Perjantain piristys, tai: Anaconda (The Educational Version)

No Sex and the City

Voi popkappaleet, miksi biittinne ovat usein niin vetäviä, mutta sanoituksenne täyttä paskaa?

Ei, tällä kertaa en puhu Blurred Lines-kipaleesta - vaan Nicki Minaj'n Anacondasta. Sen kohdalla sattui nimittäin ihan sama juttu: biisin tahtiin tekisi kovasti tekisi mieli heiluttaa lannetta, mutta en tahdo a) kuunnella biisiä siitä miten penis haluaa pyllyä, tai b) katsoa videota pyllyistä jotka haluaa hyllyä. Onneksi myös loistavasta sexually enlightened r&b-videosta vastanneen CollegeHumorin tyypit ovat ratkaisseet ongelmani tekemällä biisistä snadisti informatiivisemman version:

Tänään ajattelin ottaa vähän viiniä ja popittaa tätä vähintään puolet illasta. 

The anacoda grow up to a quarter ton, hon!

 

Mikä teitä ilahduttaa tänään? Spread the love - postatkaa kommenttiboksiin kaikki hyvät linkit, biisit, kirjat ja kissanpentukuvat!

 

Kommentit

Mua ilahdutti tänään tämä pandavideo :)

Jemina
No Sex and the City

Ooo, pandat kyllä ilahduttavat aina!

Jostain on tarttunut päähän jonkun viisaan sanoma siitä, että kun ollaan hyvällä tuulella niin kuunnellaan pelkkää biittiä, ja kun surettaa, niin kuunnellaan sanoja. Ja ei tollasta kuuntelis surullisena kumminkaan, joten annettakoon anteeksi :D

bows (Ei varmistettu)

Etkö ole lukenut feministisiä puolustuksia kyseisestä biisistä? Miten se parodoi Sir Mix A Lotin alkuperäisversiota?

Jemina
No Sex and the City

Enpä ole sattunut lukemaan - heitä siis ihmeessä linkillä! Itse meinaan olen käsittänyt biisin vain käyttäneen samplea Sir Mix-A-Lotilta. Parodia-aspekti ei ole ainakaan minun silmääni/korvaani avautunut, vaan olen nähnyt Minaj'n version käytännössä allekirjoittavan saman viestin kuin tuo Mix-A-Lotin kipale. Mutta feministiaspekti Minaj'n musaan kyllä kiinnostaisi.

-apua- (Ei varmistettu)

Sulla oli tuolla joskus aiemmin postauksissa, et haluaisit olla "dear Jemina! Onks normaalii??" jotan nyt mulla olis sulle "pulma". En löytänyt tuolta mistään sivusta sähköpostia tai jotain millä ottaa yhteyttä, niin kirjotan tähän: Oon viestitellyt nyt viikon kaksi yhden miehen kanssa. Se on naimisissa ja etsii ilmeisesti salasuhdetta (tai no, seksiä. En oo kysynyt mitä sen vaimo on mieltä asiasta) Meillä on lentäny juttu ihan hyvin ja on pystyny avautuu sille helposti ujoistakin asioista. Mutta nyt. Se haluais tavata. Ja mua ahdistaa se. Vielä eilen olin hyvinki kiinnostunut, mutta nyt kun oon sen kanssa samassa kaupungissa, mua ahdistaa ajatuskin koko tyypistä. Tämä on mun pulmani nyt, osaatko auttaa?

Jemina
No Sex and the City

Ooo, kyllä, olen aina halunnut olla Dear Jemina! Suurkiitos siis tästä mahdollisuudesta! En tosin ole varma siitä, että tykkäätkö vastauksestani...

Minä olen meinaan vähän sitä mieltä, tilanteesta tarkempia speksejä tietämättä siis, että kannattaa antaa tuollaisen tyypin olla. Itse en varsinaisesti pidä seksuaalista yksiavioisuutta minkäänlaisena itseisarvona - mutta saattaa hyvinkin olla että kyseisen tyypin vaimo pitää. Jos heidän suhteessaan ei ole avoimuudesta sovittu, mies lienee jossain määrin urpo tai vähintään epäkohtelias etsiessään nyt sivuseksiä. Ja itse yritän yleensä ajatella asian niin, että jotkut ovat urpoja... Mutta että minun ei tarvitse olla väline heidän urpoudessaan. Ymmärrän kyllä houkutuksen kun kohdalle osuu joku jonka kanssa tuntuu olevan yhteys ja jolle voi avautua helposti - mutta loppujen lopuksi tällaisista tilanteista ei yleensä seuraa muuta kuin draamaa ja suru puseroon ihan kaikille osapuolille. Itse en siis ehkä hommaan lähtisi.

Lisäksi sanoit itsekin, että ajatus koko tyypistä ahdistaa. Näin voi joskus käydä, ja veikkaan monien tietävän sen tunteen kun joku kiinnostaa mutta samanaikaisesti myös snadisti ahdistaa. Itse olen tullut siihen tulokseen että jos joku tyyppi ahdistaa vähänkin, niin tyypin kanssa ei tarvitse hengata. Elämä on lyhyt. Vastaan tulee vielä tyyppejä jotka vain kiinnostavat. Heitä kannattaa yleensä venailla ihan rauhassa ja jättää ne semi-ahistavat tapaukset väliin.

Toivottavasti tästä on edes jonkinsorttista apua/ajattelun aihetta, ja kiitos vielä kerran kun kysyit! Olen äärettömän imarreltu aina kun joku teistä ihanista tulee ja osoittaa minulle moista luottamusta.

<3

Sii (Ei varmistettu)

Must Nicki Minaj ajaa iha samaa asiaa kun Jemina sä ite! En niinkään sanois anacondaa parodiaks sir mixalotin biisistä, mut koko ideahan on se, et alkuperäsen, jäätävän esineellistävän biisin koko punchline on otettu ja laitettu ihan toisenlaiseen kontekstiin. Nicki on nimenomaan niin oman seksuaalisuutensa herra (omien sanojensa mukaan "King", vai muistanko väärin?) ja räppää omista sexcapadeistaan just niin raisusti kun mikä on pitkään ja edelleenkin "sallittua" pelkästään jätkille: "Pussy put his ass to sleep, now we callin me Nyquil" ja "Let him eat it with his grills, and he tellin' me to chill". Siis nimenomaan ite määriteltyä, vahvaa oman seksuaalisuuden hallintaa ja haistattelua nainen on huora jos se antaa -ajattelulle.
Kaikessa kuvastossa mitä minajista leviää, se on nimenomaan seksuaalinen subjekti, ei vain katsomisen kohde, seksikäs, vaan myös seksuaalinen - tosi kriittinen ero! Singlen kannessakin Nicki tuijottaa katsojaan ihan vatun vihasesti ja haastaa. Ja oot varmaan kattonu Anacondan videon; se on tavallaan petollinen ja huijaa casuaalin katsojan vaan seuraamaan niit monia perseitä mitä siellä pyörii mut myös todellakin kantaaottava: kaikki klipit Nickistä levittämässä kermavaahtoo päälleen ja heti sen jälkeen pätkä jossa se pistää Banaanin keittiöveitsellä kahtia ja tuijottaa suoraan kameraan kuin näyttäis katseellaan kesoa. Tai loppu, missä Nicki twerkkaa suoraan Draken naamaan, näyttää ihan et tekee sen olon epämukavaks, mut sil samalla sekunnilla kun drake hipaseekaan nickin persettä, se ottaa ja marssii pois.

Musta näin! Tumblrista nyt varsinkin löytyy ihan älyttömästi mielenkiintosta juttuu tosta ja nimenomaan feministisestä näkökulmasta.

Jemina
No Sex and the City

Heitä ihmeessä linkeillä mainitsemiisi juttuihin jos niitä vain vielä löytyy! Lukisin oikein mielelläni jutusta enemmänkin. En henk.koht. ole vieläkään ihan vakuuttunut tämän voimauttavuudesta - mutta enpä kyllä voi väittää Minaj'n tuotantoon/imagoon/toimiin liiaksi perehtyneeni. Lisäinfo olisi siis ehdottomasti tervetullutta!

Kommentoi