Ladataan...
No Sex and the City

Brittiyliopiston ensimmäisinä päivinä huomattua: sen lisäksi, että kampukselta löytyy sukupuolineutraaleja wc-tiloja, täällä puhutaan myös paljon seksuaalisesta suostumuksesta ja sen absoluuttisesta tärkeydestä. Tätä suostumusta (joka tunnetaan englanniksi huomattavasti näppärämmällä sanalla consent) käsittelevät työpajat ovat joissakin yliopistoissa pakollisia, ja ylipäänsä oppilaitoksissa tunnutaan kiinnittävän aiheeseen todella paljon huomiota. Riemastuin suunnattomasti huomatessani paikallisen ryhmän kampanjoivan varsin näkyvästi omalla yliopistollani - ja mikä parasta, sen lisäksi että tyypit ovat helvetin hyvällä asialla, heillä on myös maailman cooleimmat oheistuotteet:

Suostumuksesta puhuminen on yllättäen ihan älyttömän tärkeää, sillä raiskauskulttuuri on todellinen ongelma monien maiden opiskelijaympyröissä (ja toki myös elämässä ihan ylipäänsä). Ja vaikka monet vähäisen uutisoinnin perusteella niin kuvittelevatkin, Suomikaan ei ole asian suhteen mikään lintukoto: myös suomalaisilla yliopistoilla tai niiden ainejärjestöjen toiminnan yhteydessä tapahtunutta seksuaalista häirintää ja seksuaalista väkivaltaa on suorastaan hyssytelty. Lisäksi voimme vain kuvitella millainen määrä keissejä häilyy taustalla, koskaan lehtijuttuihin tai tutkimusbarometrien tuloksiin päätymättä.

Kiinnostuneet voivat tutustua yliopistojen I Heart Consent-kampanjaan tarkemmin kamppiksen Facebook-saitilla, ja täältä löytyy yksi kuvaus siitä mitä seksuaalista suostumusta käsittelevät työpajat saattavat pitää sisällään.

Ja sitten: suomalaiset yliopistot ja opiskelijajärjestöt, huomio! Olisiko jo aika teidänkin ryhtyä kampanjoimaan?

Ladataan...
No Sex and the City

Meistä monet lienevät törmänneet mitä moninaisemman sorttiseen nettihäirintään ja nettiteitse saapuneisiin törkyviesteihin - tuttavapiirini naisista pelottavan monet ovat saaneet seksuaalissävytteisiä asiattomia viestejä niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin, ja pyytämättä lähetettyjä kuvia jonkun sukukalleuksista on niitäkin riittänyt. Täysin tyhjästä temmattujen seksiehdotusten motiiveja (ja niiden onnistumisprosenttia) voi vain arvailla, ja tätä hämmentävää ilmiötä on käsitelty suomalaisessa mediassa aika vähän.  Nyt MoonTV on kuitenkin ilmeisesti tarttumassa aiheeseen. Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan heidän aihetta käsittelevä postauksensa, jonka ajattelin voivan kiinnostaa myös monia tällä feministisellä hiekkalaatikolla temmeltäviä lukijoita. 

NAISET! Tämä oheinen FB-viesti on teille joillekin ihan arkipäivää sosiaalisessa mediassa. Jostain tuntemattomasta syystä monet miehet lähettelevät tämänkaltaisia viestejä sattumanvaraisille naisille ja ilmeisesti odottavat tunteidenne roihahtavan ilmiliekkeihin.

NYT me aiomme selvittää, toimivatko tällaiset nykyajan romanttiset kädenojennukset!!! Lähetä meille saamastasi kikkeli- tai muutoin seksuaaliviritteisestä yksityisviestistä kuva osoitteeseen minttu@moontv.fi ja me käymme kysymässä sen lähettäjältä kameroiden kera, että onko sen viestin - tai sen kaltaisten viestien lähettely jonkun kanssa joskus toiminutkin. Suomeksi: saako tällaisella toiminnalla pesää.

Me tahdomme tietää. Niin sinäkin ja ehkä monet muutkin? Auttakaa meitä levittämällä tätä, jotta saamme mahdollisimman paljon autenttisia lähestymisyrityksiä tutkimukseemme!

Ideasta tuli mieleeni pelijournalisti Alanah Pearce, joka alkoi otti yhteyttä raiskausuhkauksia lähettäneiden miesten äiteihin sekä tämä perulainen video, jossa kadulla naisille seksuaalisia kommentteja huudelleet miehet huijattiin kommentoimaan omia äitejään. Kyllä saavat muuten kundit kuulla kunniansa!

Itse en siis kuitenkaan tiedä MoonTV:n aikeista mitään kyseistä Facebook-viestiä enempää, joten en voi sanoa juuta enkä jaata koskien sitä millaista settiä ohjelmasta mahdollisesti syntyisi. Muistelisin kanavan tuottaneen aiemmin myös jossain määrin epäilyttäviä ohjelmia, mutta ainakin tämä konsepti on ehdottoman mielenkiintoinen. Jään siis seuraamaan asian edistymistä - ja jos teille on lähetelty asiattomia viestejä, kikkelikuvilla taikka ilman, miettikää ihmeessä yhteyden ottamista tuotantotiimiin!

 

Kuva: MoonTV:n Facebook-sivu

Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Funny or Die-saitin ja Amber Rosen video Walk of No Shame on ehdottomasti parasta seksipositiivisuutta tällä viikolla. Näinkin voi yhden yön juttuihin suhtautua!

Ja koska video ei jostain syystä tahdo tulla tekstiin upotetuksi, menkää ihmeessä kaikki katsomaan se tämän linkin kautta niin kuin olis jo, ja tulkaa sitten kertomaan mitä piditte.

Tosin niin paljon kuin pätkästä tykkäsinkin, on minun kuitenkin perusnegistelijänä pakko vähän länkyttää videon lopusta. Mielestäni kyseiselle kundille olisi nimittäin voinut olla vähän kohteliaampi. On täysin OK harrastaa seksiä vailla sitoutumuksia... mutta käytöstapojaan ei kannata koskaan unohtaa. Noin muuten video on kuitenkin mielestäni ihan helvetin hyvä, ja toivon näkeväni tällaisia tuotoksia enemmänkin - aina siihen asti, kunnes asenteet ovat muuttuneet eikä niille ei ole enää tarvetta.

I respect that you enjoyed yourself last night!

Pages