Ladataan...
No Sex and the City

Viime vuoden luetuimpien postausten tapaan myös tänä vuonna blogin suosituimmista teksteistä valtaosa on niitä, jotka ovat syntyneet kun olen kilahtanut jollekin ajankohtaiselle asialle ja sitten paukuttanut raivoni näppäimistön kautta ruudulle. Jos siis missasit jonkun näistä vuoden raivareista tai haluat kohottaa verenpainettasi lukemalla ne uudelleen, tässä listattuna blogin kuluneen vuoden top kymppi:

1. Nainen ei voi olla huippukokki, koska lapsi pitää hakea päiväkodista

Tämän tekstin kärkipaikka ei varsinaisesti yllättänyt, koska onhan se nyt siis ihan valtava mysteeri, että kuka noutaa lapsen dagiksesta, jos lapsen mutsi on töissä. Mutta tästäkin sekoilusta löytyi onneksi hopeareunus: nykyään aina kun epäonnistun jossakin asiassa, muistutan itseäni, että no mut kun tässä tulee mukaan nää fysiikan lait. Ja heti on paljon parempi olo!

2. Miksi naisen pitäisi hävetä hänestä salaa kuvattua seksivideota

Niin, miksi ihmeessä? Vaikka kuinka pohdin, en vieläkään keksi siihen yhtään syytä. Jostain syystä maailmamme on kuitenkin sillä tavalla viturallaan, että näin on, ja siksi Axl Smith suunnitteli nöyryyttävänsä salakuvauksen uhriksi joutuneita naisia kuvamateriaalillaan. Keissi havainnollistaa hyvin sitä seksuaalisen naisen stigmaa, josta kirjoitan aina vaan, koska on se nyt saatana ettei siitä ole vieläkään päästy eroon.

PS. Axl Smith, oot ehdottomasti vuoden paskin jätkä 2017.

3. Mies käy treffeillä ameeban kanssa ja kirjoittaa siitä lehteen

Välillä en kestä Hesarin kolumnit ilman beer. Mutta luonnollisesti odotan miehen kiikuttavan minulle sen kolumnin kyytipojaksi kaipaamani oluen kauniisti käteen, koska kuten tämän postauksen aiheena ollut kolumnisti tietää, naiset odottavat miehen hoitavan aina kaiken. FAKTAA, KYÖSTI.

4. Entä jos lapset kaduttavat?

Tämä on siitä harvinainen aihe, että teksti ei alkuaan raivareista vaan ihan päinvastaisesta – innostuin nimittäin kehumaan lehtijuttua, jossa perheellistymistä käsiteltiin varsin kontroversiaalisesta näkökulmasta. Vanhemmuudesta tulee keskustella rehellisesti, samoin kuin siitä, että se ei sovi kaikille. On aika murtaa äitimyytti!

5. Seksiä haluaville naisille käy aina huonosti

Ja taas naisia syyllistetään seksistä! Laura Gustafssonin uusimman teoksen julkaisu johti ihmeellisiin kohuotsikoihin kirjailijan elämästä, ja eräässäkin jutussa tunnuttiin vihjaavan, että runsas sekstailu saattaa hyvinkin johtaa seksuaaliseen väkivaltaan. Ööö, ei? Tämän ja itse asiassa monet muutkin tämän vuoden bloggaukset voisi oikeastaan tiivistää tästä tekstistä löytyvään lauseeseen voi vittu mitä paskaa nyt taas.

6. Tissit Prismassa

Tämän tekstin nouseminen luetuimpien listalle oli yllätys, mutta toisaalta niin olivat myös ne Prismasta värityskirjojen vierestä löytyneet tissijulisteet. Lähetin kommentoijien kehotuksesta Prismaan asiakaspalautetta, ja ainakaan vielä tissimimmit eivät ole tehneet paluutaan Frozen-tuotteiden viereen. (Kyllä, tsekkasin.)

7. Elinikäinen parisuhde ei ole itseisarvo

Koko elämän kestäviä parisuhteita on ehkä nykyään vähemmän kuin ennen, mutta johtuuko se sittenkään itsekkäistä millenniaaleista ja heidän "yhtäkylläisestä Dallas-elämästään"? Vai voisiko sittenkin olla merkki siitä, että maailma on muuttunut ja meillä on nyt lupa lähteä epätyydyttävästä liitosta, olla onnellisia? Vasta kuolemaan lopahtavan parisuhteen pitäminen Ainoana Oikeana Todellisena Rakkaustarinana on typerää ja väheksyy niitä hyviä ja paljon antaneita suhteita, jotka ovat päättyneet muista syistä.

8. Sinun kroppasi ei ole sinun

Tämä vuosi on ollut aika järkyttävä monenlaisen poliittisen kehityksen suhteen, ja hetkittäin tutuu, että elämme sitä hetkeä, josta The Handmaid’s Tale -kirjan tarina alkaa. Pohjat veti eräskin jenkkipoliitikko, jonka mukaan naiset kuvittelevat että heillä on päätäntävaltaa kehoonsa, mutta oikeastihan näin ei ole. Että tervetuloa vaan dystopiaan, tytöt.

9. Kuinka usein kumppanin sukulaisia täytyy tavata?

Tämä on listan yllätysnousijoita, sillä tällaiset perinteisemmät parisuhdepostaukset eivät yleensä pelitä yhtä hyvin kuin rageamiseen keskittyvät tekstit. Perhejuhlakiintiön ideaan tartuttiin kuitenkin yllättävän hyvin, ja siitä kirjoitettiin esimerkiksi Me Naisissa otsikolla Kuihduttaako sukulointi seksielämäsi? Bloggari kehitti näppärän ratkaisun. Tästä sietää jo olla imarreltu!

10. Kaikki eivät etsi parisuhdetta

Pelottavan poliittisen kehityksen lisäksi toinen vuoden teema taisi olla matemaattisten kaavojen soveltaminen parisuhteisiin. Lehtijuttu toisensa jälkeen käsitteli sitä, miten kummaa on, että miehet ja naiset eivät löydä toisiaan, vaikka 1+1 onkin tietojemme mukaan aina 2. Mutta newsflash: jotkut eivät etsi suhdetta, jotkut haluavat sellaisen useamman ihmisen ja jotkut oman sukupuolensa edustajan kanssa. Päästetään siis vihdoin irti ajatuksesta, että ilman heteroparisuhdetta ei ole täyttä elämää.

 

Sellaista siis tänä vuonna, ja ensi vuonna jatketaan samaan malliin! Kiitos teille kaikille niistä hyvistä keskusteluista, joita olemme tänä(kin) vuonna kommenttiboksissa käyneet!

Jos mieleenne juolahtaa postausaiheita, palautetta tai jotain täysin hulluja idiksiä, kuulen niistä oikein mielelläni. Suunnittelen tässä jälleen kerran blogiin joitakin isompia uudistuksia ensi vuodelle, joten katsotaan, millä aikataululla ne tulevat toteutumaan. Ja sillä välin kuulisin tosi mielellänne teistä. Palautetta saa kirjoitella kommentteihin, laittaa blogin Facebook-sivun puolella tai vaikka suoraan sähköpostiin.

 

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Jatketaan mekastamista ja maailman parantamista.

 

seuraa blogia myös Facebookissa ja Bloglovinissa.
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Päätin tässä just muina musaraateina, että vuoden musiikkiteko menee Terri-nimiselle artistille ja tämän biisille Oo hiljaa. Kuulin Terristä ja tämän seksuaalista häirintää käsittelevästä biisistä vasta vähän aikaa sitten, kun yksi blogin lukijoista vinkkasi siitä (kiitos!), ja sen jälkeen tämä kappale onkin ollut himastereoissani tehosoitossa. Biisi on aika rankka tematiikaltaan ja sen suhteen, miten tunnistettavia monet siinä esitetyistä kohtauksista ovat, enkä ihan heti muista yhtään toista samaa aihetta käsitellyttä kappaletta. Ja kuitenkin kyseessä on niin tärkeä aihe, jota soisi käsiteltävän kaikilla mahdollisilla keinoilla. Siispä hatunnosto Terrille!

kuva: terri official / facebook

 

Hei sul on tosi kivat kannut

Mistä ne oot hommannut?

Älä muija esitä mykkää

Kuitenkin sä vähäsen tykkäät

 

Soundille Terri kertoi biisin synnystä näin: ”Tein Naistenhuone -Facebook-ryhmään elokuussa postauksen, jossa kyselin kokemuksia arkisista tilanteista, joissa on joutunut kokemaan sovinismia tavalla tai toisella, pieniä tai suuria asioita, jotka on ehkä laitettu vitsailun piikkiin. Vastauksia tuli miltei sata. Osa tilanteista oli itsellekin tuttuja ja osa sellaisia, joita en olisi uskonut 2010-luvulla  enää esiintyvän.”

 

5/5 sun pylly, saaks koskee?

Tarjoon skumpat jos otat multa poskee

Kyllä tommosta kerran polkee

Jos nyt joskus ei oo kalaonnee

 

Kappale ei siis saanut alkuaan #metoo-kampanjasta, mutta sopii sen yhteyteen todella hyvin, ja näiden kaiken maailman teuvohakkaraisten perseilyjen vain jatkuessa kappaleen raaka totuus on myös tarpeellinen sanoa ääneen, sanoa ja huutaa ja laulaa! Tästä huolimatta kappaleen ansiot eivät myöskään rajoitu vain aihevalintaan, vaan myös musiikillisia ansioita todellakin riittää: biisin melkein trooppinen biitti synkähköjen sanoitusten rinnalla luo tosi kiehtovan kontrastin, josta en vaan saa tarpeekseni.

 

Kuuntele biisi Spotifysta tästä.

Älä jaksa pingottaa

Kai sä ymmärrät tää on läppää vaan

Sun tottua kannattaa

Kaikkia muitakin naurattaa

Hahhahaa

Kaikkia muitakin naurattaa

Hahhahhaa

 

Hyvä Terri! Tällaista haluan kuulla lisää: musiikkia, joka on ajankohtaista ja totta ja menee snadisti syvemmälle. Jään innolla odottamaan, mitä kaikkea musavuodella 2018 on tuoda tullessaan. Terristä ainakin saletisti kuulemme vielä.

 

jatka lukemista:
vitun kovaa räppiä
kesäkumibiisissä tytötkin tahtoo seksiä
laita soimaan: body positivity playlist

 
seuraa blogia myös Facebookissa ja Bloglovinissa.
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Jos Suomen lainsäätäjät ottaisivat #metoo-kampanjan ja siitä alkaneen keskustelun vakavasti, Teuvo Hakkarainen erotettaisiin nyt eduskunnasta.

Viime viikolla perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tarttui rajusti kiinni kansanedustajakollegaansa ja suuteli tätä väkisin. Ahdistelu tapahtui keskellä yötä, kun Hakkarainen oli eduskunnassa juhlimassa pikkujouluja ja kansanedustaja Veera Ruoho (kok) piti taukoa eduskunnan täysistunnosta. Ruoho kertoi tapauksesta MTV Uutisille näin: "Hän otti kädellä niskalenkin ja survoi suunsa siihen. Ote, jonka hän otti, oli sellainen, että pelkäsin niskojeni puolesta ja suuhunkin sattui." Hakkarainen lopetti vasta kun toinen (miespuolinen) kansanedustaja puuttui tilanteeseen.

Tapaus tuli julkisuuteen eilen, ja tänään uutisoitiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän antaneen Hakkaraiselle vakavan varoituksen. Se ei kuitenkaan riitä. Ei alkuunkaan.

Se, että maan hallitsevaan eliittiin noussut ihminen saa seksuaalisesti ahdistella kollegaansa heidän yhteisellä työpaikallaan, ja asiasta seuraa vain jokin muodollinen varoitus, todistaa, että kaikesta puheesta huolimatta tässä maassa ei vieläkään oteta vakavasti ihmisen kehollista itsemääräämisoikeutta.

Hakkaraisen oma suhtautuminen asiaan ei valitettavasti ole mikään yllätys. Joitakin kuukausia sitten tämä kutsui #metoo-kampanjaa “hömpäksi”. Silloin Seiska kertoi Hakkaraisen kommentista näin: “'Jo joutuu (seksuaalisen ahdistelun kohteeksi), niin mitä siitä välittämään. Eihän siitä jälkeä jää', Teuvo täräytti hymyillen ja hohotti makeasti päälle.”

Lausunto on niin kertakaikkisen kuvottava, etten oikein edes tiedä, mitä siitä sanoa. Pahinta on kuitenkin se, että antamalla Hakkaraiselle vain varoituksen, josta ei koidu sen kummempia seuraamuksia, tämän eduskuntaryhmä asettuu samalle, ahdistelun vakavuutta vähättelevälle kannalle. Ja kuitenkin vasta viikko sitten eduskunnassa käytiin seksuaalisesta häirinnästä "vakava keskustelu", jonka aikana muun muassa hallitus ilmaisi tuomitsevansa seksuaalisen häirinnän täysin! Jos Hakkaraisen toimiin ei nyt puututa miehen omaa eduskuntaryhmää ylemmältä taholta, se tekee tyhjäksi kaikki eduskunnan puheet häirintään puuttumisen tärkeydestä.

CNN listasi jokin aika sitten yhdysvaltalaisia julkkiksia, jotka ovat menettäneet työnsä ja maineensa häirintä- ja ahdistelutapausten tultua ilmi – sekä lukuisia poliitikkoja, jotka ahdistelusyytteistä huolimatta ovat saaneet pitää paikkansa kongressissa, senaatissa ja jopa Valoisessa talossa. Tämä ei voi jatkua näin.

Kuten Ana Navarro jutussa kirjoittaa: "Ei käy, että vaadimme vaaleilla valituilta johtajiltamme vähemmän kuin vaadimme ihmisiltä, jotka tekevät ja tähdittävät elokuvia, kertovat vitsejä ja lukevat uutisia. He ovat edustajiamme. He säätävät lakimme. He luovat maamme ilmapiirin. Heidän tulisi olla roolimalleja lapsillemme. Meidän on otettava nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään."

Juuri niin. Jos Suomen hallitus haluaa, että heidän puheensa seksuaalisen häirinnän tuomittavuudesta otetaan vakavasti, Teuvo Hakkarainen erotetaan eduskunnasta. Pelkkä varoitus ei riitä.

 

jatka lukemista:
flirttailun ja ahdistelun välinen raja on täysin selvä
seksuaalista häirintää ei pidä sietää
miehellä ei ole oikeutta naiseen

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.
Ladataan...

Pages