Yöpöydällä, tai: How to Become a Sex Goddess

No Sex and the City

E.M. Lovejoyn kirja How to Become a Sex Goddess oli humoristinen lahja ystävältä, joka ajatteli sen kiinnostavan seksibloggaria. Ja koska yritän olla ennakkoluuloton sekä kirjojen että seksin suhteen, päätin antaa teokselle mahdollisuuden sen typerästä nimestä ja kornista kannesta huolimatta. Ei olisi kannattanut – en muista milloin olisin viimeksi lukenut jotakin näin surkeaa.

Itse asiassa kirja oli niin huono, ettei sitä voinut edes kunnolla lukea. Lehteillä vain, ja silloinkin käämini kärähtivät lähes välittömästi jokaiseen vilkaisemaani kohtaan. Esimerkiksi ensimmäiseen lukuun ihan kokonaisuudessaan. Luku on nimeltään “Ennen esileikkiä” ja se antaa kymmenen vinkkiä mukaviksi eleiksi, joilla voi kertoa miehelleen rakastavansa tätä. (Kirja siis olettaa, että jokainen nainen on suhteessa miehen kanssa. Miesten oma oppikirja, How to Become a Sex God, puolestaan olettaa jokaisen miehen kumppanin olevan nainen. Muita vaihtoehtoja ei näiden kirjojen universumissa ole.) Lista sisälsi aikamoisia helmiä, kuten eleen numero viisi: pese miehesi auto! Vaikka viikonloppuna miehen katsoessa jalkapalloa. Muista myös vahata kaara, sekä imuroida se sisältä. Kyllä mies tykkää!

Fiksumpi ihminen olisi varmaan jo tajunnut, että nyt eivät kirjan ja lukijan ajatusmaailmat ihan kohtaa. Jostain selittämättömästä syystä jatkoin kuitenkin lukemista.

Seuraava vinkki oli hemmottelupäivän järjestäminen miehelle. Kirjan mukaan kaikki miehet rakastavat pizzaa, olutta ja jalkapalloa – se on heidän geeneissään. (Ja minä kun muistelin bilsantunneilta, että geeneissä oli jotain ihan muuta.) Niinpä kirja antaakin kätevän neuvon: osta yllärinä six-pack miehen suyosikkiolutta ja piilota se jonnekin, minne hän ei koskaan katso... ESIMERKIKSI SIIVOUSKAAPPIIN.

Tässä vaiheessa heitin kirjan seinään.

Yleensä tapanani on myydä lukemani kirjat kirpparilla tai vain antaa ne pois, mutta tämän teoksen kohdalla en taida niin tehdä. Vaikka vastustankin kaikenlaista tuhlausta, päätyy seksijumalataropus suorinta tietä paperinkeräykseen. Ettei kukaan vahingossakaan saisi sitä käsiinsä ja vaikka ottaisi vaikutteita.

 

E.M. Lovejoy: How to Become a Sex Goddess. David & Charles Publishers 2009. 217s.

 

Psst! Yöpöydällä-sarjassa aiemmin ilmestyneitä:

Rietas orkidea

1001 Nights Without Sex

The Score - The Science of the Male Sex Drive

Girl With a One Track Mind & Sleeping Around

 

Kuva: ebay.com

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, ole vain hyvä. Olet opettanut paljon seksistä = Guru ^^

Cosmokilareita odotellessa esimakua:

OLETKO KOSKAAN PYYTÄNYT NAISTA SHEIVAAMAAN KARVOJAAN?

Juha-Matti, 27, sinkku: Muutaman kerran.
Anssi, 25, kihloissa: Kyllä olen, kun ne ovat alkaneet häiritä.
Janne, 24, sinkku: Olen.
Mika, 31, avoliitossa: Ei ole onneksi tarvinnut, mutta pyytäisin kyllä, jos olisi aihetta.
Roope, 30, seurustelee: En ole kehdannut. Mieli on kyllä tehnyt.

Jemina
No Sex and the City

Voi Cosmoa, ja voi Cosmon miehiä! Jos ajattelisin kaikkien miesten olevan sellaisia kuin Cosmoon haastateltavat, olisin aikamoinen sad panda. Toivon tosiaan, että kaikki nuoret naiset tietävät maailman olevan vähän värikkäämpi paikka kuin millaisena Cosmo sen esittää. Ja että sellaisiakin miehiä löytyy, jotka eivät oikeasti välitä KARVAN VERTAA sen puoleen kumppaninsa karvoituksesta kuin muistakaan epäolennaisista asioita.

Ja onpa kiva tietää, että täältä on irronnut hyviä oppeja! Haluaisitko kertoa, millaiset tekstit ovat olleet kaikkein hyödyllisimpiä? Ja jos mieleesi tulee aihetoiveita, niin niistäkin saa vapaasti kertoilla!

i am kitty i
i am kitty i

Oliko muka huonompi kuin Lokki Joonatan?

Sitä minäkin. On verrattava pahnan pohjimmaiseen, muutoin jengi on ihan kujalla mittapuun suhteen. Ja Lokki Joonatan nyt vaan on ehkä maailmanhistoria surkein vuodatus. Case closed.

Ja Jemina, kirjan kirjoittaminen käy hirveän vaivalloiseksi jos jokainen sana pitää puntaroida feministilasien läpi. Kokeile vaikka jos et usko.

Heteropariskuntia nyt vaan on tilastollisesti aika merkittävästikin enemmän kuin homopariskuntia.

Jos ja kun vaikuttaa siltä, että et hirveästi ns. kostu noista ilmeisesti yhdysvaltalaisista self-help manuaaleista, niin onko niitä pakko lukea? Tai ymmärrän jos masokismikin on lähellä sydäntäsi. :)

Ja ihan ystävällisenä vinkkinä: mikä tahansa kirja käy raskaaksi lukea jos niitä tavaa kuin piru raamattua. You gotta give the writer some slack, honey. Se on vaan sen duuni. Elanto sillä on tarkoitus hankkia, ei tohtorin hattua.

Jäitä hattuun, runotyttö. Olen lueskellut näinä päivinä muutamina sun juttuja, joten tulen niitä varmaan jossain vaiheessa kommentoimaan kun siihen on paremmin aikaa. Mutta vähän sellainen kuva niistäkin syntyi, että ajattelet vieläkin hirveän mustavalkoisesti, jyrkästi, minkä itse ainakin liitän enemmänkin teini-iän epävarmuuteen.

Kiellän sinua myös heittämästä kirjoja roskiin - nyt ja myös jatkossa. :)

Vapauta se sen sijaan luontoon, jonnekin suht suojaisaan paikkaan, tai vaikka kaupan hyllylle (vaikka duunimatkallasi): bookcrossing.com. 

Jemina
No Sex and the City

Minä itseasiassa tiedän lukuisia seksiä käsitteleviä kirjoja, jotka on kirjoitettu oikein hienosti, ja jotka voi lukea myös nämä kutsumasi feministilasit nenällä teksteistä hermostumatta. Siksi tällainen sepustus ei saa minulta piiruakaan helpotusta. Paska on paskaa vaikka voissa paistaisi.

Yhdellekään kirjan typeryydelle ei mielestäni ole olemassa hyvää selitystä. Joo, heteropariskuntia saattaa olla enemmän, mutta ei se silti oikeuta heterouden esittämistä ainoana mahdollisena vaihtoehtona. Homman kun voi hoitaa paremminkin - esimerkiksi Parisuhdekirjassa parisuhteista puhuttiin oikein hienosti vääntämättä väksiin lukijaa kumppaneineen tiettyihin sukupuoliin tai tietynlaisiin suhdemalleihin. Tällainen kohteliaisuus ja avarakatseisuus on siis aika helppoa, eikä tosiaankaan vaadi tohtorin tutkintoa.

Ja itse olen muuten sitä mieltä, että tiettyä jyrkkyyttä tulee lisää iän mukana - sitä kun tietää tarkemmin, mitä pitää oikeana ja mitä ei, eikä jaksa kuunnella kaikenlaisia typeryyksiä tai koe tarpeellisiksi niitä hyväksyä. Kuten esimerkiksi epätasa-arvoisuutta, tai ihmisille tyrkytettäviä kivikautisia sukupuolirooleja.

 

Mörkö (Ei varmistettu)

Huh mikä kirja! Luin asuinkumppanillekin tuota juttua ääneen, ja kommentti oli, että toivottavasti en itse ota tuosta mitään ideoita. Kaljaa ja jalkapalloa hän inhoaa yli kaiken, ja siivouskaappiin voisi pikemminkin piilottaa jotakin minulta... En edes halua kuvitella, millaisia stereptypioita tuo miehille suunnattu versio sisältää naisista.

Nauroin muuten kunnolla kirjanheittokohtaukselle :D

Jemina
No Sex and the City

Oma kumppanini antoi ihan samanlaista palautetta, ja kielsi lukemasta enempää tällaisia kirjoja. Täytyy tosin tunnustaa, että mieleni tekee etsiä käsiini tuo miesten kirja, juuri nuo stereotypiat tsekatakseni... Vaikka raivarihan siitä seuraisi. Moinen impulssi siis viimeistään todistanee, että olen täysi masokisti mikä seksuaalisuuskirjallisuuteen tulee!

a for all (Ei varmistettu)
Jemina
No Sex and the City

Törmäsinkin aiheeseen jo jossakin muualla, mutta tätä tekstiä en ollut vielä nähnyt. Kiitos siis linkistä! Jälleen yksi hyvä syy boikotoida American Apparelia...

Hosuli
Hömppäblogi

"Kirjan mukaan kaikki miehet rakastavat pizzaa, olutta ja jalkapalloa – se on heidän geeneissään." Aaaaaaaaaaaaaaaargh!

Jemina
No Sex and the City

:D Oma reaktioni oli tismalleen sama kohdan lukiessani!

Kommentoi