She said it, tai: What's the worst possible thing you can call a woman?

No Sex and the City

"What's the worst possible thing you can call a woman? Don't hold back, now. You're probably thinking of words like slut, whore, bitch, cunt (I told you not to hold back!), skank. Okay, now, what are the worst possible things you can call a guy? Fag, girl, bitch, pussy. I've even heard the term "mangina." Notice anything? The worst thing you can call a girl is a girl. The worst thing you can call a guy is a girl. Being a woman is the ultimate insult. Now tell me that's not royally fucked up."

- Jessica Valenti

Loistavan Seal Press-kustantamon uudesta blogista bongattu lainaus muistutti minua jälleen kerran siitä miksi Jessica Valenti on niin pirun ässä. Isona minusta tulee oman elämäni Jessica!

 

Psst! She said it -sarjassa aiemmin ilmestyneitä:

Feministisistä elokuvista

Miksi prinsessat ovat perseestä

Meissä ei ole mitään vikaa, ei ainuttakaan

Äkäpussin suusta

Tosirakkausmyytti

 

Kuva: jessicavalenti.com

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluun tuollaisen paidan!

Jemina
No Sex and the City

Minäkin! Ja valitettavasti (lompakkoni kannalta siis) ehdin jo tsekata, että mistä niitä oikein saa...

Jemina
No Sex and the City

Ja jos tässä oikein alkaisi kirjoittaa Joulupukille toivelistaa, niin minun listaltani löytyisivät luultavasti myös nämä nerokkuudet:

Tahtoo nää KAIKKI!

Laura00

Tuli tässä vaan mieleen pohtiessani asioita, joita itselleni on sanottu ja muistin erään melko hätkähdyttävän tarinan. Olin nimittäin kirjautunut Youtubeen ja tietenkin vaihdoin profiilikuvaksi oman naamani. No, yhdessä vaiheessa jokin mies/poika alkoi juttelemaan minulle ja "kehui" minun näyttävän politiikko Sarah Palinilta. Eksyin äkkiä Googleen etsimään kuka kaunotar on kyseessä. Ilmeeni lienee olleen melko hauskan näköinen, kun sain tietää että kyseessä on melkein 50-vuotias politiikko! Siis yli 30 vuotta minua vanhempi! 

... Sen jälkeen en enää kummemmin jutellut kyseisen tyypin kanssa.

... Edelleen. Siis yli 30 vuotta vanhempi! Täh??

xp (Ei varmistettu)

Ööh, et tiiä kuka on Sarah Palin? Ite en kyl ollenkaan riemastuis jos mua kehuttais sen näköseks... (Vaik en kyl yhtään näytä siltä)

Laura00

Just sitähän mä tarkotinki tolla mun kommentilla

Vierailija (Ei varmistettu)

Tähän liittyy myös sellainen jännä paradoksi, että olen huomannut ettei naisen sanominen tytöksi aiheuta yleensä lähellekään niin suurta loukkaantumista kuin miehen sanominen pojaksi. Jotenkin "tyttö" on niin tavallinen ja sitä kautta vähän neutraloitunut sana, ettei siihen välttämättä edes kiinnitä huomiota. Se, että joku on keskenkasvuinen nainen koetaan selvästi vähemmän loukkaavaksi asiaksi kuin se, että joku on keskenkasvuinen mies. Tietenkin tähän liittyy vaikka mitä taustajuttuja naisten pitämisestä lapsenomaisina ja miehekkyyden ihannoinnista jne, enkä pidä tytöttelyä mitenkään mieltäylentävänä tai positiivisena, mutta törmäsinpähän vaan tähän asiaan taas hiljattain.

Jemina
No Sex and the City

Hmm, kiinnostavaa. Itse en ole tainnut koskaan kuulla miestä 'pojiteltavan', siinä missä naisia kyllä tytötellään aika säännöllisesti. Aikuisen naisen tytöttely, etenkin työpaikalla tai vastaavassa yhteydessä, on mielestäni tosi törkeää - onko miehen kutsuminen pojaksi yhtä paha juttu? Ja millaisissa yhteyksissä tätä tapahtuu? Kuten sanottu, itse en ole ilmiöön jostain syystä ollenkaan törmännyt.

Randomnimimerkki (Ei varmistettu)

Hei mulla on yksi kielenkäytöllinen kysymys/pohdinta.

Työskentelen miesvaltaisella työpaikalla ja vaikka aika roisia läppää pystyy itsekin heittämään, eikä herkästä hermostu, niin on yksi juttu mikä mietitytti. Nimittäin tämä "kalan haju"-läppä. Tiedätte varmaan. Se on jotain sellaista, mihin nainen ei oikein voi heittää mitään vastapalloon. Mies onnistui saamaan seksiä, ja kiitokseksi siitä heittää jotain tuollaista seuraavana aamuna, että sormet haisee kalalta. Mies onnistui, nainen joutuu häpeään. Jos nainen heittää jotain että olipas karmea sissijuustokikkeli edellisiltaisella jätkällä, nainen joutuu siltikin häpeämään, että moisen kanssa oli. En tiiä, osaisitko jäsennellä tuon asian, en saa oikein itsellenikään selitettyä kunnolla, että mikä tuossa asiassa niin kovasti ärsyttää, tai mitä siihen voi ylipäätään vastata?

CougarWoman
CougarWoman

Mä heittäisin tuohon varmaan jotain tyyliin "jaa, on sitten sen verran harvinaista sulle kerrankin saada ettet edes käsiä malttanut pestä?". 

Toi on kyllä todella törkeää 'läppää', onneksi omalla työpaikalla ei sentään noin ronskeja kommentteja tarvi kuunnella. o_0 

Jemina
No Sex and the City

Ymmärrän ihan täysin, että miksi tuollainen paska ärsyttää. Kyseessä kun on jälleen kerran hyvä (tai siis karsea) esimerkki vallitsevasta he's a stud, she's a slut-tyyppisestä ajattelusta. Nainen ei kertakaikkiaan voi voittaa, sillä kuten sanoit, minkäänlainen viittaus omaan seksielämään on naiselle itselleen häpeäksi.

En siis osaa sanoa, että mitä moiseen voisi vastata tilanteen ympäri kääntääkseen. Itse heittäisin luultavasti jotakin CougarWomanin esimerkin tapaista minäkin. Mutta täydellistä vastapalloa tähän ei taida löytyä. Niin syvällä istuvat ajatusmallit siitä että nainen antaa ja mies saa, mies on ori ja nainen lutka.

 

Randomnimimerkki (Ei varmistettu)

Heh, joo, ei noi läpät onneksi minuun kohdistukaan. No, vanhempi herra töissä kyllä totesi että "tuore kala ei haise", mutta en nyt sitten tiedä. Ilmoittakaa jos keksitte jotain, haluisin voittaa!

CougarWoman
CougarWoman

Argh, viittasiko vanhempi herra tuolla naisen ikään vai hygieniatasoon..? o_0
#Lisäangsteja

 

Randomnimimerkki (Ei varmistettu)

Toivottavasti peseytymistiheyteen...

Mietin kyllä äsken heittoja takaisin, voihan sitä kyllä sanoa vaikka että 'onneksi seksiä ei kuitenkaan ole pakko harrastaa, jos se noin vastenmielistä on'.

Oivalsin tosin tän angstin vallassa myös sen, että oma mies ei ole koskaan puhunut kenestäkään tuollaiseen epäkunnioittavaan sävyyn. Ihana tyyppi.

Kommentoi