Viikon video: Walk of No Shame

No Sex and the City

Funny or Die-saitin ja Amber Rosen video Walk of No Shame on ehdottomasti parasta seksipositiivisuutta tällä viikolla. Näinkin voi yhden yön juttuihin suhtautua!

Ja koska video ei jostain syystä tahdo tulla tekstiin upotetuksi, menkää ihmeessä kaikki katsomaan se tämän linkin kautta niin kuin olis jo, ja tulkaa sitten kertomaan mitä piditte.

Tosin niin paljon kuin pätkästä tykkäsinkin, on minun kuitenkin perusnegistelijänä pakko vähän länkyttää videon lopusta. Mielestäni kyseiselle kundille olisi nimittäin voinut olla vähän kohteliaampi. On täysin OK harrastaa seksiä vailla sitoutumuksia... mutta käytöstapojaan ei kannata koskaan unohtaa. Noin muuten video on kuitenkin mielestäni ihan helvetin hyvä, ja toivon näkeväni tällaisia tuotoksia enemmänkin - aina siihen asti, kunnes asenteet ovat muuttuneet eikä niille ei ole enää tarvetta.

I respect that you enjoyed yourself last night!

Kommentit

Usko Irma-tätiä

Itse yritän välttää walk of shamea sen takia, että look on yleensä aika kamala seuraavana aamuna. Harvalla jätkällä on varastossa naamanpesuaineita ja hiusharjakin tuntuu olevan harvinaisuus... Mutta asiahan on ratkennut niin, että satunnaiset kaverit tulevan minun luokseni! Mikäs sen parempaa kuin kotikenttäetu ja aamulla voi jäädä omaan sänkyyn ilman sitä sähläystä googlemapsin kanssa, että missä perseessä sitä tällä kertaa on. :D

Jemina
No Sex and the City

Kotikenttäetu on kyllä hyvä etu!

Oranssinen

Alkoipa naurattaa tuo video :)

Tuli mieleen kun itse "Sambakarnevaalien" jälkeen sipsuttelin -20 asteen pakkasessa hakemaan vara-avainta äitini työpaikalta että pääsisin omaan kotiini.
Päällä (onneksi) pitkä mummovainaan turkki, mutta siellä alla totaalisen olematon samba-asu, hiukset tuhannella tuulenhäkkärällä ja kimallepilvi vain pöllysi perässä kun tuulessa taivalsin.

Siin oli naurussa pitelemistä niin äidillä kuin äidin työkavereilla (100 kpl posti-telen autokuskeja).

Nauroin kyllä itsekin :D

NotCredibleDates

Tästä tulikin sitten mieleen, että en edes enää muista koska olisi viimeksi ollut mitään yhdenyön säpinää. Onko musta tulossa nunna!!?? :D

Mahdoton Nainen

Muistan myös yhden talvisen walk of (no) shamen, kun linkkasin räntäsateessa korkokengissä kelsiturkkiin kietoutuneena ja nilkkani nyrjäyttäneenä lähimmälle bussipysäkille. Naama oli toki entisen illan meikeistä nättinä ja tukka sekaisin. Silti siinä könytessäni mietin miten koomiselle mahdoinkaan näyttää ja hihittelin koko matkan pysäkille.

Jemina
No Sex and the City

Musta on ihanaa, että täältä löytyy tällaisia mahtavia naisia, jotka naureskelevat itselleen aktin jälkeen kotiin könytessään. Just tällaista ihanaa itseironiaa ja vahvaa itsetuntoa me tarvitaan tämä maailma muuttaaksemme!

Lisäksi vaadin myös, että joku aloittaa välittömästi tällaiset hienot seuraavan aamun lookit dokumentoivan kuvablogin. Veikkaan, että Walk of No Shame Looks olisi takuuvarmasti blogimaailman seuraava hitti!

CougarWoman
CougarWoman

Hauska! Mulla meni jotenkin tosi kauan tajuta, että ei se walk of shame niistä vaatteista (ja eilisistä meikeistä, ja panotukasta, ja ja ja) tule, vaan siitä omasta asenteesta. Eli jos häpeät, se on walk of shame, ja jos hymyilet, se on walk of no shame. Simple as that. 

Varsinkin vaihto-oppilasvuosi Englannissa oli aikaa, jolloin noita walk of (no) shameja tuli muutamakin viikossa; mikäs oli nuorena sinkkuna humputellessa!

Aika vähän loppupelissä sitten tullut niitä shame-versioita - ainut, jonka nyt muistan, oli jostain hienolta omakotialueelta sen jälkeen, kun minut hosuttiin kotoa ulos ennen kuin äiti herää. Silloin oli vähän semmoinen olo, että olisi ehkä pitänyt kysyä paperit ennen aktiin ryhtymistä (vaikkei poika toki ns. sakkolihaa ollutkaan). Vaikka seksi sinällään tosi upeaa olikin. 

Jemina
No Sex and the City

Harvaa meistä tosiaan taitaa sinänsä hävettää hauska yhden yön juttu, ja häpeässä on kyse vain ympäristön paineista - siitä pelosta, että tuomitaanko selvästi muualla kuin kotonaan yöpynyt nainen. Ja nyt kun asiaa mietin, niin jännää kyllä, en ole tainnut koskaan kuulla walk of shame-käsittettä mieheen liitettynä... Että tässäpä taas yksi kiva tuplastandardi, jolle näyttää keskisormea!

Ja tarinastasi löytyy hyvä muistutus meille kaikille - ennen satunnaisen tyypin matkaan lähtemistä kannatattaa tsekata, että tämä a) ei ole ehkäisyidiootti, ja b) ei asu vanhempiensa kanssa.

 

CougarWoman
CougarWoman

Mjoo - no ennen kuin keskisormi nyrjähtää, kannattaa miettiä että voihan se olla niinkin, että miehille käsitettä walk of shame ei ole, koska niistä ei näy päällepäin niin helposti, että ovat viettäneet yön jossain muualla kuin kotona. Koska harvatpa miehet nyt niiiiin poikkeuksellisesti baareihin tälläytyvät, että herättäisivät seuraavana päivänä huomiota samaan tapaan kuin naiset panotukkineen glittereineen kaikkineen? :) 

Jemina
No Sex and the City

En itse asiassa ihan usko tuohon - meinaan veikkaan, että loppujen lopuksi aika harvat meistä harrastavat yhden illan juttuja vain ollessaan glitterit naamalla ja pikkumekko päällä. Naisiakin kun on moneen lähtöön, ja erilaisia pukeutumistyylejä riittää, myös baareissa ja klubeilla. Voi siis hyvinkin olla, että konsepti on saanut alkunsa tuosta tietystä tyylistä (tai siis siitä miltä se näyttää seuraavana aamuna), mutta nykyään sen merkitys on mielestäni laajentunut huomattavasti yleisemmäksi, koskien yksinkertaisesti seuraavaa aamua ja mahdollista morkkista. Ja tätä konseptia ei mielestäni todellakaan koskaan kuule yhdistettävän miehiin.

Ja kiitos huolesta keskisormeni suhteen; se lienee tosin nyrjähtänyt jo vuosikausia sitten, niin paljon sille on tullut käyttöä. ;)

CougarWoman
CougarWoman

Haha, viimeksi kun minä harrastin, niin oli juurikin glitterit ja pikkumekko - kertonee tarpeeksi siitä, miten kauan siitä on aikaa :D 

;) 

Ninneri (Ei varmistettu)

Mun kaveripiirissä walk of shame on konsepti, joka koskee niin miehiä kuin naisiakin -itseasiassa en ole koskaan ajatellut että se koskisi ainoastaan naisia. Ja vaikka nimi on walk of shame, niin walk of no shame -mielessä me sitä käytetään :)

Meikä on hihitellyt itselleen monet kerrat kun on tullut hoippelehdittua kotiin seuraavana aamuna milloin mistäkin. Paras kerta lienee, kun (muistaakseni) 2011 alkusyksystä kävelin kotia kohti erään kampusalueen lähettyvillä, ja vastaantullut nuori isä kommentoi (pilke silmäkulmassa) pienelle pojalleen minut nähdessään: "Sä olet kuule muisto juuri tuollaisesta illasta". Repesin nauramaan ääneen ja totesin että "sehän oli sitten harvinaisen hauska ilta" :D

Jemina
No Sex and the City

:D Ihana kommentti!

Oikeasti, haluan Walk of No Shame-blogin pystyyn VÄLITTÖMÄSTI paitsi tyylikuvia, myös just tällaisia ihania tarinoita varten!

sara_s (Ei varmistettu)

Minä en muista, että olisin aikoinaan hävennyt sinällään yhden illan juttujani ellei se mies ollut joku sellainen, johon tarrauduin vääristä syistä kuten piti löytää joku, kun kiinnostava mies ei noteerannut minua tai kun halusin edes jonkun läheisyyttä eron jälkeen... ne olisi saanut jäädä tekemättä, koska niistä ei jälkikäteen tullut muuta kuin oppi miten ei kannata toimia. Ja ei sekään toisaalta ole vähän. :)

Minua muuten ihmetyttää miten omassa ajatusmaailmassasi (blogin perusteella) pystyt yhdistämään tämän naisen itsenäisyyden ja vapaan seksuaalisuuden korostamisen + suopeuden Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Keskimääräinen esim. irakilainen maahanmuuttajamies ja -nainen kun kutsuu seksiseikkailuissa kulkevaa naista vain yhdellä sanalla eikä nainen moista omassa elämässään uskaltaisi edes kuvitella. Asenne länsimaista naista kohtaan on myös usein aika ikävä.

sara_s (Ei varmistettu)

Varmaan olet tietoinen, että perinteisessä ja usein modernissakin muslimikulttuurissa naisen asema on hieman erilainen kuin länsimaissa ja varsinkin pohjoismaissa, joissa nainen on hyvin itsenäinen eikä tarvitse miestä elämäänsä ellei niin halua. Suomessa on myös ollut tapana, että nainen voi liikkua kellon ympäri turvallisesti yksin jo vaikkapa vuorotyön takia.

Juuri oli uutinen miten jossakin suomalaiskoulussa tytöt alkoivat miettiä pukeutumistaan, jotta nuoret vastaanottokeskuksen pojat eivät häiriinny paljaasta pinnasta, vaikka Suomessa on pitkään puhuttu sen puolesta, että naisella on oikeus kulkea vaikka alasti eikä se oikeuta miestä häiritsemään häntä. Avioliitossa tapahtuvaa raiskausta tunnistetaan harvassa muslimimaassa jos missään ja yksinkulkeva nainen (varsinkin ilman huntua) on usein vapaata riistaa. Jokin aika sitten jossakin vastaanottokeskuksessa valistettiin miespuolisia turvapaikanhakijoita suomalaisen naisen asemasta mm. siten, ettei nainen ole täällä kenenkään omaisuutta. Siitä on aikaa kun suomalaisen naisen asemasta on puhuttu tällaisin termein.
Kyllä nämä muslmien naiskäsitykset vaan aika pahasti kolahtavat ainakin minun maailmankuvani kanssa ja ihmettelen miksi feministit ovat asiasta ihan hiljaa. Se ei tarkoita sitä, että olisi rasisti tai muslimikulttuuri olisi "huonompi" kuin länsimaalainen kulttuuri vaan hyvin erilaisia kulttuureja on aika hankalaa yhdistää onnistuneesti. Paljon on lehtien palstoilla ollut uutisia myös siitä miten vastaanottokeskuksen lähistöllä asuvat naiset ja jopa tytöt kokevat häirintää (huutelua, tuijottelua, jopa kiinnikäymistä ja taitaa jokunen raiskausyrityskin tapahtunut) ja mielestäni tämä on ihan yhtä suuri ongelma kuin vaikka taannoinen "eduskunnan kalapuikkocase". Ainoa ero on se, että feministit ovat ihan hiljaa?
Toki kommenttini on vähän asian vierestä, mutta tällaiset yhdenillanjutut eivät musliminaiselle ole oikein mahdollisia ja siinä on jo melkoinen ero suomalaiseen kulttuuriin. Ja häpeä on aika erilaista.

Mutta ehkä tästä aiheesta voisi tehdä oman postauksen.

Mahdoton Nainen

Ja "muslimikulttuuri" liittyy tähän postaukseen miten?

Jemina
No Sex and the City

Myös esimerkiksi suomalaiset kiihkokristityt miehet tapaavat kutsua irtoseksiä harrastavia naisia tietynlaisilla vähemmän kauniilla sanoilla. Heidän asenteensa monia naisia kohtaan on siis monella tavalla ikävä. Vaan enpä ole ajatellut alkaa muiluttaa heitä rajan yli taikka muuten täältä pois potkia, saati sitten kaikkia suomalaisia, kristittyjä tai miehiä heidän toimiensa perusteella tuomita.

Meillä on myös esim. ministeri, joka ei hyväksy aborttia - ei edes silloin, jos nainen on tullut raiskatuksi. Henk.koht. pidän tällaista ajattelua ja tällaisten setämiesten politiikkaa huomattavasti suurempana uhkana omalle ja kanssaihmisteni seksuaaliterveydelle ja seksuaaliselle itsemääräämisoikeudelle kuin yhtäkään Suomeen mahdollisesti saapuvaa, Suomessa jo asuvaa tai Suomessa syntynyttä muslimimiestä.

Sen enempää en aio ryhtyä aiheesta täällä keskustelemaan, sillä nämä keskustelut eivät yleensä ole millään lailla hedelmällisiä.

Asiasta kiinnostuneiden kannattaa myös käväistä lukemassa Ruskeat tytöt-blogin postaus Raiskaus on raiskaus on raiskaus.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä kaikki on totta, mutta tietynlainen kiihkokristitty maailmankuva ei taida kuitenkaan olla kovin nosteessa Suomessa. Kerran feministisistä asioista puhutaan ja kritisoidaan, niin mielestäni tämäkin asia kuitenkin kuuluu asiaan ja siitä pitäisi saada myös puhua. Myönnän itsekin olevani jokseenkin huolissani tulevan suhteen. En voi olla ajattelematta, etteikö suuri kansanliike VOISI vaikuttaa tälläkin tavalla negatiivisesti meidän "länsimaiseen kulttuuriin", jopa ihan omaan arkeen. Tietenkään en nyt halua tällä leimata yksittäisiä ihmisiä tai mitään, mutta se kuitenkin on totuus, että monissa maissa ja kulttuureissa naisista on vähän erilainen käsitys ja asema aika (anteeksi karkea ilmaisuni) vitun huono. Kritisoimmehan sentään myös omaa kulttuuriammekin, jossa meillä pitäisi olla todella hyvät oltavat. Miksei tästä saisi kokea huolta? Uskon, että jos yhtäkkiä räjähdysmäisesti vaikka juurikin nämä fundamentalisti kristityt lisääntyisivät, se olisi huolestuttavaa. Tosin minusta tuntuu, että kaikenlaiset ääririntamat ovat alkaneet saadakin ääntä...

Niin kummalta kuin se tuntuukin (minusta ainakin) mallimaa Ruotsissahan on muuten jopa maailman toiseksi karuimmat raiskaustilastot. Syitä tähän on tietysti monia, mutta esimerkiksi aikaisemmin todella harvinaiset joukkoraiskaukset ovat yleistyneet __huomattavasti. Se kun ei yleensä ole kuulunut pohjoismaiseen "toimintatapaan". Mietityttää, että miksihän näin.

Ymmärrän, jos et itse halua tästä aiheesta enenpää kommentoida, aihe muutenkin on tapetilla niin paljon, mutta olen kyllä huomannut minäkin, että feministipiireissä tahdotaan suhtautua todella nuivasti, jos esittää aiheeseen liittyvää kommentointia. Minusta se on tyhmää, koska se on todellakin myös feministinen asia. Jossain koulussahan oli kehotettu tyttöjä (ja totta kai vain tyttöjä) pukeutumaan siveellisesti, kun heidän kouluunsa oli tulossa muista kulttuureista oppilaita. Mielestäni väärä tie jo tässä.

sara_s (Ei varmistettu)

Kirjoitin jo, että vähän OT, mutta uutisia lukiessa tuli mieleen tämä ristiriita. Suomalaiset feministit kyllä kritisoivat oikein innokkaasti erilaisia naisten kohtaamia ongelmia Suomessa ja varsinkin jos suomalaiset herätysliikkeet ja äärikristityt "alistavat" naisia, mutta muslimien naiskuvaan ei puututa. Samaan aikaan ollaan oikein myötämielisiä muslimimaahanmuuttoa kohtaan, jonka seurauksena Suomessa kohdataan uusia ja paljon pahempia naisen asemaan liittyviä ongelmia. Asiasta vaietaan, koska keskustelu ei olisi hedelmällistä?!
Muslimien naiskuvaan feministit siis eivät halua puuttua, mutta sen sijaan nostetaan esille vaikka walk of shame tai törkyviestit! Ja oikeasti joku Timo Soinin aborttinäkemys ei vaikuta yhdenkään Suomessa asuvan naisen seksuaaliterveyteen ja tärkeämpää olisi puuttua, vaikka lasten silpomiseen tai jokaisen Suomessa asuvan naisen oikeuteen kieltäytyä seksistä myös avioliitossa. Kai te tiesitte, että esim. Helsingissä maahanmuuttajanaisia on jo enemmistönä turvakodeissa ja se ei johdu "setämiesten politiikasta". Setämiespolitiikka ei myöskään ole sukupuolisidonnaista eikä kohdistu vain naisten elämään Suomessa.

Mutta kuten sanottu, ei puhuta näistä ongelmista, ettei vain leimauduta rasisteiksi, koska kyllähän tosiaan jotkut suomalaiset äärikristityt pitävät naista alempiarvoisena ja lestadiolaiset naista synnytyskoneena. Heidän rajan yli muilutus ei minulle tullut edes mieleen ratkaisuna heidän asenneongelmaan, koska minusta ketään ei voi omasta kotimaastaan poistaa... Jokaisella valtiolla on kuitenkin oikeus päättää kuka maahan saa muuttaa asumaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Omassakaan tuttavapiirissä ei "walk of (no) shame" ole erikseen naisille varattu termi... Itse en ole shamea joutunut juuri kokemaan, vaan olen ollut sinut tapahtumien ja oman harkintakykyni kanssa. Jos harkintakyky olisi pettänyt ja aamu tunnelmaltaan todella ikävä, ei sekään ole maailmanloppu. Ennemmin sekin oppi itselle, että vastaisuudessa en halua joutua vastaavaan tilanteeseen. Tässä tilanteessa kokenani "shame" on ollut sisäinen merkki, että vastaisuudessa ei näin tai nyt minun täytyy miettiä mitä haen tästä suhteesta, etten riko itseäni. On olemassa myös mainitsemaasi ulkoista häpeää, joka estää elämästä itsensä näköistä elämää, ja joka vaikuttaa yhteiskunnan vallitsevina normeina. Koen, että länsimaat ovat nykyään kuitenkin yleisesti ottaen sallivia, ja jopa ristikkäistä painetta siihen, että sinkunkin _pitäisi_ harrastaa seksiä, tai muuten on kuiva ja tomuinen, tulee paljon.
Itseä ja omia rajoja kunnioittaen ennemminkin parhaimmillaan iloitsen aamulla kotiin mennessä ja muita vastaantulijoita kohdatessa, että olen nuori eikä elämäni ole tylsää. Tällä hetkellä en ole harrastanut seksiä hetkeen kenenkään muun kanssa kuin itseni, ja sekin on ok :) you dont always need to have sex to be sexual, oli hyvä lause, jonka luin jokunen aika sitten. :)

Edellinen (Ei varmistettu)

Ja tuo video oli todella hyväntuulinen, kiitos linkistä !

olen kuitenkin täysin samaa mieltä kanssasi, että tuo lopun töksäytys ei ole hyvien tapojen mukaista. (Vaikka sillä tässä sketsissä huumoriarvoa ehkä juonen kannalta olikin. Että naiselle oli annettu tämä perinteisesti mieheen liitettävä "kusipään" rooli, joka ei koskaan soittele takaisin ja oli "vain sen yhden asian perässä") kunnioitus kuitenkin pitäisi olla puolin ja toisin, ja tässä tilanteessa mies ja nainen eivät olleet samalla sivulla siitä, että mikä edellisen yön juttu oli. Joskaan asioista sopiminen ei todellisuudessa ole niin helppoa ja yksiselitteistä. Harvoin ollaan niin analyyttisiä, että keskustellaan perusteellisesti etukäteen siitä mitä molemmat haluavat, lisäksi mieli voi muuttua ja toisen ajatuksia oletetaan enemmän kuin niitä oikeasti kysytään.

Tässä Nainen siis ikävästi käytti miestä, joka näköjään oletti suhteelta enemmän, ja video antaa valitettavasti kuvan, että modernille itsenäiselle naiselle tämä olisi OK. Sitä ilkeys, tylyys ja toisten tunteiden huomiotta jättäminen ei saisi koskaan olla.

Jemina
No Sex and the City

Joo, ihan selvästi tässä oli tosiaan haettu huumoria kääntämällä "perinteisenä" pidetty asetelma päälaelleen. Itse olen kuitenkin niin käytöstapanatsi, etten pidä epäkohteliaisuutta kauhean hauskana, enkä näe minkäänlaisen tasa-arvon tai yleisen hyvän lisääntyvän sillä että kanssaihmisille ollaan ikäviä. Mietin hetken jopa videon jakamatta jättämistä, sen verran tämä loppukohtaus alkoi surettaa muuten niin loistavan pätkän päätteenä. Päätin sitten kuitenkin videon hyvien puolten tekevän siitä jakamisen arvoisia, vaikka en voinutkaan jättää tätä ikävyyttä mainitsematta. Yhden illan juttujen kolmeen kovaan koohon kun kuuluvat mielestäni kortsujen lisäksi ehdottomasti myös kommunikaatio ja kohteliaisuus!

Barbitch (Ei varmistettu)

En ole koskaan kuullut walk of shame -termistä, enkä näin ollen tajunnut hävetä itseäni kotimatkalla! Noh, toivottavasti monet paikallisliikenteen kanssamatkustajat ovat hoitaneet häpeämisen ja tuomitsemisen puolestani.

Jemina
No Sex and the City

Onpa hyvä, ettei termi ollut tuttu! Kulttuurillamme on siis vielä toivoa. :)

Kommentoi