Ladataan...
No Sex and the City

Välillä mietin, että pitäisi olla olemassa sääntö, joka määräisi perjantaisin internetiin postattavan vain ihania asioita. Tämän toiveen hengessä kerrottakoon, että tänä perjantaina minä tykkään (ja lujaa muuten tykkäänkin) valokuvaaja Gracie Hagenin Illusions of the Body-valokuvaprojektista. Siinä samat ihmiset on kuvattu ensin imartelevasti... Ja sitten vähän vähemmän imartelevasti. Siis näin:

Ja miksikö? Kotisivuillaan Hagen kertoo projektista ja sen viestistä näin:

"This series was made to tackle the supposed norms of what we think our bodies are supposed to look like. Most of us realize that the media displays only the prettiest photos of people, yet we compare ourselves to those images. We never get to see those photos juxtaposed against a picture of that same person looking unflattering. That contrast would help a lot of body image issues we as a culture have.

Imagery in the media is an illusion built upon lighting, angles & photoshop. People can look extremely attractive under the right circumstances & two seconds later transform into something completely different.

Within the series I tried to get a range of body types, ethnicities & genders to show how everyone is a different shape & size; there is no “normal”. Each photo was taken with the same lighting & the same angle.

Celebrate your shapes, sizes & the odd contortions your body can get itself into. The human body is a weird & beautiful thing."

 

Amen, sister! Siinä hyvä viesti tälle päivälle, viikonlopulle ja vaikka koko loppuelämälle. Myös minun kroppani on ihmeellinen, ihana asia.

 

Kuva: Illusions of the Body / Gracie Hagen

Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Maanantaisin on lupa olla tuottamatta mitään omaa ja jakaa sen sijaan vain kiinnostavia linkkejä.

- Am I a Fucking Feminist?

Feministitesti, jolla on kieli poskessa mutta samanaikaisesti todella hyvä pointti.

- My First Year as a Woman (Cosmopolitan)

Enpä olisi ikinä uskonut linkkaavani Cosmon artikkeliin, muuten kuin sille nauraakseni tai raivotakseni, mutta tähän on nyt tultu. Against me!-bändin laulajan kertomus sukupuolen vaihtamisesta ja ensimmäisestä vuodesta naisena on liian kiinnostava linkittä jätettäväksi.

- Sex, lies and the Internet: The tale of Lena Chen (Aljazeera America)

Surullinen tarina entisestä seksibloggaajasta, Lena Chenistä, nettihäirinnästä ja siitä miten paljon seksuaalisuuttaan vapaasti toteuttavia naisia voidaan yhä tänäkin päivänä vihata.

- 21 Pointlessly Gendered Products (BuzzFeed)

Tiesithän jo, että normaalit korvatulpat, kynät, teipit ja työkalut eivät sovi kenelle tahansa? Muista ostaa omasi sukupuolellesi sopivissa väreissä!

- My Abortion (New York Magazine)

26 tarinaa vaietusta aiheesta. Abortin tabu tulisi ehdottomasti rikkoa ja aiheesta keskustella enemmän.

 

Oletko törmännyt mielenkiintoisiin linkkeihin viime aikoina? Jaa ne kommenttiboksissa!

 

Psst! Kurkkaa myös vanhempia linkkilistauksia:

Vuoden parhaat

Gender-flip ja masturbointidokumentti

Seksiviestifail ja supersankarinaisten uudet vaatteet

Vahvoista naishahmoista ja kirjailijoiden seksineuvoista

The SCAR Projectista ja naisten Viagrasta

 

 

Kuva: Am I a Fucking Feminist?

Ladataan...
No Sex and the City

Kuulostaisiko oudolta, jos sanoisin tänään ilahtuneeni mallinukkejen häpykarvoista? No, silläkin uhalla että pidätte minua sekopäänä, näin on asia. Ja sen syynä The Gothamistin kuvat American Apparelin New Yorkissa sijaitsevan kaupan näyteikkunasta:

Pidän American Apparelia aika epäilyttävänä ketjuna monestakin syystä (joiden joukossa mm. mainosten järkyttävä seksismi, perustajaan kohdistuvat lukuiset syytökset seksuaalisesta häirinnäistä, näin muutamia mainitakseni), mutta tässäpä ainakin jotain uutta ja erilaista! Luonnollinen häpykarvoitus alkaa olla aika uhanalainen asia, ja niinpä se kaipaa tukea. Ja vaikka mallinukkeja ei muuten realistisuudesta voikaan syyttää, pidän aivan ehdottomasti tästä pienestä, mallinukkejen kautta tapahtuvasta muistutuksesta: että meillä kaikilla on tällainen. Eikä se haittaa yhtään.

Tai siis tällaisena viestinä minä asian tulkitsin. On kuitenkin aivan ehdottomasti muistettava, että niin hauska homma kuin tämä onkin, on se silti markkinointitemppu. Parit merkinit eivät tee lafkasta lainkaan parempaa, kuten Flavorwiren hieno juttu American Apparel Can’t Have Its Body Positivity Cake and Eat It, Too muistuttaa.

Mutta pakko se on silti myöntää: tänään minua ilahdutti mallinuken merkin.

 

Mitä mieltä te olette? Häpykarvat näyteikkunassa - uhka vai mahdollisuus?

 

Psst! Kiinnostaako häpykarvakeskustelu? Tsekkaa myös nämä:

Puskainspiraatiota, tai: Karvasta asiaa

Puskainspiraatiota II, tai: Laittaisitko vaginalle meikkiä?

Puskainspiraatiota III, tai: Muualla majavasta sanottua

 

 

Kuva: Jen Chung/The Gothamist

 

Ladataan...

Pages