Valokuvan valheet, tai: Illusions of the Body

No Sex and the City

Välillä mietin, että pitäisi olla olemassa sääntö, joka määräisi perjantaisin internetiin postattavan vain ihania asioita. Tämän toiveen hengessä kerrottakoon, että tänä perjantaina minä tykkään (ja lujaa muuten tykkäänkin) valokuvaaja Gracie Hagenin Illusions of the Body-valokuvaprojektista. Siinä samat ihmiset on kuvattu ensin imartelevasti... Ja sitten vähän vähemmän imartelevasti. Siis näin:

Ja miksikö? Kotisivuillaan Hagen kertoo projektista ja sen viestistä näin:

"This series was made to tackle the supposed norms of what we think our bodies are supposed to look like. Most of us realize that the media displays only the prettiest photos of people, yet we compare ourselves to those images. We never get to see those photos juxtaposed against a picture of that same person looking unflattering. That contrast would help a lot of body image issues we as a culture have.

Imagery in the media is an illusion built upon lighting, angles & photoshop. People can look extremely attractive under the right circumstances & two seconds later transform into something completely different.

Within the series I tried to get a range of body types, ethnicities & genders to show how everyone is a different shape & size; there is no “normal”. Each photo was taken with the same lighting & the same angle.

Celebrate your shapes, sizes & the odd contortions your body can get itself into. The human body is a weird & beautiful thing."

 

Amen, sister! Siinä hyvä viesti tälle päivälle, viikonlopulle ja vaikka koko loppuelämälle. Myös minun kroppani on ihmeellinen, ihana asia.

 

Kuva: Illusions of the Body / Gracie Hagen

Kommentit

hiluvitkutin

Aivan mahtava kuvasarja, nostatti mielialaa kun siellä oli lähes vastaavaa kroppaa kuin itselläkin - ja hyvälle näytti niin kauan kuin oli tarkoitus. Ehkä se on vaan ihan oma valinta, kuinka pahasti pönöttää. :D

Jemina
No Sex and the City

Niinpä - me kaikki voimme näyttää hyvältä valokuvissa, ainakin jos siihen pyritään ja apuna on ammattilainen. Ja pönöttämiselläkin lienee osansa asiaan. Eniten taitaa kuitenkin vaikuttaa otannan laajuus: onko se yksi amatööriräpsäisy, vaiko useampi sata kuvaa ja siten prosentuaalisesti suurempi todennäköisyys onnistua. Ja esimerkiksi lehdissä näkemämme kuvathan ovat tuntikausien työn tulosta. Onko siis ihmekään, jos oma naama omissa kotikuvissa ei ihan yllä samalle tasolle?

Suvi T-D (Ei varmistettu) http://dudessiivi.blogspot.fi/

Kiitos tästä postauksesta! Kyllä tuli hyvä mieli :)

Niin se vain on, että ei se merkkaa, minkä kokoinen ja mallinen henkilö on, vaan se miten hän kantaa itsensä.

zvonne
Don't hate the player

Ihan huikea kuvasarja! Tästä jotenkin tajusi erityisesti, että (ei vain kuvatasolla) hyvä ryhti saa kaikki näyttämään hyvältä!

Jemina
No Sex and the City

Totta, näistä näki ryhdin vaikutuksen oikein erityisen hyvin. Saisikohan sitä omankin nörttiselkänsä tästä vielä jotenkin suoristumaan...

huopis
Merennoita

Heh, mun mielestä jotkut näytti paremmalta siinä "rumassa" kuvassa, ja joillekin olis löytynyt kyllä parempiakin poseerausasentoja kauniissa kuvissa. :D Oh well.

Ilahduin erityisesti useista pienistä ja "epätäydellisistä" rinnoista! ^^ Liian usein alastomina näkee vain henkilöitä joilla on nätit pyöreän pulleat symmetriset tissit joissa on sievät nännit. :P Ja eikäpähän siinäkään mitään.. virkistivää vaan nähdä muutakin.

Jemina
No Sex and the City

Ylipäänsä epäedustavien kuvien näkeminen on aika erityistä ja ilahduttavaa! Tai siis omassa kotialbumissa niitä tietysti näkee, mutta tällä tavalla ammattimaiseen valaistukseen, taustaan yms yhdistettynä. Kontrasti saa yhtäkkiä tajuamaan miten meille esitetään aina vain tietynlaisia kuvia... Vaikka todellisuus muistuttaakin enemmän juuri sitä kotialbumikuvastoa.

Pineapplehead

Pienten ja eriparisten rintojen lisäksi itse ilahduin massiivisista "puskista", joita joillakin naisilla on noissa kuvissa. Se valtamedian ja etenkin pornon korostama "posliini" ei sittenkään ole mikään normi. Annetaan kaikkien puskien pursuta! :D

Jemina
No Sex and the City

Minä mietin ihan samaa - että harvoinpa näkee valokuvia, joissa naisilla on häpykarvoja! Mikä on aika pelottavaa sinänsä; että jokin niin normaali on muuttunut niin harvinaiseksi, että siitä ilahtuu ja hämmästyy. Eli tosiaan, astetta todellisemmasta ihmiskuvasta ehdottomasti pisteet tälle projektille!

Kommentoi