Suksi luistaa, tai: Liukuvoiteista

No Sex and the City

Huomasittehan kaikki Toimituksen palstan jutun vuoden 2012 parhaista asioista?  Allekirjoittanutkin komeilee siellä vinkkeineen, ja se vinkki kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: liukuvoide.

(Kuvassa satunnaisia liukuvoiteita, ei siis erityisesti suosittelemiani tuotteita.)

Koska Toimituksen palstan juttuun mahtui vain lyhyt perustelu, ajattelin kertoa valinnastani vähän enemmän. Kyseessä oli minulle tosiaan uusi tuttavuus - kokeilin liukuvoidetta ensimmäistä kertaa viime vuonna, saatuani näytteen Lucky Bloke-kondomikaupan aiemminkin mainitsemani kondomitestauksen yhteydessä. Sitä ennen en ollut koskaan kokeillut liukkaria perusseksissä. Olin nimittäin jotenkin ajatellut, että sitä käytetään ainoastaan seksilelujen ja anaaliseksin yhteydessä, sekä mikäli niinsanotusti suksi ei muuten luista.

Toimituksen palstalla ilmaisin asian näin:

Pahoittelen tätä kömpelöä hiihtovertausta, johon olen jostain syystä tosi kiintynyt, mutta ihan oikeasti: pieni lisävoitelu tekee tosiaan ihmeitä. Liukkaria ei siis tarvitse kaivaa esiin vain jos voitelua ei löydy omasta takaa. Sen sijaan se soveltuu käyttöön ihan kaikille, ihan muuten vain. (Kannattaakin vilkaista vaikkapa AVAn juttua kymmenestä hyvästä syystä kokeilla liukuvoidetta.) Oman kokemukseni mukaan liukkari nopeuttaa esileikkiä ja tekee siitä hauskempaa. Lisäksi se auttaa niitä, joiden paikat kuivuvat pitkäkestoisten aktien aikana. Tämähän on käsittääkseni aika yleistä, mutta kuten kaikki varmaan jo tietävätkin, oman liukkauden loppuminenhan ei suinkaan tarkoita sitä etteikö välttämättä tahtoisi enää jatkaa. Silloin liukuvoide tuo sitä kaivattua uutta luistoa. Eikä sitten muuta kuin latua!

Olen kokeillut nyt muutamaa erilaista voidetta, enkä totta puhuakseni ole huomannut niissä kovin suuria eroja. Niinpä aionkin tästä lähtien kiinnittää huomiota erityisesti tavaran sisältöön: sen lisäksi, että liukkarin tulee tietysti soveltua kortsujen kanssa käytettäväksi, tahdon myös löytää hyvän vesipohjaisen voiteen joka ei sisältäisi parabeenejä ja glyseriiniä. (Tästä aiheestahan vinkattiin taannoin Toimituksen palstan seksivälinejutussa.) Siihen päälle ajattelin vielä etsiä liukuvoidetta, joka olisi vegaaninen. Meneeköhän mahdottomaksi?

Ostoslistallani komeilee jo muutama merkki, joihin törmäsin netissä aihetta tutkiessani. Ne pitää siis vielä käydä ostamassa kotiin ja pistää kokeiluun. Lupaan järjestää oikein kunnon Tulosruutu-tyyppisen selvityksen heti kun nämä arvokisat on käyty!

 

...Lisäksi minun alkoi jostain syystä tehdä mieli lähteä hiihtämään. Tulikohan tämä vertaus nyt vietyä ihan liian pitkälle?

 

Kuvat: rfsu.fi, vaestoliitto.fi, apteekkini.fi, suomiapteekki.fi

Kommentit

Pepa (Ei varmistettu)

Haha mikä sattuma, eilen kokeilin ekaa kertaa liukkaria, ja huomasin TÄYSIN saman :D kokeiltiin vaan huvikseen kun tuli näyte jossain jonkun mukana, ja herranjestas on muuten kivaa kamaa! ei tarvitse odottaa että alakertakin innostuu kun yläpää on jo seksifiiliksissä, heti kun alkaa tehdä mieli voi ryhtyä vain hommiin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Varmaan jo puoli vuotta, ellei ylikin, on ollut liukkari käytössä parisuhteessa. E-pillerit aiheuttaa sen, että mun alapää on kuin Saharan hietikko (poikakaveri ilmaisi asian näin, kiva kiitti...), joten luikkari on aika MUST.

Merkkejä on jos jonkinmoista tullut kokeiltua; niin öljy kuin vesipohjaisia. Öljypohjaiset on parhaita naisen käsin hyväilyyn, toki myös miehen vehkeessä toimii loistavasti mutta sitä ei sitten kannata laittaa suuhun (maistuu ihan hirveälle). Makuliukkarit on myös testattu, ihan kivoja mutta jotenkin se on jäänyt tuonne hyllyn nurkkaan. Lempparein on kuitenkin ihan vesipohjainen liukkari, ilman makuja tai mitään.

Nykyään liukkaria menee vähän harvemmin, kun vaihdoin pillerit ehkäisyrenkaaseen ja alapää on jo luonnostaan vähän kosteampi kuin ennen.

Jemina
No Sex and the City

Pepa, hyvin ilmaistu - yläkerta on tosiaan joskus alakertaa nopeampi! Liukkarilla tuo väliaika tulee kätevästi kurottua umpeen.

Vierailija, mikä öljypohjaisissa erityisesti miellyttää? Itse en ole niitä kokeillut kortsujen kanssa yhteensopimattomuuden vuoksi, ja jäin miettimään miten ne eroavat vesi- ja silikonipohjaisista. Voin kyllä kuvitella, että hyvältä ne eivät maistu!

Juno (Ei varmistettu)

Mä oon kokeillu muutamia eri luikkareita ja ykskään niistä ei oo olu yhtä hyvä ku vanha kunnon baby oil. Eräskin kokeilluista luikkareista aiheutti enemmänkin kitkaa ku liukua. Baby oil ei tietenkään sovi kortsujen kanssa käytettäväksi, et siinä mielessä ei sovi kaikille. Mä tykkään ja käytän sitä jonkin verran myös ihon kosteutukseen.

Liukkareita kannattaa kokeilla, vaikka oliskin luonnostaan kosteet paikat. Niillä saa kivaa extraa kaikenlaiseen esihipelöintiin ja jos on pikikset mielessä niin pääsee nopsaan hommiin. Ihanan erilainen blogi sulla muuten :)

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Liukkari on pop! Varsinkin hormonaalisten muutosten aikaan (kuten näin raskaana ollessa) ei tuo keho ole aina ihan samassa tahdissa kuin mieli, ja liukkari auttaa pääsemään alkuun.

Ainoa huono puoli on, että vaikka sitä säilyttää huoneenlämmössä, se tuntuu jäätävältä ensikosketuksella. Jotkut tietysti tykkää, mutta itsellä on aina ollut inho kylmää kohtaan, niin seksin puolella kuin muillakin elämän alueilla. Täytynee löytää jotain "lämmittävää" liukkaria kokeiluun seuraavaksi. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jemina: Öljypohjainen ei muutu sellaiseksi tahmeaksi, kuten vesipohjaisella on tapana. En tiedä onko vesipohjaisen liukkarin tahmaantuminen vain meillä ongelmana, vai ihan yleistä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

YES-liukuvoiteet on ollu meikäläisen suosikkeja, sekä vesipohjainen, että öljypohjainen. Ei oo lisätty mitään höpöhöpöä ja tais olla luomuakin!

Jemina
No Sex and the City

Juno, aivan, liukkaria ei tosiaan tarvita jotakin 'vikaa' korjaamaan, vaan se sopii ihan kaikille. Itsekin tämän ihan vastikään tavanneena mieleni tekisi nyt kovasti levittää tätä ilosanomaa ihan kaikille! Ja suurkiitos kehuista, kiva että tekstit miellyttävät!

Nickye, tuo kylmyys on ihan totta. Itse olen aina vihannut kaikenlaisten rasvojen levittämistä, juuri sen kylmän ja niljakkaan ensikosketuksen takia, ja liukkari menee kieltämättä samaan kastiin. Onneksi kylmyys kuitenkin haihtuu hetkessä. Monia voiteitahan voi myös esilämmittää hieromalla niitä käsissä hetken ennen haluttuun kohtaan levittämistä. Ja noista'lämmittävistä' liukuvoiteista olen muuten kuullut vain huonoja asioita - kama kuulemma kirvelee ja polttaa enemmän kuin kiihottaa.

Vierailija, itse en ole mihinkään erityiseen tahmaantumiseen törmännyt - siis sen enempää kuin mitä olettaisin, että asiaan kuuluu, kun kyse on minkäänlaisesta rasvasta/vastaavasta. Vaikuttaisikohan voiteen merkki asiaan? Tätä täytyykin tutkia...

Vierailija, tuo kuulostaakin hyvältä kamalta! Nettikauppa tiesi kertoa, että tuote "ei sisällä parabeeneja, glyseriiniä, hormoneja, haju-, väri- tai makuaineita, petrokemikaaleja, silikonia tai muita yleisesti tunnettuja ihoärsykkeitä." Lisäksi kyseessä on kuulemma "maailman ensimmäinen ja ainoa luomusertifioitu intiimisarja". Pullo tätä ostoslistalle, heti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle on vinkattu väestöliitosta että apteekin ceridal iho-öljyä saa käyttää kumin kanssa oliko se nyt peräti tunnin vai puolitoistatuntia. Hyvin on toiminut!

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, osaatko sanoa miksi käyttöön suositellaan tuollaista aikarajaa? En löytänyt mistään öljyn tuoteselostetta, mutta ilmeisesti siinä on siis jotakin pitkäkestoisemmassa käytössä kortsua haurastuttavaa? Itse tuskin 'riskeeraisin' moisen tuotteen käyttöä, mutta olenkin ihan pahuksen paranoidi ehkäisyasioiden suhteen.

Sokerikeiju

Täältä kanssa hehkutusta liukkareille.  Mekin vasta kokeiltiin ekaa kertaa ja oli kyllä tosi jees. :) Tuli ehdottomasti jäädäkseen!

Jemina
No Sex and the City

MellowMiles, jes, hyvä kuulla että liukkarihauskuus on tullut jäädäkseen myös muiden makkareihin!

Nasse-setäily (Ei varmistettu)

Mä tykkäsin käyttää pjuria tai Erosta mutta näissäkin pitää huomata että monet ei sovellu kondomien kanssa käytettäväksi. Esim. Yes:n orgaanisiakaan ei suositella kondomien kera. Mua harmittaa ettei monessakaan putilossa ole tätä mainintaa mutta esim pornosivuilta löytyy tarkempaa faktaa minkä kanssa liukkaria suositellaan käytettäväksi. Itse ajattelin testata seuraavaksi Swoonin liukkaria.

Kommentoi