Miesten feikkaorkut, tai: Joskus tulee, ja toisinaan sitten taas ei

No Sex and the City

Huffington Post kertoi asiasta, josta olen ajatellut kirjoittaa aikaisemminkin. Nimittäin orgasmeja feikkaavista miehistä. (Naisista olemmekin jo keskustelleet.) Koska yksi luku kertoo toisinaan enemmän kuin tuhat sanaa, tiivistetään nyt artikkeli numeroin: AskMen.comin kyselyyn vastanneista 49 000:sta miehestä 34% tunnusti feikanneensa ainakin kerran.

Asiasta on uutisoitu kuin sillä olisi suurtakin shokkiarvoa. Onkohan sillä? Toivon tosiaan, että ei. Siltä varalta, että asia on jollekulle vielä epäselvä: naisten tavoin miehetkään eivät aina laukea. Joskus stressaa, joskus väsyttää. Joskus on liian kännissä ja joskus miettii vahingossa sitä mitä pitäisi ostaa seuraavana päivänä kaupasta. Ja sitten on vain sellaisia päiviä, jolloin tuntuu, että nyt ei jostain selittämättömästä syystä vain lähde mopo keulimaan.

Joskus tulee, ja toisinaan sitten taas ei. Jokainen nainen tunnistanee fiiliksen. Sillä ei myöskään välttämättä ole mitään tekemistä sen kanssa, kenen penis on sisällä tai kenen sormet klitoriksella. Orgasmi kun perustuu, näin omien täysin epätieteellisten tutkimusteni mukaan, vähintään 50 prosenttisesti siihen mitä omassa päässä tapahtuu – ei suinkaan petikumppanin muuveihin tai niiden puutteeseen. Ja niinpä miehet feikkaavat samoista syistä kuin naisetkin: he eivät tahto aiheuttaa kumppanilleen pettymystä, ja heistä tuntuu, että heidän pitäisi laueta.

Veikkaankin, että tämä laukeamisen pakko aiheuttaa miehille vielä enemmän paineita kuin naisille. Miehisen myytin mukaan äijä tulee aina, ei poikkeuksia. Niinpä monilla miehillä lienee valtavia vaikeuksia tunnustaa, että kuule kulta, nyt ei tunnu ihan siltä...

Siinä missä naisten orgasmeista puhutaan nykyään kiitettävästi monellakin tasolla, ovat mielikuvat miesten orgasmeista jääneet harmillisen yksioikoisiksi. Omista seksikumppaneistani monet ovat myöntäneet, että aina ei orgasmi ole ihan käden ulottuvilla.

Heidän on kuitenkin ollut vaikeaa ellei peräti mahdotonta tunnustaa asiaa useille petikumppaneistaan, sillä miesten laukeamattomuudestahan ei puhuta, eikä sitä siten ole olemassa. Niinpä kundiparat jatkavatkin jyystöä vaikka maailman tappiin saakka lastinsa laukaistaakseen ja todistaakseen olevansa tosimiehiä. Ja sehän ei ole kivaa kenellekään.

Me kaikki tiedämme, että seksistä voi nauttia laukeamattakin.

Yritetään siis tehdä tämä selväksi kaikille ja olla armollisia kumppaneillemme, olivat nämä sitten miehiä tai naisia. Asiasta puhuminen ei aina ole helppoa, mutta suosittelen sitä ehdottomasti kaikille.

Aina ei ole pakko tulla. Sanotaan se yhteen ääneen: Orkkupakkoa ei ole!

 

Kuvat: livescience.com, womenshealthsa.co.za

Kommentit

NeitiX (Ei varmistettu)

Oon huomannu, että (ainakin omissa kokemuksissani..) seksi päättyy aina automaattisesti miehen laukeamiseen. Joten voiskohan tuo feikkaaminen johtua siitä, ettei mies tiedä kuinka seksin lopettaa jollei laukeakaan..?

Jemina
No Sex and the City

NeitiX, en usko että näillä kahdella asialla on välttämättä mitään tekemistä toistensa kanssa - meinaan jos mies lopettaa aina seksin automaattisesti omaan laukeamiseensa, on miehen asenteessa pahasti vikaa! Harmi jos tosiaan kaikki kokemuksesi menevät tähän kategoriaan. Ensi kerralla vaadi parempaa, tai etsi petikaveri jolla on käytöstapoja!

Näin meillä (Ei varmistettu)

Viitaten kahteen ensimmäiseen kommenttiin... Mitä vikaa on miehen asenteessa, joka hoitelee naisen aina niin, että tämä saa orgasmin ennen miestä tai kutakuinkin samaan aikaan kuin mies? Eikö silloin ole aika luonnollista lopettaa omaa n laukeamiseen?

NeitiX (Ei varmistettu)

Ylempään kommenttiin: tuollainen miehen asenne on mielestäni juuri hyvä, ja silloin se on luonnollista lopettaakin laukeamiseen. Mutta entä jos sitä naista ei saa tyydytettyä eikä mies enää jaksa yrittää, sitten omakaan orgasmi ei tule, mies panikoi että kuinkas tämä nyt lopetetaan ja päätyy feikkaamiseen?

Menee ehkä vähän off-topiciks mutta pakko kertoa:
Pari jätkää (mukaan lukien nykyinen kumppanini) on selittänyt, että laukeamisen jälkeen heille tulee jotenkin tosi epäseksuaalinen olo: naisen sukupuolielimet ällöttävät eikä tee mieli edes makoilla sylikkäin. Joten siksi he eivät orgasminsa jälkeen halua naista tyydyttää.
Onko joku törmännyt samaan vai onkohan tuo vain tekosyy..?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ymmärrän, että joskus tulee, sitten taas ei. Mieheni ei saa ikinä yhdynnässä enkä voi kieltää, etteikö se häiritsisi. Ehkä syy ei ole minussa, mutta ei tämä ainakaan nosta itsetuntoa.

Miehen orgasmivaikeuksista puhutaan asiallisesti varsin vähän. Ehkä aihe on oikeasti tabu tai sitten ongelma on harvinainen. Joskus tuntuu, että olen yksin tämän ongelman kanssa.

Jemina
No Sex and the City

Näin meillä, ei siinä olekaan mitään vikaa, jos mies hoitelee naisen ensin - puhe taisi tässä olla kuitenkin sellaisista tapauksista, joita ei naisen orgasmi kiinnosta ollenkaan. Ja siinä on jo paljonkin vikaa.

NeitiX, paha sanoa, onko kyseessä tekosyy vai ei. Saattaa olla tottakin - aivan samalla tavalla kuin joku muuttuu tosi uneliaaksi lauettuaan tms. Ja se on tietysti täysin ok. Siinä tapauksessa orkkujärjestys pitää vain hoitaa sen mukaan: jos oman orgasminsa jälkeen ei enää tahdo jatkaa puuhailuja, on paras katsoa että toinen tulee ensin!

Vierailija, ymmärrän täysin, että asia on hankala ja varmasti käy itsetuntosi päälle. Tästä olisin voinut ehkä kirjoittaa enemmänkin, sillä tällaiset tunteet ovat varmasti tuttuja jokaiselle mies-laukeaa-joka-kerta -tuputukseen tottuneelle naiselle, jonka kumppani ei tulekaan samantien tai välttämättä ollenkaan. Oletteko te puhuneet asiasta? Onko miehellä jokin tietty syy laukeamattomuuteen? Toisinaan kondomit vähentävät tuntoherkkyyttä niin radikaalisti, että orkku jää saamatta - toisinaan taas mies kaipaa stimulaatiota jollekin tietylle peniksen kohdalle, joka saattaa jäädä vähemmälle huomiolle yhdynnässä. Potentiaalisia syitä on monia, mutta asialle on vaikea tehdä mitään jos syytä ei tiedetä.

 

Kommentoi