Tissit Prismassa

No Sex and the City

Piipahdin eilen paikallisessa Prismassa etsimässä lahjaa tuttavan lapselle, ja kylläpä loksahti leukani lattiaan kun törmäsin värityskirjahyllyn vieressä tähän allaolevaan näkyyn. En meinaan odottanut löytäväni ponien ja prinsessojen keskeltä myös tissijulisteita.

En suinkaan halua olla mikään hirveä tiukkapipo... mutta. Nyt kun tasa-arvossa ollaan vähitellen pääsemässä siihen pisteeseen, että esimerkiksi erilaiset tissikalenterit työpaikkojen kahvihuoneissa alkavat olla menneisyyttä, Prisman kaltaisissa suurissa kauppaketjuissakin voitaisiin pikkuisen pohtia tissijulisteiden myymisen mielekkyyttä. Myös hyllypaikkaa lasten puuhakirjojen vieressä voisi ehkä harkita vielä vähän.

Toisaalta yhdistelmää voinee ainakin pitää rehellisenä kuvana siitä, mitä on olla tyttö nykyään, tytöt kun tuntuvat kasvavan enenevissä määrin prinsessakulttuurin ja jonkinlaisen seksibeibimaailman välissä, kahden ääripään välillä tasapainotellen. Ehkä kyseessä onkin siis modernin tyttöyden terävä kommentointi kuvan keinoin? Vähän myös naurattaa tuo julisteen ja Frozen-värityskirjan nököttäminen vierekkäin.

Kuin kaksi marjaa!

 

Jos kauppabongaukset ja niistä kehkeytyneet keskustelut kiinnostavat, jatka lukemista:
Ovatko yliseksualisoidut lelut haitallisia lapsille?
Raging Bitch: Käsityöläisoluiden seksismi
Siivousvälineiden sukupuoli: Onko tiskiharjasi nainen?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

:D Eii hele... Surullista.

JohannaL (Ei varmistettu)

Laita tämä postaus palautteena tuonne Prismaan! Luulisi, että jotenkin kommentoivat asiaa.

Nostalgiatrippi (Ei varmistettu)

Muistan kuinka junnuna 80-luvulla aina mentiin kaikkiin kauppoihin selaamaan noita julisteita juuri noiden tissijulisteiden takia.

AudreyN (Ei varmistettu)

Käyn töiden puolesta siivoamassa erinäisiä miehisiä taukotiloja ja voin kyllä sanoa etteivät tissikalenterit ole todellakaan menneisyyttä. Eräässä kahvihuoneessakin ei riitä että on se yksi kalenteri, vaan nämä ilmeiset totaaliheterot (tai ainakin sellaisen kuvan haluavat itsestään epätoivoisesti antaa) ovat suorastaan tapetoineet kaksi seinää näillä tyttösten kuvilla.

Mutta tuollainen vielä ehkä menettelee, koska luulen etteivät nuo työukot ole tuomassa tyttäriään tai puolisoitaan (mitä luultavammin naispuolisia) noihin taukotiloihin. Voisihan tuosta laittaa Prismaan palautetta vaikka juuri tuon kuvan kera. Ehkä se herättäisi osastonhoitajan ellei ole aiemmin huomannut ristiriitaa :D

Jemina
No Sex and the City

Laitoin palautetta asiasta menemään, katsotaan mitä tuumaavat!

Tommi (Ei varmistettu)

Suosittelen lämpimästi ottamaan myös nuo H&M.n ja Trendilehden sponssit sivultasi, koska ne jotenkin sotii ristiriidassa tämän seksismin ja tasa-arvon taistelun tuoksinassa.

omena666 (Ei varmistettu)

Aika moinen sijoittelu kyllä tuossa lastenjuttujen vieressä! Heh. :D

Itse työskentelen varsin perinteisen miehisellä alalla, ja tissikalenterit on kyllä meilläkin ihan arkipäivää. Melkein jokaisen vanhemman setämies-työkaverin huoneesta sellainen löytyy, mikä oli aluksi hieman kiusaannuttavaa tällaiselle parikymppiselle muijasukupuolen edustajalle, ja kun menin heidän huoneeseensa juttelemaan koitin kovasti olla seisomatta ainakaan ihan kalenterin vieressä ettei nyt mitään mielleyhtymiä muodostu. Enää ei jaksa kiinnostaa, ja hieman näpäyttääkseni olenkin itse ruvennut käyttämään töissä Tom of Finland -kalentereita (vähän harmi että tämän vuoden kuvat on olleet lähinnä kasvokuvia) mikä on yllättävän paha paikka osalle sedistä!

Jemina
No Sex and the City

Onpa harmi - pienen otantani perusteella jotenkin kuvittelin, että tissikalenterimaailmasta oltaisiin jo siirtymässä eteenpäin. Mutta ilmeisesti asiat eivät siis todellakaan ole ihan näin ruusuisesti, kun teistä moni kerran on moiseen shaisseen töissä törmännyt.

Ja propsit Tom of Finland -kalenterista, ihan helvetin hyvä idea! Ehkä sun kannattaisi laittaa kalenterin tekijöille palautetta, että kaipaisit ensi vuodelle vähän törkeämpää kuvamateriaalia, menee varmasti hyvään tarkoitukseen. :D

Vieläköhän naisille suunnattu Playboyn vastine Playgirl ilmestyy? Siinä olisi sopivia kokovartalokuvia sedille ihmeteltäviksi.

IlonaK (Ei varmistettu) http://nennesitajasetata.blogspot.fi/?m=1

Ei järkytys! Suorastaan tuli paha olo. Jos tosiaan kauppa kokee tärkeäksi tehtäväkseen myydä tuollaisia julisteita, niin tekisivät sen ihan muualla, kuin lasten leluosastolla... Olisipa mielenkiintoista nähdä kyseisen kaupan selitys tällaiselle toiminnalle. Ensinnäkin sille, miksi tällaisia "tuotteita" (ällöttää käytttää naisten vartaloita esittävästä asiasta edes sanaa tuote, mutta tuotteinahan heidät tässä esitetään) myynnissä ja toiseksi sille, mitä ihmettä ne tekevät värityskirjojen vieressä?!

Annis (Ei varmistettu)

Mua naurattaa ja hymyilyttää ja oon sitä mieltä et ihan sama. Hyvä kun myyvät ja mitä sillä sijottelulla on oikeesti väliä?
Mieskuvia on harmittavan vähän et palautetta siitä.
Telkkarissa pyörii vähäpukeisia mimmejä vähän väliä. Ei ne lapset siitä pilalle mee. Ja joo en provoa ja en oo mies vaan heteronainen.

Jemina
No Sex and the City

Joo, en siis itsekään ole sitä mieltä että lasten herkät sielut tästä nyt iäisyyksiksi vaurioituvat. Kuten sanoit, pahempaakin löytyy, ja paljon - mikä ei kyllä toki tarkoita sitä, että sen takia nyt voitaisiin sitten hyväksyä ihan mitä tahansa, ihan missä tahansa. Tässä tapauksessa ja sijoittelu on omasta mielestäni lähinnä, no, vähän epäonnistunut, mutta itse tykkään huonoa lähinnä siitä, että tällaista paskaa ylipäänsä myydään marketissa. Jotenkin olin vain niin kovasti toivonut, että aika olisi ajanut moisesta ohitse.

Jemina
No Sex and the City

Tästä lähtien ainakin meikän paikallisesta Prismasta löytyy vähän vähemmän tissejä:

Hei,
kiitos palautteestasi. Julisteet on poistettu myynnistä ja palautteesi on ohjattu hankintaamme SOK:lle sekä toimittajalle Scandecorille jatkotoimenpiteitä varten.
Tarkoituksenamme ei ole pahoittaa kenenkään mieltä ja otamme nämä palautteet vakavasti.
Ystävällisin terveisin ja hyvää kevään odotusta
Prisman henkilökunta

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa mahtavaa että reagoivat ja vieläpä tekivät asialle jotain! Itse oon kyllä ihan tyytyväinen, muistan kun lapsena selailin Prismassa käydessä noita aina läpi (itse etsiskelin kissanpentu, delfiini ja johnny depp -julisteita) ja oli se kyllä vähän erikoinen näky, koska vaikka seksuaalista kuvastoa kyllä on niin ei kaduilla tuollaisia mainoksia näkynyt. Enkä myöskään itse törmännyt mihinkään isän playboy lehtiin ja tietokonetta ei ollut lasten käytössä, niin kirjaimellisesti pornahtavia kuvia näin eniten prisman julisteosastoilla :D Ja ei, en mennyt ikuisesti pilalle, kunhan vaan lapsena vähän inhotti törmätä tissinhieromisjulisteisiin ja olisin mieluummin katsellut lastenosastolla ns. lastenjulisteita.

Tissiviikko (Ei varmistettu)

Ehkä Prismassa ajateltiin tissiviikon hengessä normalisoida rintoja. Eivätkös ne juuri olleet normaali ruuminosa muiden joukossa?

IhanaSika (Ei varmistettu)

Poistivatko myynnistä myös ne julisteet joissa komeita karjuja yläkroppa paljaana? Niitäkin siinä myyntitelineessä varmaan oli,kas kun et niistä mitään maininnut? Tai ne Tom of Finland-kalenterit -kyllä niin mieleni pahoitin kun miehiä noin seksuaalisesti arvioidaan tiettyjen ruumiinosien koolla ;-)
Ja pointsit Tommille kommentista: Touché!
(epäilen kyllä että nuo julisteet eivät paljoa myy jos yhden kuluttajapalautteen jälkeen poistavat myynnistä..)

IhanaSika (Ei varmistettu)

Voi anteeksi, en tajunnut osuvani niin arkaan paikkaan että ihan itkun pukkasi :-)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.