Sekaisin Seregistä

Käytän samaa argumenttia kuin miehet naisten sheivauksesta puhuessa: ei mene ainakaan karvat suihinottaessa suuhun

Satunnainen vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin oon kyllä enemmän karvojen puolella kuin karvattomuuden. Etenkin naisilla, jos ei oo oikeasti mitään karvoitusta, niin tulee jotenkin härski olo, et se nainen on vielä kuin lapsi jolle ei oo karvat kasvanut. Mun mielestä aikuislle kuuluu karvat, lapsilla ei (tietenkään). Tietenkin hullua pöheikköä on hyvä siistiä koska liika on kyllä liikaa tässä asiassa. Jäin vaan miettimään et miksi jotkut sheivaa kokonaan ja ainoa syy mun mielestä on just toi Seregin mainitsema, mut ei suuseksiä varten mun mielestä silti tarvii posliiniks vetää. Ennemmin kannatan hygieniaa siellä alapäässä.

Heh, joku sanoi hyvin tuossa "Puskainspiraatiota II, tai: Laittaisitko vaginalle meikkiä?" jutussa: "Siis minä olen jumankauta NAINEN (tähän voisi laittaa myös, että MIES), en mikään lapsi tai kynitty broileri. >.<"

Onneks näyttää olevan melko paljon ihmisiä jotka eivät oo posliinin kannalla. Tai jos tietysti tykkää, niin oma puskahan se on, mutta jotenkinmusta tuntuu vaan menevän asiat väärinpäin jos aikuisten ihmisten alapäät muistuttaa pikkulasten alapäätä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua ainakin ällöttää karvattomat miehet. Vatsasta alaspäin on ehdoton alue josta EI saa niitä leikellä. Siistiminen asia erikseen, mut voi yöäk kun joku on ajellut sääret, reidet ja sitten koko alapääkarvoituksensa. Lisäksi tykkään siitä (hih) kun seksin aikana miehen karvasto ihanasti hieroo omaa alapäätä.

Lounastelia

Ei posliini, mutta lyhytkarvainen mies miellyttää. Kunpa omakin suostuisi. Nuo miesten karvat kun kasvavat aika paljon pidemmiksi kuin meidän naisten....

Vattu

Karvattomuus tuntuu tosi oudolta, mutta mulla onkin aikuisena ollut miesmaku varsin viiksekäs/ hipahtava. Olisi kummallista jos kaikilla olisi karvaiset naamat, mutta alapää viimeistelty oikein siloiseksi. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ite tykkään,että mies on edes siistinyt karvansa! muttei tarvi olla siis kokonaan ajteltu pois.

nansk

Täytyypä sanoa, että olen tässä viime aikoina törmännyt (en sanan kirjaimellisessa merkityksessä) yllättävän moneen karvattomaan mieheen! Sekasaunoissa opiskelijaporukoilla lähinnä. Oikeastaan enemmistö on vähintäänkin lyhytkarvaista ja tosi moni ihan posliinia, mikä ei kyllä ole oma henkilökohtainen preferenssi... Kaipa sekin alkaa yleistyä.

Jemina
No Sex and the City

Seregi, itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt kyseistä argumenttia, kun ei niitä karvoja nyt niin paljon irtoa! Minua ainakaan ei ole asia koskaan haitannut. Onkohan joillakuilla pahempikin karvanlähtöaika, niin että tukkaa lähtee tukoittain, vai miten homma haittaa joitakuita niin urakalla, ja toisia taas ei ollenkaan?

Satunnainen vierailija, itsekin vierastan todella paljon juuri tuota assosiaatiota esiteinin karvattomiin paikkoihin. Ja nimenomaan hygieniasta huolehtiminen riittää, karvattomuutta ei ainakaan omasta mielestäni suuseksiin tarvita. Eihän meistä suurin osa ole myöskään ajelemassa päätään siiliksi vain siksi, että hiuksia toisinaan irtoaa ja joutuu vaikka omaan tai kaverin suuhun?

Vierailija, joo, karvattomuus tuntuu jotenkin... Keinotekoiselta? En näe mitään syytä leikkiä muovista barbinukkea, kun karvojen kasvu on kuitenkin täysin normaali, meissä kaikissa tapahtuva asia. Olemme apinoiden jälkeläisiä, perkele!

Vigg, oletko keskustellut asiasta kumppanisi kanssa, perustellut mieltymyksiä puolin ja toisin? Olisi hauska kuulla muidenkin (miesten) mielipiteitä siitä, miksi sheivataan tai ei sheivata.

Vattu, itsekin tykkään juuri parrakkaista miehistä, kuten jo Movemberin yhteydessä tuli todettua. Ja näyttäisi tosiaan aika erikoiselta, jos puolessa pojassa karva rehottaisi villinä ja vapaana, ja toinen puoli olisi sellaista millin sänkeä! Pelkkä ajatuskin saa repeilemään syntyvälle mielikuvalle. :D

Vierailija, saanko tiedustella miksi siistitty on puskaa miellyttävämpi? Onko argumenttina tuo jo mainittu suuseksi ja karvoja suussa -yhtälö, vaiko jokin muu? Näyttääkö paketti paremmalta niin? Itse olen erityisen epäluuloinen kaikenlaisia lyhentelyjä kohtaan siksi, että kuten partakin, sellainen törröttävä sänki kutittaa ja pistelee usein.

Jemina
No Sex and the City

nansk, todisteita! Karvattomuus on siis tosiaan yleistymässä, eikä kyseessä ollut yksittäistapaus! Pelottavaa. Vai onkohan tämä jo ihan vanha juttu, ja minulta vain mennyt moisen trendin olemassaolo kokonaan ohi? Sekin lienee mahdollista, sillä en ole käynyt vuosiin saunassa, etenkään seka- sellaisessa, joten muiden karvatilannetta ei ole tullut tsiigailtua.

pikkujuttuja

karvoja pitää olla, mutta ei sitä tarvi pusikkoa kasvattaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miehellä karvat kaikki ovat mulle ehdottomasti kyllä. Niin naamassa kuin sen alapuolellakin.

Miehen karvoitus ei haittaa suuseksiä (enkä ole ikinä saanut mitään karvoja suuhunkaan). Exä joskus vetäisi karvansa pois ja se paitsi näytti kamalalta myös raapi seksin aikana. Ei todellakaan hyvä elämys.

Omakin karvakolmio on nimeomaan kolmio. Näyttää luonnolliselta, mutta on todellisuudessa hieman hillitty ettei nyt ihan pikkareista tursua.

Henkilökohtaisesti myös miehen ajellut kainalot ja/tai sääret epäilyttävät. Omat kainalot ja sääret tosin pidän karvattomina.

Karrrrvainen se miehen olla pitää. Sellanen nalle.

Zinzu (Ei varmistettu)

Itse olen törmänny karvattomiin miehiin ekan kerran jo kymmenen vuotta sitten, ei siis ihan tuore ilmiö ;) Tykkään myös enemmän karvattomuudesta, se on kivemman tuntuista ja näköistä. Ei sillä, että karvaisuus koskaan ois kynnyskysymys mulle. Miehet ei yleensä kauheesti vastusta karvattomuutta, jos nainen tarjoutuu ne (miehen) karvat ajelemaan...Muualla kehossa karvat on oikein jees, paitsi selästä kyllä vahaisin :D

hannasofianna (Ei varmistettu)

Todellakin miehen pitää sheivata siinä missä naisenkin. Karvoja on ärsyttävää olla koko ajan nyppimässä suusta seksin aikana eikä karvoja voi nuolla ja suudella samanlailla kuin posliinia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin tapaillut muutaman kerran nykyistä miestäni, kun päästiin sitten petipuuhiin ensimmäistä kertaa. Mies epäröi hetken ja totesi minulle "en sitten ole sheivannut". Ilmeeni saattoi olla näkemisen arvoinen ja toista ehkä hämmensi tirskumisenikin. "Anteeksi mitä?!" taisi olla ainoat järkevät sanat mitä hihitykseltäni ulos sain. Miehen sheivailusta ei kyllä sen koommin ole puhuttu.

mandy (Ei varmistettu)

Itse olen sheivannut niin kauan kuin karvat ovat kasvaneet. Tämä lähti siitä kun ensimmäiset "pimppikarvat" alkoivat murrosiässä kasvaa ja järkytyin niin että nypin sitä mukaa kuin tulivat. Nykyään suhtaudun niihin jo luonnollisena asiana enkä enää vetele posliiniksi, mutta olen vain tottunut pitämään karvoituksen lyhyenä. Lisäksi minulla on erityisen herkkä iho ja karvat kutittavat ja ärsyttävät ihoa.

Miehillä en ole koskaan nähnyt karvaisuutta ongelmana, enkä naisillakaan, omasta mielestäni kyse on henkilökohtaisesta päätöksestä, ajeleeko vai ei. Eksäni ajoi alapääkarvoituksensa sekä rintakarvansa vaikka minä sanoin pitäväni rintakarvoista, ja ettei hänen alapääkarvoituksensa herätä minussa yhtään minkäänlaisia tuntemuksia. Kyllä karvainen mies on mielestäni maskuliinisempi, karvaton on pelkkä poika, mutta en käskisi miestä myöskään kasvattamaan karvoja jos hän ei itse halua.

Suuseksissä en ole kertaakaan joutunut nyppimään karvoja suusta vaikka olisikin ollut naturelli mies, eivätkä karvat ole muutenkaan koskaan häirinneet. Kyllä nyt perkele saa ihminen näyttää luonnolliselta jos tahtoo!

Vierailija May (Ei varmistettu)

Itse kannatan siistimistä: ei posliiniksi asti mutta pienet kurinpitotoimet karvoja kohtaan tulee usein tarpeeseen. Kummallakin sukupuolella. Sen kuuluisan maalaisjärjen kanssa tämäkin. Karvoitushan on suojaamassa intiimialuetta, ei sitä ole syytä kokonaan pois kyniä. Sitten taas liian valloilleen päässeenä ehkä epämukavan näköistä/tuntuista, riippuen henkilöstä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti karvaton! kivaa jos tämä trendi on yleistymässä niin ei poikaystävän tarvi olla nolona yleisissä saunoissa jne.
Karvat on kivoja miehillä vaan suun ympärillä (siistittyinä!), hiuksissa (siistittynä!) ja jaloissa ja rintakehässä. Kahdessa viimeisimmässä myös siistittyinä versioina elleivät ole melko vähäiset luonnostaankin.
Tuntuu vaan paljon kivemmalle se sileä iho !

Vierailija (Ei varmistettu)

minen ihan käsitä, että miten te saatte niitä karvoja niin suuhunne antaessanne suuseksiä miehelle? meinaan, mulla on kyllä yleensä suu täynnään ihan sitä itseään - kun ihan niin syväkurkku en ole, että yltäisi se karvainen alue suuhun asti... toki jos tykkää huolella lipitellä kaikki ympäristötkin siitä, niin kai sitte. itse en vaan millään muista koskaan kärsineeni jatkuvasta karvainvaasiosta suussani suuseksin yhteydessäkään, ja ne miehet ovat olleet korkeintaan kevyesti trimmattuja.

Kumiankka
Kelluva maailma

Kaipa niitä vielä voi miehiksi kutsua.

Lisssu (Ei varmistettu)

Mää oon ihan äimänä! En oo törmännyt karvattomiin miehiin koskaan, enkä välttämättä haluiskaan. Ehkä syy siihen etten ole tajunnut miesten sheivailun olevan yleistä on se, että miesmakuni on aika sellainen luonnollinen (ei hiusten värjäilyä, bodausta, lävistyksiä, tekorusketusta ym.) ja olen itsekin hyvin au naturel, että ehkä ne sheivailijat ei kiinnostu musta :)

Jemina
No Sex and the City

Kylläpä kommentteja riittää! Näköjään jokaiselle tyylille löytyy tykkääjänsä, luonnollisesta aina siihen kaljuksi kynittyyn asti. Itse olen tosiaan ilmeisesti kovinkin myöhäisherännäinen, kun en ollut tajunnut että a) niin monet miehet sheivaavat, ja b) niin monet naiset sitä heiltä edellyttävät. Oppia ikä kaikki!

Mutta itse mietin kyllä edelleen vähän samaa kuin yksi vierailija tuossa yllä - että miten niitä karvoja voi päätyä suuhun ihan haitaksi asti? Vai häiritseekö tästä puhuvia jo yksi tai kaksi karvaa? Minua kun homma ei ole koskaan mitenkään haitannut, kun eihän sieltä nyt mitään ryijyä kuitenkaan kielelle irtoa, ei vaikka mitä tekisi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nain kaljupaana ja kainalot sheivaavana miehena pakko sanoa, etta kun sita deo stickia hieroo siihen karvapoheikkoon kainalossa niin onhan se aika harskia. Tama ko. asia puhtaasti hygieniasyista - stick kuluu aarettoman hitaasti kun sita hieroo iholle eika karvoille. Myos hikinystyrat eivat aktivoidu laheskaan samalla aktiivisuudella kuin karvanpoheikon avustuksella. Kukin tosin tyylillaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse koen, että kevyt trimmaaminen on hyvästä, sheivaaminen tai liian lyhyeksi vetäminen pahasta. Sheivattu mies on jotenkin epämääräisen vastenmielisen näköinen. Toivon myös, että pornosta apinoitu karvattomuustrendi hiipuisi tässä jossain vaiheessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Siiiiis mirä!?! Ainut syy ajella karvat voi vain ja ainoastaan johtua suuseksistä?!?! Itse ajelen karvani koska niin elämä tuntuu mukavammalta, ei kutia, ei hikoile, ei ole tiellä.

Mörkö (Ei varmistettu)

Täälläkin ollaan siistityn kannalla, niin itselläni kuin miehellä, sillä se vain näyttää ja tuntuu paremmalle ja on käytännöllisempi. Tosin kumppani on yrittänyt useampaan otteeseen hienovaraisesti vihjailla, että posliini olisi parempi - ilmeisesti kyse ei ole ulkonäöstä vaan käytännöllisyydestä. Hän taas alkoi heti suhteen alussa ajella oman alapäänsä paljaaksi, mikä itselleni oli shokki. Ei näytä hyvälle, vaikka kuinka yrittäisi totutella. Lisäksi pienikin sänki on ikävän tuntuinen, ja hänen alapäänsä varmastikin herkkä jatkuvan sheivaamisen takia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Omastakin mielestä se sänkivaihe tuntuu kyllä hirveältä, ja ainoastaaan yhden kerran olen ajellut kaiken pois, kadutti saman tien, näytin ihan pikku tytöltä muutaman päivän ajan :(

Haluaisin kyllä kuulla että miten kukaan voi suuseksissä karvoista häiriintyä? Mahtaa sihti olla aika pielessä, koska eihän klitoriksen päällä tai häpyhuulissakaan karvoitusta esiinny, vaan se kasvaa noin kolmisen senttiä kyseisen alueen yläpuolella. Ja kun otan suihin niin en kyllä pääse lähellekään karvoitusta, ja veikkaan että aika harva muukaan saa koko varren suuhunsa...

XVierailijaY (Ei varmistettu)

Itse olen kyllä luonnollisen kannalla, ihan itselläni ja miehillä. Kun niitä kuitenkin luonnostaan kaikille aikuisille kasvaa, niin ei jaksa taistella luonnollista asiaa vastaan. Oma seksikin on aina ollut parempaa puskan/siistityn kanssa kuin posliinilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei, ei, ei, ei, EI!!!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun puhutaan siitä luonnollisuudesta ja erosta esiteineihin, kannattaa tosiaan muistaa, että niitä karvoja pukkaa aika lailla joka puolelle kehoa. Jos siis haluaa asian suhteen olla johdonmukainen, on syytä antaa myös hiusten, parran, rinnan ja selän rehottaa. Sama pätee tietenkin myös naiselle: ei muuta kuin sheiverit eläkkeelle ja antaa kainaloiden, säärien ja ylähuulen vaikka kasvaa naavaa, jos niikseen on. Tai voihan niitä ehkä vähän siistiä, mutta ei missään tapauksessa kokonaan pois.

Vai olisiko kuitenkin niin, että kyse on aika pitkälti tottumuskysymyksestä. Paljaaksi ajeltuja poskia näkyy aika paljon enemmän kuin palleja, ja niinpä se tuntuu luontevalta trimmauksen kohteelta. Sama pätee bikinirajaan ja säärikarvoihin - Cracked.comin taannoisen jutun mukaan (http://www.cracked.com/article_20324_5-basic-facts-life-were-made-up-by-...) naisten säärikarvojen ja kainaloiden ajelu alkoi joskus ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Hämärän muistikuvan mukaan City-lehti esitteli pari vuotta sitten kyselytutkimusta, jonka mukaan yli puolet miehistä vähintään trimmaa häpykarvoitustaan, joten eiköhän siihenkin totuta.

Itse olen tuota ajelua harrastanut reilu kymmenen vuotta. Syynä ei ollut tyttöystävä tai porno vaan ihan oma uteliaisuus. Oma iho ei tunnu ajelua paheksuvan, ja sileänä olo on miellyttävämpi. Asia ei ole ollut millään lailla kynnyskysymys parisuhteissa, ja kumppani saa tehdä omalla karvoituksellaan mitä haluaa.

Itseltäni on myös jäänyt kokonaan kokematta kulttuuri, jossa pukuhuoneessa huomautellaan muiden kävijöiden karvoituksista. Sen paremmin salilla, uimahallissa kuin saunailloissakaan en ole tullut kiinnittäneeksi huomiota muiden varustukseen, eikä kukaan ole ainakaan katsonut tarpeelliseksi kommentoida omaani. Ei sitä myöskään ole tarve sen kummemmin nolostella - ei siitä kukaan kuitenkaan niin kiinnostunut ole.

Kommentoi